Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 30)

Etiket arşivi: yemek zevki

Otlu Gözleme

Otlu Gözleme İçin Malzemeler; 4 adet yufka 250 gram ıspanak Yarım demet maydanoz 4 sap taze soğan 4-5 dal taze nane Yarım demet dereotu 100 gram ufalanmış beyaz peynir Tuz Karabiber Sıvı yağ (4 Kişilik) Hazırlanışı Ispanağı yıkayıp doğrayın. Tuz ilavesiyle ovun. Suyunu süzdükten sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan ile karıştırın. Peynir, tuz ve karabiberi …

Devamını oku »

Lavantalı Limon Buzlama

Lavantalı Limon Buzlama İçin Malzemeler: 1 litre limonata 1 tatlı kaşığı lavanta Kase yapımı için yarım limon  Hazırlanışı: – Enine ikiye kestiğiniz limonların içini çıkartın. – Limonatanın içine lavanta ekleyip tatlandırın. – Buzlukta, arada bir karıştırarak kristal haline gelene dek dondurun. – Kristalize olmuş limon buzlamayı, isteğe göre kaşık kaşık yarı limonların içine doldurabilirsiniz. Birkaç saat daha beklettikten sonra servise …

Devamını oku »

Limonata

Limonata Tarifi İçin Malzemeler: 1 kilo limon 1,5 su bardağı toz şeker Birkaç dal taze nane Su (4 Kişilik)  Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz limonların 2-3 tanesini rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şekeri ilave edin. Limonatanın doğal renginin daha da sarı olmasını istiyorsanız, rendelenmiş limon kabuklu şekerli karışımın üzerine 2 bardak kaynar su ekleyin. En az bu şekilde 2 saat bekletin. Rendelenmiş …

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Fasulye Salatası İçin Malzemeler: 500 gram taze fasulye 2 adet orta boy havuç 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker 5 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz içi 3 adet domates Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu) (4 Kişilik) Hazırlanışı: Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. …

Devamını oku »

Kurutulmuş Domatesli ve Patlıcanlı Makarna

Kurutulmuş Domatesli ve Patlıcanlı Makarna İçin Malzemeler: 1 paket makarna (tercihen el yapımı) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet patlıcan 5-6 yaprak kurutulmuş domates 1 adet büyük boy domates 1 dal taze fesleğen Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber  (4 Kişilik) Hazırlanışı: Patlıcanı alacalı soyup küçük küçük doğrayın ve tuz ilave edilmiş soğuk suda bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Acılı Ezme

Acılı Ezme Malzemeler: 2 adet büyük boy domates 1 dal taze nane 2 dal maydanoz 2 adet sivri biber 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz domatesleri ve soğanı çok ince kıyın. Yeşillikleri de ince kıyın. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde …

Devamını oku »

Profiterol

Profiterol İçin Malzemeler: Profiterol hamuru için: 80 gram margarin 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması İçin: 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 6 çorba kaşığı tepeleme un 1 paket vanilya 1 paket krem şanti (toz halinde) 1 çay bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için) Sosu İçin: 100 …

Devamını oku »

Soğan Salatası Video

  Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler ; 2 adet Kırmızı Soğan 1/2 demet Maydanoz 1 adet Limonun Suyu 5 çorba kş. Zeytinyağ 1 tatlı kş. Sumak 1 tatlı kş. Nane Tuz Soğan salatası tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler ; Lahmacun Hamuru İçin; 2 su bardağı Un 1 çay kş. Şeker 4 çorba kş. Yoğurt 1 tatlı kş. Kuru Maya 1/2 su bardağı Ilık Su 2 çay kş. Tuz Lahmacun Kıyma Harcı İçin; 250 gr. Kıyma 1 adet Soğan 5 adet Sivri Biber 3 adet Domates 5 diş Sarımsak 1 adet Limon 1/2 demet Maydanoz Karabiber …

Devamını oku »

Zeynep Fidan’dan Mevsimin En Güzel Meyvesi Çilekten İki Tarif

Mayıs ayının en güzel meyvesi olan çileğin, mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer verilmelidir. İlk başta B, C ve K vitaminlerini yoğun biçimde bulundurduğu için mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer almalıdır. Fakat unutulmamalıdır ki çilek alerjisi çocuklarda çok yaygındır. 1 yaşından sonra verilebilir ve ilk defa verildiğinde çok az miktarda yedirilmeli, gün …

Devamını oku »