Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İncir Tatlısı

İncir Tatlısı

incir-tatlisi

İncir Tatlısı Tarifi

İncir Tatlısı İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
10 adet incir
1.5 su bardağı iri doğranmış ceviz içi
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin

İncir Tatlısı Hazırlanışı:
Kuru incirleri ılık suda ıslatın. Yarım saat beklettikten sonra küp küp doğrayın. Yumurtaları ve şekeri mikser yardımı ile iyice çırpın. Sıvı yağını ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra elenmiş unu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. İncirleri ve cevizi hamura ilave edin, spatula ile karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kabını fırça yardımı ile önce yağlayın, sonra da hafifçe un serperek silkeleyin. İncirli karışımı kalıbın içine dökün. Spatula ile
hamurun üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Kek pişerken bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için suyu ve şekeri kaynatın. Limon kabuğunu ekleyip ocaktan alın. Şerbeti oda ısısında soğumaya bırakın. Keki fırından alın, ılınınca soğuk şerbeti hamurun her tarafına eşit dağılacak şekilde dökün.Muhallebisi için; Margarin ve vanilya dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. İyice çırpın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala vanilyayı ve margarini ekleyin. Karıştırın.Arada
bir çırpma teliyle çırparak oda ısısında üzeri kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın.Pişen keki fırından alın, kek
ılınınca muhallebiyi üzerine dökün. Üzerine isteğe göre ceviz ve tarçın serpin.Buzdolabında en az 6 saat
dinlendirdikten sonra dilimleyip servise hazır edin.

OKU ➤  Özbek Mantısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir