Horchata Tarifi Horchata İçin Malzemeler: 4 su bardağı su 1 su bardağı baldo pirinç (basmati de kullanabilirsiniz.) 1 adet çubuk tarçın 3 adet kakule 1/3 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı vanilya özütü Horchata Hazırlanışı: Pirinci, tarçını ve kakuleyi su ile birlikte pirinç pişene kadar kaynatın. Pirinç pişince içine toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tarçını ve kakuleyi pirincin içinden alın, …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemek zevki
Tarhana Mantısı
Tarhana Mantısı Tarhana Mantısı için Malzemeler: Yarım su bardağı ılık su 1 çay kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük boy yumurta 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 2,5-3 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz tarhana İç Malzemesi İçin: 1 adet sivri biber 150 gram ufalanmış köy peyniri …
Devamını oku »Soslu Antrikot Video
Soslu Antrikot İçin Malzemeler; 6-7 adet Antrikot 1 çorba kş Zeytinyağ Karabiber Kekik Tuz Sosu İçin; 2 çorba kş Un 1,5 su bar Su 2 çorba kş Tereyağ 1 çorba kş Biber Salçası Karabiber Tuz
Devamını oku »Peynirli Salatalık Kayıkları Video
Peynirli Salatalık Kayıkları İçin Malzemeler; 4 adet Salatalık 5 çorba kş Lor Peyniri 1/2 demet Dereotu 2 diş Sarımsak 1 çorba kş Zeytinyağ Kırmızıbiber Tuz Kürdan
Devamını oku »Hacı Sayid’in 2020 Hedefi 80 Şube
Geleneksel lezzetleriyle Türkiye’nin baklava ustası Hacı Sayid’in Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, sektörün ve Hacı Sayid’in 2015 yarıyılını değerlendirdi. Burhan Dinçerler’e göre seçim sürecinin sektöre olumsuz etkisini bayram bereketi bile kurtaramadı. Sektörün önemli markalarından Hacı Sayid’in Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, iki bayram arası değerlendirmesiyle gıda sektörünün 2015 yarıyılını ve markanın gelecek hedeflerini anlattı. Burhan Dinçerler, üst üste gelen seçimlerden …
Devamını oku »Chefschool Mutfağı, Ünlü Şef Arturo Garcia Mogollon’u Ağırladı
Kadir Has Üniversitesi’nin, tam zamanlı bir üniversite sertifika programıyla profesyonel aşçı adayları ile eğitim mutfaklarını buluşturduğu Chefschool, Meksikalı ünlü şef Arturo Garcia Mogollon’u ağırladı. Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki mutfak okulu Chefschool, 31 Ağustos Pazartesi günü Meksikalı ünlü şef Arturo Garcia Mogollon’u ağırladı, Türkiye’nin en ünlü yemek bloggerları ve lezzet yazarları da Meksika’nın ünlü yemeği Mole Negro’yu bizzat şeften dinleyip, deneyimlediler. …
Devamını oku »Yüzde Yüz Yerli Üretim “Yogolat Frozen Yogurt” Artık Tüm IKEA’larda
Sağlıklı beslenme trendinin hayatımıza kattığı sağlıklı, lezzetli ve düşük kalorili “frozen yogurt” yıllardır dünyada olduğu gibi Türkiye’de de özellikle sağlığına ve kilosuna dikkat eden 7’den 70’e herkesin ilk tercihlerinden biri haline geldi. Yogolat Frozen Yogurt şimdi de “Dondurulmuş Yoğurt” olarak tüm IKEA’larda satışa sunuldu. İlk kez 1981 yılında Amerika’da üretimine başlanan “Frozen Yogurt”, Avrupa ve Amerika’dan sonra Türkiye’de de sağlığına …
Devamını oku »Kuzu Etli Bayram Pilavı
Kuzu Etli Bayram Pilavı İçin Malzemeler: 50 gram tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet beyaz soğan 200 gram kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı badem içi 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuşüzümü Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 3 su bardağı et suyu 5-6 dal kıyılmış maydanoz (6-8 Kişilik) …
Devamını oku »Butcha Steakhouse Lezzetleri Fark Oluşturuyor
İstanbul’da “steakhouse” konseptine yeni bir soluk getiren, açıldığı günden beri damaklarda unutulmaz izler bırakan, sunumlarıyla iştah kabartan “Butcha Steakhouse Butchery & Grill” şarküteri tarafıyla da büyük ilgi görüyor. 2009 yılında başkent Ankara’ya “steakhouse” konseptini getiren, daha sonra rotasını yurt dışına çevirerek Dubai’de de açılan “Butcha Steakhouse Butchery & Grill” benzersiz et lezzetlerini İstanbul’a taşıdı. Butcha Steakhouse Butchery & Grill’in “Lezzet” …
Devamını oku »Yaş Tarhana Çorbası
Yaş Tarhana Çorbası İçin Malzemeler: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 1-2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı yaş tarhana Su (6 Kişilik) Yaş Tarhana Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip salçayı ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 litre suyu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kasede yaş tarhanayı 1 bardak ılık suda inceltin ve kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. …
Devamını oku »