Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 22)

Etiket arşivi: yemek zevki

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe İçin Malzemeler Kek İçin: 5 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 10 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 4 su bardağı soğuk süt 5 yemek kaşığı toz şeker 200 ml. krema Frambuaz Sos İçin: 1 su bardağı frambuaz 1 çay bardağı toz şeker …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler 1 kilo kemer patlıcan 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet çarliston biber 2 adet büyük domates Yarım su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı zeytinyağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı …

Devamını oku »

Soğuk Biber Çorbası

Soğuk Biber Çorbası İçin Malzemeler 1 kilo kırmızı dolmalık biber 1 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı küp doğranmış domates 2 diş sarımsak 3 sap taze soğan 3-4 sap taze nane 1 küçük kase haşlanmış nohut 100 gram salatalık 2 çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 adet limonun suyu (4 Kişilik) Soğuk Biber Çorbası Hazırlanışı Biberleri uzunlamasına dörde kesip …

Devamını oku »

İşte Sağlıklı Ramazan Sofrası  

Ramazan meyve ve sebzenin her renginin en bol olduğu zamana gelince sofralar da o kadar renkli. Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan ile sağlıklı ve renkli Ramazan sofrasını öğrendik.  Sofranızda Bu Besinlere Yer Açın! Yoğurt: İftarda ve sahurda mutlaka sofranızda olsun. Özellikle probiyotik yoğurtları tercih edin. Yazın sık yaşanan ishaller, uzun açlık nedeniyle yaşama ihtimaliniz olan hazımsızlık, …

Devamını oku »

Bezelyeli Pilav Video

Bezelyeli Pilav İçin Malzemeler; 2 su bardağı Pirinç 2,5 su bardağı Su 1 su bardağı Bezelye 1 tatlı kş. Toz Şeker Dereotu Karabiber Tuz

Devamını oku »

Taze Meyve Kompostosu

Taze Meyve Kompostosu İçin Malzemeler 1 adet kivi 1 adet elma 1 adet muz 100 gram çekirdeksiz taze üzüm 1 adet armut 4 adet siyah erik 8 adet çilek Şerbeti İçin: 100 gram şeker 800 gram su 1 yemek kaşığı kızamık şekeri (4 Kişilik)  Hazırlanışı Şerbeti için; Malzemeleri karıştırıp kaynatın. Bir süre soğumaya bırakın. Tüm meyveleri doğrayıp kaselerin içine koyun. …

Devamını oku »

İslim Kebabı     

İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …

Devamını oku »

Etli Yaz Türlüsü

Etli Yaz Türlüsü İçin Malzemeler: 250 gram kuzu kuşbaşı Yarım kilo taze fasulye 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram havuç 100 gram mantar 100 gram bezelye 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 1 adet patates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su 2 adet soyulmuş doğranmış …

Devamını oku »

Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi

Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi İçin Malzemeler 200 gram dermason fasulye 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 50 gram sıvı yağ Yarım soğan 1 şeker kaşığı toz biber Yarım litre su 2 adet yeşil sivri biber 4 adet kuru kırmızı Bilecik biberi 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi Hazırlanışı Tencerede yağı, salçayı, toz biberi ve soğanı …

Devamını oku »

E.C.A. Titiz ile Temizliğe Açık Olun

E.C.A., teknoloji ve estetiği buluşturduğu panel radyatörlerinde yeni satışa sunduğu ‘Titiz’ teknolojisi ile fark oluşturuyor. Panel radyatörlerde standart bir özellik olarak sunulan E.C.A. Titiz’in kolay açılıp kapanabilen kapağı sayesinde radyatör içlerinin temizliği artık sorun olmaktan çıkıyor. Toz tutmayı zorlaştıran yapısı ise daha iyi hava akışı sağlayarak hijyenik ve sağlıklı bir ortam oluşmasını sağlıyor. Elginkan Topluluğu çatısı altında 30 yılı aşkın …

Devamını oku »