Ana Sayfa » Etiket arşivi: salatalar (sayfa 2)

Etiket arşivi: salatalar

Gavurdağ Salatası Video

Gavurdağ Salatası İçin Malzemeler; 1 adet Soğan 4 diş Sarımsak 2 adet Domates 1 adet Sivri Biber 10 dal Taze Nane 1 çay bardağı Ceviz 1/2 adet Limonun Suyu 1 çorba kş. Nar Ekşisi 1 .çorba kş. Zeytinyağ Pulbiber Nane Tuz

Devamını oku »

Balparmak, TOÇEV İşbirliğinde “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” Projesini Hayata Geçiriyor

Balparmak’ın TOÇEV işbirliğinde hayata geçirdiği “Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar” isimli sosyal sorumluluk projesi ile çocuklara düzenli kahvaltı alışkanlığının kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında 8 ilde 16 bin çocuğa doğrudan ulaşılarak kahvaltının önemi anlatılacak. Ayrıca ebeveynlere yönelik de eğitimler düzenlenecek. Projeye özel hazırlanan çizgi film ile eğitimlerle doğrudan ulaşılan çocukların yanı sıra, internet aracılığıyla yüzbinlerce çocuğa kahvaltının sağlıklı ve eğlenceli olduğu mesajı …

Devamını oku »

‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!

Yoğun iş hayatı, yetişmesi gereken işler ve toplantılar derken, birçoğumuz öğle yemeğini ayaküstü geçiştiriyor ve atlıyoruz.Fakat öğle yemeği, günlük beslenme düzenimizin mihenk taşı. Gün boyunca sergilediğimiz fiziksel ve mental performansı birebir etkiliyor. Ayrıca öğle yemeğini yetersiz ve bilinçsiz tüketmek, gün sonunda halsiz kalmamıza, öğleden sonra stres düzeyimizin artmasına ve uzun dönemde kilo almamıza yol açabilecek önemli bir sorun… Amerika’da yapılan bir …

Devamını oku »

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber:  “Kırmızı etsiz bir yaşam sağlıklı değil”

Her öğün et tüketmenin sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyleyen Mahallenin Kasabı’nın Beslenme Uzmanı Gizem Şeber, “Kırmızı et, protein kaynağı olmasının yanı sıra, demir, B12 vitamini açısından önemli bir besin. Haftada üç gün düzenli olarak tüketilmeli” diyor. Özellikle protein ağırlıklı diyetlerle birlikte, “Günlük et tüketimimiz ne kadar olacak?” sorusu sıklıkla aklımıza geliyor. Son zamanlarda ülkemizde en çok tartışılan konulardan da biri …

Devamını oku »

Le Cordon Bleu Öğrencileri Fransa Sarayı’nda

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Özyeğin Üniversitesi  bünyesinde bulunuan Le Cordon Bleu Master Şefi Gilles Company’ nin özel tadım menüsü ile Fransa Sarayı’nda ‘ördek eti’ temalı bir akşam yemeği verdi. Ördek etini Türk pazarına sunmak ve Türk lezzet severlere tanıtmak amacıyla 15 Aralık Pazartesi akşamı düzenlenen geceye, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve eşi Ayşen Özyeğin ile Özyeğin Üniversitesi …

Devamını oku »

Vestel’den Yoğurt Ve Ekmek Yapan, Patlıcan Biber Kurutan Gurme Fırın

Vestel, Gurme Fırın’la lezzetli sofraların vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. Vestel Gurme Fırın yoğurt yapma fonksiyonu ile bir fırından çok daha fazlasını sunuyor. Özel ekmek yapma fonksiyonuna da sahip Vestel Gurme Fırın, sofralara ev yapımı ekmeğin lezzetini taşıyor. Gurme Fırın, fırın sıcaklığını en uygun seviyede tutan ısıtma fonksiyonu sayesinde evde sebze kurutmayı pratik hale getiriyor. Vestel yemek ısıtma derdini ortadan kaldırdı Vestel …

Devamını oku »

Türk Kahvesi Arzum OKKA ile Dünyaya Açılıyor

Arzum Elektrikli Ev Aletleri, geleneksel tada uygun, bol köpüklü ve doğrudan fincana servis özelliğine sahip Arzum Okka’yı tanıttı. Türk kahvesinin 500 yıllık hikâyesini yeniden yorumlayan Arzum OKKA, bir veya iki fincan kahve seçeneğinin yanı sıra, közde Türk kahvesi keyfi için ‘yavaş pişirme’ ve kendi kendini temizleme özelliği ile kahve severlerin vazgeçilmezi olacak.  Arzum OKKA, dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri …

Devamını oku »

Turna Yemişli Marul Salatası

Malzemeler: > 160 gram kuzu marul > 2 çorba kaşığı turna yemişi > 2 çorba kaşığı ceviz içi > 1 adet küçük boy soğan > 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi > 1-2 çay kaşığı taneli hardal > 4 çay kaşığı bal > Tuz, karabiber > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze kekik …

Devamını oku »

Nur’un Patates Salatası

Malzemeler: > 1 kilo patates > 2 adet orta boy soğan > 1 tatlı kaşığı tuz > 1 demet dereotu > 1 çay bardağı süzme yoğurt > 4 çorba kaşığı mayonez > 1 çorba kaşığı kimyon > 1 tatlı kaşığı karabiber > 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen Hazırlanışı: Patatesleri kabuğuyla birlikte haşlayın. Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla iyice ovun. Patatesler …

Devamını oku »

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 su bardağı ince bulgur > 1 su bardağı sıcak su > 1 adet domates > 4-5 adet sivri biber > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) > Yarım limonun suyu > 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Bamyaları …

Devamını oku »