Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik) Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …
Devamını oku »Etiket arşivi: Salata
Ciğer Sarma
Ciğer Sarma (6 Kişilik) Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …
Devamını oku »Hoş geldin Ramazan
Hoş geldin pide arası pastırma Hiç ziyaret etmediği sofraların bile Ramazan ayı boyunca yıldızı olan pastırma, hurma ve zeytinden sonra gelen bir iftar klasiği. Ve tabii yanında, üzerinde dumanı tüten tazecik pide ile birlikte… Adı çoğu zaman kuru fasulyeyle, börekle, yumurtayla anılan pastırma, Ramazan ayında tek başına yıldız oluyor. Öyle ki, pastırma bütün yıl ziyaret etmemiş olduğu sofraların …
Devamını oku »Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata
Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet domates 3-4 yaprak marul 1-2 yaprak lolo rosso marul 1 adet portakal 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 2-3 adet Çengelköy salatalığı 200 gram Teksüt Süzme Peynir Sosu için: 1 adet portakalın suyu 5 yemek kaşığı …
Devamını oku »Şazeli, İftardan Sahura Kadar Açık
Şazeli, İftardan Sahura Kadar Açık 2000 yılından bu yana et konusundaki güvenilirliği ve kalitesiyle dikkat çeken Şazeli İstanbul’un merkezi semtleri Kısıklı ve Florya’daki restoranlarında Ramazan’a özel hizmet uygulamaya geçirdi. Kısıklı’da doğa ile başbaşa Florya’da ise deniz kenarında verdiği hizmetle huzurlu bir ortam sağlayan Şazeli, Kısıklı ve Florya’daki restoranlarını güvenli, doğal et çeşitleri ve zengin şarküteri ürünleriyle Ramazan ayı boyunca iftardan …
Devamını oku »RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!
RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT! Ramazan ayı pidesiz olmaz. Fakat yediğimiz pideler ne kadar sağlıklı? Yemek stilisti ve yemek yazarı Aydan Üstkanat, ramazan pidesinin doğru unla yapılmış olması gerektiğini vurguluyor. Beyaz unla yapılan pidenin kısa sürede acıktıracağını belirten Üstkanat, doğru unla yapılan pidenin ise midede ağırlık yapmayacağını ve çabuk acıktırmayacağını söylüyor. Un kitabında işlem görmemiş, ağartılmamış, genetiği bozulmamış buğdaydan veya glüteni düşük …
Devamını oku »Enginar Kalpli Salata
Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik) Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …
Devamını oku »Firikli Salata Tarifi
Firikli Salata (4 Kişilik) Firikli Salata İçin Malzemeler: Firik Roka Nane Maydanoz Cherry domates Salatalık Dere otu Mor Soğan Marul Kırmızı kapya biber Yeşil köy biberi Salata Sosu İçin: Koruk suyu Limon suyu Nar ekşisi Balsamik sirke Zeytinyağı Kuru nane Kimyon Pul biber Sumak Karabiber Kekik Firikli Salata Hazırlanışı: Salata sosu için; Bir kasenin içine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Firiği …
Devamını oku »Enginar Salatası
Enginar Salatası Enginar Salatası İçin Malzemeler; 4 adet Enginar 1 çorba kaşığı Un 2 adet Limon 3 adet Patates 4 çorba kaşığı Zeytinyağ Tuz
Devamını oku »Keyif Salatası Video
Keyif Salatası İçin Malzemeler; 1 su bardağı Kuskus 1 su bardağı Yoğurt 2 adet Kiraz Domates 5-6 diş Sarımsak 1/2 demet Dereotu 1 çorba kaşığı Tereyağ Karabiber Tuz
Devamını oku »