Ana Sayfa » Etiket arşivi: sebze yemekleri (sayfa 10)

Etiket arşivi: sebze yemekleri

Patlıcanlı Atom Mezesi

Malzemeler 4 adet patlıcan 250 gram süzme yoğurt 2 kaşık mayonez 7-8 adet süs biberi 2-3 diş sarımsak Sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Bir kaseye süzme yoğurt,mayonez, ezilmiş sarımsakları koyup karıştırın. Patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın. Bir küçük tavada süs biberlerini sıvıyağda hafif kavurun. Servis tabağına aldığınız yoğurtlu patlıcanın üzerine biberleri yağı ile birlikte gezdirin.

Devamını oku »

Pesto Sos

Malzemeler: 4 demet fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Fesleğenleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Fesleğenlerin saplarını temizleyip yapraklarını mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstıkları ve sarımsakları ekleyin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline gelene dek çırpın. Sterilize edilmiş küçük kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatın, buzdolabında muhafaza edin. Pesto: İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan …

Devamını oku »

Sarımsak Turşusu

Malzemeler: 500 gram sarımsak 2 çay bardağı sirke 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı toz şeker 2 adet kereviz sapı 3 dal dereotu Hazırlanışı: Sarımsakları, başlarını yıkayıp kabuğunu soymadan, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayın. Sterilize edilmiş kavanozun içine kereviz sapları ve dereotu yapraklarını da serperek sarımsakları yerleşitrin. Kavanozun içini dolduracak kadar …

Devamını oku »

Kurutulmuş Sebzeli Domates Püresi

Malzemeler: 1 kilo olgun domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı kurutulmuş sebze Hazırlanışı: Domatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın. Mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip tatlandırın. Püre haline gelene dek ezin. Mutfak robotundan alıp kurutulmuş sebzeleri ilave ederek karıştırın. Püreyi isteğe göre buz kalıplarına veya piknik poşetlerine aktarın. Piknik poşetlerine aktaracağınız miktarı tek …

Devamını oku »

Antrkotlu Sebze Dizmesi

Malzemeler: 1 kilo antrkot (kalın dilimlenmiş) 3 adet orta boy havuç 1’er adet dolmalık sarı, yeşil ve kırmızıbiber 500 gram orta boy kabak 500 gram siyah kabak (tercihen uzun olanı) 1 kilo orta boy patlıcan 1,5 kilo domates (tercihen sırık domatesi) 1 dal taze kekik 2-3 dal taze reyhan 2-3 dal taze fesleğen 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgurlu Borani

Malzemeler 1 kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak Kaya tuzu   Hazırlanışı Ispanakları iyice yıkayın.Yıkadığınız ıspanakları gelişigüzel doğrayın.Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.Soğan kavrulunca ıspanakları ilave edin ve beraber kavurun.Ispanaklar sönünce üzerine tuz, bulgur ve suyu ilave edin.Tenceredekileri karıştırıp kapağını …

Devamını oku »

Simit Sarayı Börekleriyle İştah Kabartıyor

  Lezzetinden ödün vermeden yenilikleriyle ürün yelpazesini geliştirerek hem damaklara hem gözlere hitap eden Simit Sarayı, börek çeşitleriyle kahvaltıdan beş çayına günün her anına unutulmaz lezzetler katıyor. Türkiye genelinde yaygın mağazaları ile lezzetli anların vazgeçilmez adresi Simit Sarayı, geniş ürün yelpazesiyle her saati bir lezzet şölenine dönüştürüyor. Her gün bol seçeneğini, kişiye özel hizmetlerini, benzersiz tatlarını ve yüksek kalite anlayışını …

Devamını oku »

Dunkin’ Donuts Türkiye’ye Geliyor

Dünyanın önde gelen kahve ve tatlı çörek zinciri Dunkin’ Brands Group, ünlü markası Dunkin’ Donuts için bayi zinciri yatırımı yapacak güçlü sermaye grupları aradığını açıkladı. Amerika’da, günün her saatinde molaların sevilen adreslerinden biri olan kahve ve tatlı çörek zinciri Dunkin’ Donuts, Türkiye’nin büyük şehirlerinde restoran açma planlarını açıkladı. Dunkin’ Donuts, bu hamlesi ile uluslararası varlığını güçlendirmeyi hedefleyen stratejisi doğrultusunda Türkiye’de …

Devamını oku »

Bu kış sofralar Porflame ayrıcalığıyla zenginleşiyor

NG Kütahya Porselen’in ateşe dayanıklı Porflame Koleksiyonu, yüksek kalitede pişirme deneyimi sunarken, sofralara da tasarımıyla benzersiz bir şıklık kazandırıyor. Doğal ham maddelerden üretilen Porflame ürünleri, yiyeceklerin doğal tatlarını ve vitamin değerlerini koruyarak yemek pişirmenize yardımcı oluyor. Kış mevsiminde, sıcaklığı ve lezzetiyle iç ısıtan yemekler hazırlamak isteyenler için NG Kütahya Porselen’in Porflame ürünleri ideal seçenekler sunuyor. Yüksek kalitede, özel malzemeden üretilen …

Devamını oku »

Sumak Ekşili Acur Dolması

Malzemeler 300 gram iri kıyım kuzu eti 150 gram pirinç 3 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı biber salçası 1 demet maydanoz 100 gram tane sumak 15 adet kurutulmuş acur 3 adet domates Tuz, karabiber Pul biber   Hazırlanışı Önce acurlarınızı ılık su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. Pirinci yıkayıp, eti, salçayı, maydanozu, domatesi ve yemeklik doğranmış soğanı güzelce baharatlarla karıştırın …

Devamını oku »