Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Katmer Tatlısı (Kahiye)

Katmer Tatlısı (Kahiye)

Puan ver

katmer-tatlisi-yemek-zevki

Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler:

12 adet hazır baklava yufkası

200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi

50 gram taze kaymak

50 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

1 kilo toz şeker

500 ml. su

1 adet limonun suyu

(6 Kişilik) 

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Yufkaların aralarına eritilip ılınmış tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine spatula yardımı ile kaymaktan sürün, Antepfıstığı içi serpin. Zarf şeklinde katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, iyice kızartın. Fırından alın, kızaran yufka sıcakken soğuyan şerbeti hemen üzerine dökün. İsteğe göre ılık olarak da servis yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  İşte Sağlıklı Ramazan Sofrası  

Tavsiye

Şeftalili Tart

Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri

Puan ver Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri   Yaz aylarının lezzetli meyveleriyle çay ve kahvenin yanına …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz