Ana Sayfa » Tarifler » Tarhana Mantısı

Tarhana Mantısı

tarhana-mantisi

Tarhana Mantısı

Tarhana Mantısı için Malzemeler:
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet küçük boy yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz tarhana
İç Malzemesi İçin:
1 adet sivri biber
150 gram ufalanmış köy peyniri
100 gram lor peyniri
1 dal taze kekik

Tarhana Mantısı Hazırlanışı:
Hamuru için; 1 bardak ılık suyun içinde maya ile şekeri karıştırın. Mayalanması için 10 dakika bekletin. Hamur yoğurma kabının içine mayalı suyu, yumurtayı, sıvı yağı, toz tarhanayı yoğurdu ve tuzu karıştırın. Azar azar unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç bir folyo ile örtün, oda ısısında mayalanması için yarım saat bekletin. İç malzemesi için; Kıyılmış otlarla birlikte peynirleri karıştırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Yarım santim inceliğinde oklava yardımı ile hazır yufkadan biraz daha küçük bir yufka açın. Açtığınız hamurlardan orta boy kare hamurlar elde edin. Hamurların ortasına birer çay kaşığı iç malzeme yerleştirin.
Her iki kenarlarından tutarak ortada birleştirin. Hamurları kızgın yağda kızartın. Süzüp sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli sos ile birlikte sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Limonlu ve Dereotlu Tavuk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir