“Közlenmiş patlıcanın lezzetine diyecek yok, zahmeti ise çok” diyorsanız Melis Közlenmiş Patlıcan’ı deneyin… Evde yapılmış mis gibi közlenmiş patlıcanı yemek için bir kavanozun kapağını açmanız yeterli. Katkısız Melis Közlenmiş Patlıcan, sağlıklı ve hafif lezzeti ile yaz sofralarının değişmez tadı olmaya aday. İsterseniz kavanozdan tabağa boşaltıp, zeytinyağı ve domates ekleyerek salata şeklinde servis edebilir isterseniz ana yemeğinizin malzemesi yapabilirsiniz. Ali Nazik …
Devamını oku »Etiket arşivi: sebze yemekleri
Kabak Çiçeği Dolması
Malzemeler: • 20 adet kabak çiçeği • 1adet soğan • Yarım su bardağı zeytinyağı • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık • 1 büyük kahve fincanı pirinç • 2 adet kuru incir • 2 adet kuru kayısı • 1 su bardağı su • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber • 5-6’şar dal maydanoz, nane ve …
Devamını oku »Pastırmalı Enginar Dolması
Malzemeler: • 4 adet küçük enginar • 100 gram pastırma • 2 adet yumurta • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar • 1 çorba kaşığı galeta unu • 1-2 sap yeşil soğan • 5-6 dal maydanoz • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Yarım limon Pastırmalı Enginar Dolması Tarifi; Enginarları kaynamakta olan su dolu bir tencereye koyun. Üzerine yarım limon sıkıp …
Devamını oku »Fırında Mantarlı Kabak
Malzemeler: • 8 adet kabak • 3-4 çorba kaşığı mantar • 2 dilim taze ekmek içi • 4 çorba kaşığı süt • 2 adet yumurta • 150 gram taze kaşar peyniri • Çeyrek su bardağı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı kekik • Tuz, karabiber Fırında Mantarlı Kabak Tarifi; Kabakları kazıyıp, kaynamakta olan tuzlu suya atıp bıçağın sivri ucu batıncaya …
Devamını oku »Pide Üstü Izgara Sebze ve Köfte
Malzemeler • 1 adet büyük boy patlıcan • 1 adet büyük boy kabak • 4 adet salçalık kırmızıbiber (tercihen küçük boy) • 4 adet yeşilbiber • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen • 1 çorba kaşığı tuzlu yer fıstığı tozu Köfte için: • 500 gram orta yağlı kıyma • 1 dilim bayat ekmek içi • 1 …
Devamını oku »Tulum Peynirli Fırında Enginar
Malzemeler: • 250 gram tulum peyniri • 2 adet enginar • 2 diş sarımsak • 50 gram zeytinyağı • 50 gram arpacık soğan • 50 gram çeri domates • 50 gram bezelye • Rezene • 1 adet portakal Tulum Peynirli Fırında Enginar Tarifi; Soğan, sarımsak ve rezeneyi zeytinyağı ile soteleyin. 1 adet portakalın suyunu, 1 bardak içme suyunu ve enginarları …
Devamını oku »Misket Köfteli Sebze Kavurma
Malzemeler • 1 adet salçalık kırmızı biber • 2 adet kabak • 1 adet patlıcan • 7-8 adet taze fasulye • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 çorba kaşığı tuzsuz badem içi • Tuz, 2 dal taze kekik Köfte İçin: • 300 gram orta yağlı kıyma • 1 adet küçük boy soğan • Tuz, karabiber, kimyon Misket Köfteli Sebze …
Devamını oku »Yoğurtlu Bakla Aşı
Malzemeler • 1 kilo taze bakla • 1 çorba kaşığı un • 500 gram kuzu eti • 1 adet büyük boy soğan • 1 çorba kaşığı margarin • 1 su bardağı nohut • Tuz, kimyon Yoğurtlu Sos İçin: • 1 kase yoğurt • 1 adet yumurtanın sarısı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane Yoğurtlu Bakla Aşı Tarifi; Nohudu bir gece …
Devamını oku »Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık
Malzemeler: + 6 adet eşit büyüklükte patlıcan + 1 adet tavuğun haşlanmış göğsü + 250 gram haşlanmış dil + 150 gram kestane mantarı + 2 adet baş soğan + Yarım demet maydanoz + 2 çorba kaşığı tereyağı + Tuz, Karabiber + Kızartmak için sıvı yağ Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık Tarifi; Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlayın ve acı suyu çıkıncaya kadar bol …
Devamını oku »Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa
Malzemesi 1 adet ayva 1 kilo pırasa 3 diş sarımsak Yarım bardak zeytinyağı Yarım demet maydanoz 2 baş soğan 2 çay kaşığı şeker 2 adet olgun domates 1 adet limon Tuz Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa Tarifi; Ayvayı haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Pırasanın baş ve yeşil kısımlarını keserek 2-3 kat soyun. Yıkayıp 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Boyuna olarak birer taraflarından derinlemesine yarılarına kadar …
Devamını oku »