Ana Sayfa » Haber Turu » RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer tuttuğunun altını çizerek bu üç ana yiyecek için sağlıklı tarifler vermeyi de ihmal etmedi.

NOHUTLU HAFİF ÇORBA

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 litre su

200 ml süt

1 adet orta boy kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 diş kadar sarımsak

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı: Kabuklarını soyup ince ince doğramış olduğunuz soğanları zeytinyağı ile kavurun ve üzerine rendelemiş olduğunuz sarımsakları ekleyin. Baharatlarla haşlanmış nohudu ilave ettikten sonra süt ve suyu da ekleyin. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Tercihinize göre tuz ve karabiber ekleyerek servis edin.

KARABUĞDAYLI MEYVELİ TATLI

Malzemeler:

Yarım su bardağı karabuğday

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı toz tatlandırıcı

1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

2 su bardağı karışık orman meyvesi (yaban mersini, böğürtlen, ahududu)

Hazırlanışı: Sütü orta ateşte ısıtın. Bol suyla yıkanmış ve suyu süzülmüş karabuğdayı ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yoğurt, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz tatlandırıcıyı bir kapta çırpın. Karabuğdayı ekleyip karıştırın. Kaselerin diplerine meyvelerin yarısını paylaştırın, üzerine karabuğday karışımını dökün ve en üste meyveleri ekleyerek servis edin.

DİYET RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler:

5 bardak su

Yarım kilo vişne

3 adet sıkılmış portakal

250 g çekirdeği çıkarılmış kırmızı üzüm

5 karanfil tanesi

2 çubuk tarçın

1 yemek kaşığı toz tatlandırıcı

Hazırlanışı: Tencerede tatlandırıcıyı, vişneleri, üzümleri, karanfil ve tarçını karışım haline getirin. Üzerine portakal suyunu ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Tel süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.

 

OKU ➤  Yunan Usulü Cacık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir