Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ciğer Sarma
Ciğer Sarma

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma

(6 Kişilik)

 

Malzemeler:

1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte)

1 adet büyük kuru soğan

4 çorba kaşığı domates salçası

1 demet taze soğan

Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı

3 su bardağı pirinç

50 gram dolmalık fıstık

4 çorba kaşığı kuş üzümü

2 çay kaşığı yenibahar

2 çay kaşığı kuru nane

5 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kuru nane

Ciğer Sarma

Hazırlanışı:

Kuzu veya oğlak gömleğini açılması için derin bir kapta ılık su içerisinde yaklaşık 1 saat bekletin. Kuzunun karaciğer, böbrek ve yüreğini tavla zarından biraz büyük doğrayın. Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyip sıcak su dolu bir kapta bekletin. Soğanları küçük küçük doğrayın ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika kavurun,  sonra 2 kaşık salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ciğerleri de ekleyin, orta ateşte suyunu çekene kadar 10-15 dakika kavurun.   Ciğerin suyu azaldığında ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın. Ayrı bir tencerede dolmalık fıstıkları kavurun, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve pirinçleri ekleyerek pirinçlerin rengi dönene kadar kavurun. Pirinçlerin rengi döndüğünde 2.5 bardak sıcak su ekleyin, birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. (Bu aşamada pirinçlerin diri kalmasını istiyoruz.) Geniş bir tepside ciğerleri, pirinci, kuş üzümlerini, yenibaharı, kuru naneyi, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Soğumaya bırakın. Gömlekleri porsiyonluk şekilde parçalara ayırın. (Porsiyonu çorba kaseleri ile ölçebilirsiniz. Üstünü kapatacağınız için gömlekler kaseden biraz büyük olmalı.) Parçalandığınız gömlekleri çorba kaselerinin içine yerleştirin ve fazla kısmını kasenin kenarlarından sarkıtın. Kasenin içini önceden pişirdiğiniz iç pilavla doldurun ve kenardan sarkan gömlek ile üzerini sıkıca kapatın. Pişireceğiniz tepsiye ters bir şekilde altının açılmamasına dikkat ederek aktarın. Tüm iç pilav bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Ciğer sarmaların üzerine hafifçe sulandırdığınız salçayı sürün. Bir kase suyun içerisine bir kaşık salça ekleyerek sulandırın ve tepsinin dibine dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.

OKU ➤  İftar Ve Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Tavsiye

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir