Ana Sayfa » Etiket arşivi: Salata (sayfa 3)

Etiket arşivi: Salata

Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı

Bolluk ve bereket dolu sofralarınız olsun… Bu yılın iftar davetlerimde soğuk çorbalar, hafif ana yemekler, mevsimin meyvelerinden kompostolar ve tatlılar eşlik edecek. Kayısı Tatlısı (4 Kişilik)   Kayısı Tatlısı Malzemeler: 12 adet kayısı (olgun ve sert olanı) 1 parça loğusa şekeri (ceviz büyüklüğünde) 1 adet çubuk tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sona …

Devamını oku »

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates (4 Kişilik)   Malzemeler: 8 adet orta boy patates 1 kase süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı: Patateslerin kabuğunu soyun. Patatesleri iyice ısıtılmış tencereye aktarın. Her tarafını hafifçe kızartın. Üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar zerdeçallı suda haşlayın. …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 dal taze nane Çilek Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık …

Devamını oku »

Kiraz Kompostosu

Kiraz Kompostosu

Kiraz Kompostosu (6 Kişilik)   Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı kiraz, çekirdekleri temizlenmiş 4-5 adet çilek 1 kahve fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri, kirazları  ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık ateşte …

Devamını oku »

Sahura ne yapsam?

Köfteli Pizza

Sahura ne yapsam? İster akşamdan ön hazırlıklarını yapın ister sahura 1 saat kala kalkıp kolları sıvayın, bu lezzetler hem doyurucu hem de sizi pek fazla yormayacaklardan… Köfteli Pizza (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet hazır ekmek hamuru 1 adet domates, irice dilimlenmiş 6-7 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış 2 adet sivri biber, irice doğranmış 10-12 adet mini taze peynir 1 …

Devamını oku »

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ SALATALIK VE KARPUZ Sıcak havaların yaşandığı Ramazan’ın ortasına geldiğimiz şu günlerde oruç tutanları en çok zorlayan şey vücudun susuz kalması. Bunu önlemenin yolu ise iftar ve sahur sofralarında tüketeceğimiz besinleri iyi seçmekten geçiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi Uzman Diyetisyeni Olcay Barış, salatalık ve karpuzun tam da bu noktada çok etkili olduklarını anlatarak, önemli bilgiler …

Devamını oku »

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma (4 Kişilik)   Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler 200 gram hurma 1 adet elma 1 adet armut 50 gram ceviz içi 1 tatlı kaşığı esmer şeker Vanilya Sos İçin: 1 paket manda kaymağı 2 adet çubuk vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Hazırlanışı İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan …

Devamını oku »

Oruç Tutarken Kilo Almayın!

Oruç Tutarken Kilo Almayın! Ramazan ayında uzun süren açlıklar kan şekerinde belirgin düzeyde düşmelere sebep olmaktadır. Kişiler iftar anında hızlı bir besin alımı yaşarlarsa kan şekerinin hızla yükselmesine neden olacağından ağırlık çökmesi hissi, yorgunluk ve uyku hali şikayetlerini yaşayabilmekteler. Ramazanda Kilo Alımının Önüne Geçin! Ramazanda Beslenme Düzeni Nasıl Olmalıdır? Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, ‘’Ramazan …

Devamını oku »

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer tuttuğunun altını çizerek bu üç ana yiyecek için sağlıklı tarifler vermeyi de ihmal etmedi. NOHUTLU HAFİF ÇORBA Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 litre su 200 ml süt 1 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 diş kadar sarımsak Yarım çay …

Devamını oku »

AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT!

AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT! İyotun besinsel önemi tiroit bezinin metabolizmasında rol almasından kaynaklanmaktadır. Günümüzde iyotlu su, tuz ve ekmek kullanımı sayesinde iyot yetersizliği nadiren görülür. Bununla birlikte, iyot eksikliği ülkemizin belirli bölgelerinde halen önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. İyot eksikliği, tüm dünyada en yaygın mikro besin yetersizliği nedenleri arasındadır. İyot yetersizliği zeka …

Devamını oku »