Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 29)

Etiket arşivi: yemek zevki

Pirinçli Tavuk Çorbası

Pirinçli Tavuk Çorbası İçin Malzemeler: Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye alın. Üzerine 7 bardak …

Devamını oku »

Yazı Beklerken 10 Detoks Tarifi

Yaza hazırlık yaparken bir koşu diyete sarılanlara, işe önce detoksla başlamalarını tavsiye eden Yemek.com, rengarenk 10 detoks tarifini derledi. Bu içecekler sayesinde bikini sezonuna en leziz şekilde hazırlanacağız. Yaz kapıyı çaldığında bikinilerin, mayoların içinde özgüvenle salınabilmek için, hepimiz kendimize uygun diyetleri araştırmaya başlıyoruz. İstiyoruz ki, kilolar en hızlı şekilde bedenimizi terk etsin. Ancak diyetin başarılı olmasını istiyorsak, işe şöyle lezzetli …

Devamını oku »

Döner Stop’tan Cheddar Mantarlı

Döner lezzetini geleneksel sınırından çıkaran Döner Stop,yeni  lezzeti Cheddar Mantarlı ile her gün bizi kendine biraz daha bağlıyor.  Cheddar peyniri, mantar ve en kaliteli et ile bir araya geldiğinde adeta alışkanlıklarımıza meydan okuyor. Yepyeni lezzetleriyle ufkumuzu açan Döner Stop’ta Cheddar Mantarlı’yı bir kez denediğinde bir daha vazgeçmen zor olacak Ete en çok yakışan iki lezzet nedir diye sorsalar, peynir veya …

Devamını oku »

Sağlıklı Bir Ramazan Geçirmek İçin Uygulanması Gereken 5 Önemli Nokta

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, kaliteli ve sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme planlarında uygulanması gereken 5 önemli noktayı açıkladı. Ramazan’da dikkat edilecek en önemli husus fazla miktarda yiyeceği kısa sürede tüketmemektir diyen Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme planlarında uygulanması gereken 5 …

Devamını oku »

Armut Kompostosu

Armut Kompostosu İçin Malzemeler: 16 adet küçük armut 7-8 su bardağı su 4 çay bardağı toz şeker 4 adet karanfil tanesi 100 gram loğusa şekeri 1 limonun suyu (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Armutların saplarını kesmeden kabuklarını soyun. Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker, limon suyu ve tane karanfilleri ilave edin. Armutları yumuşayana dek …

Devamını oku »

Katmer Tatlısı (Kahiye)

Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …

Devamını oku »

Çökelek Salatası Video

Çökelek Salatası Tarifi İçin Malzemeler; 400 gr. Çökelek 1 demet Taze Soğan Dereotu Maydanoz 4 çorba kş. Zeytinyağ 1 çay kş. Kırmızıbiber Tuz

Devamını oku »

Gavurdağ Salatası Video

Gavurdağ Salatası İçin Malzemeler; 1 adet Soğan 4 diş Sarımsak 2 adet Domates 1 adet Sivri Biber 10 dal Taze Nane 1 çay bardağı Ceviz 1/2 adet Limonun Suyu 1 çorba kş. Nar Ekşisi 1 .çorba kş. Zeytinyağ Pulbiber Nane Tuz

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 500 gram pirinç 1 demet maydanoz 6 adet soğan 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak 10 gram yenibahar 10 gram karabiber 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz (6-8 Kişilik)  Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Karışık Meyve Suyu

Karışık Meyve Suyu İçin Malzemeler; 2 adet kivi 2 adet portakal 2 dilim ananas  Hazırlanışı: Bütün meyveleri yıkayın, soyun. Bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Her seferinde taze hazırlayın, bekleme C vitamini kaybına yol açar.  

Devamını oku »