Ana Sayfa » Etiket arşivi: reçel (sayfa 2)

Etiket arşivi: reçel

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın!

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın! İstanbul Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl, ciddi kalp hastalığı olan hastaları oruç tutmamaları konusunda uyardı. Özellikle, kalp yetersizliği, kalp fonksiyonları bozulmuş ve ritim bozuklukları olan, diyabeti olan, böbrek yetersizliğinin de eşlik ettiği kalp hastalarına orucu önermediklerini aktaran Bingöl, “Daha hafif derece kalp hastalığı olan hastalarımıza da sahurda ve iftarda da dengeli ve hafif …

Devamını oku »

Naneli Ayran

naneli ayran

Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Malzemeler: 2 adet domates 3-4 yaprak marul 1-2 yaprak lolo rosso marul 1 adet portakal 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 2-3 adet Çengelköy salatalığı 200 gram Teksüt Süzme Peynir Sosu için: 1 adet portakalın suyu 5 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Şekersiz Karadut Reçeli

Şekersiz Karadut Reçeli (1 Kavanoz Reçel İçin) Şekersiz Karadut Reçeli İçin Malzemeler 2 su bardağı karadut 3 yemek kaşığı Hindistancevizi suyu 2 yemek kaşığı chia tohumu 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal (opsiyonel ) Şekersiz Karadut Reçeli Hazırlanışı Dutları güzelce yıkayın ve saplarını temizleyin. Orta boy bir tencereye aldıktan sonra, üzerine Hindistancevizi suyunu …

Devamını oku »

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm Eriği Reçeli Mürdüm Eriği Reçeli için Malzemeler: 1 kilo mürdüm eriği 1 kilo toz şeker 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı vanilya Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir tencereye koyun, üzerine şekeri ilave edip ocağa koyun. Reçel kaynayınca kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Vanilya ve limon suyunu ekleyin. Soğuyunca saklama kavanozlarına koyun.

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze böğürtlen > 1 kilo toz şeker > 1 adet çubuk tarçın > Yarım limonun suyu Hazırlanışı: Böğürtlenleri temizleyip yıkadıktan sonra süzün. Süzdüğünüz böğürtlenleri tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Oda ısısında bu şekilde 3-4 saat kadar bekletin. Daha sonra ateşin üzerine alın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca …

Devamını oku »

Kayısı Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze kayısı > 750 gram toz şeker > 1 adet limonun suyu > 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini  çıkarıp ikiye ayırın. Tencereye 2 bardak suyu  ve şekeri aktarın. Orta ateşte şeker eridikten  sonra 5 dakika kaynatın. Kayısıları ekleyin.  Kayısılar yumuşayıp reçel kıvamını alınca  limon suyunu ilave edin. 1 dakika sonra  ocaktan alın. …

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: 1 kilo böğürtlen 750 gram toz şeker Yarım çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Böğürtlenleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek 20 dakika kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala da limon tuzunu ilave edin. Oda ısısında …

Devamını oku »

Taze Kayısı Reçeli 

Malzemeler: 1 kilo taze kayısı (tercihen sert olanlardan) 700 gram toz şeker 2 su bardağı su Yarım çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın ve ikiye bölün. Kayısıları tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra suyunu ekleyin.  Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek …

Devamını oku »

Kireçte Balkabağı Reçeli

Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı ucu limon tuzu 1 parça kireç (yarım mandalina büyüklüğünde) Kaymak Hazırlanışı: Kabağı istediğiniz büyüklükte ince dilimler halinde kesin. Kireç topağını suyun içinde incelterek çözülmesini sağlayın. Sönmüş kireç bulamazsanız kireci bol su içinde söndürdükten sonra köpürüp dibe çökünce üstteki suyunu alarak reçel yapımında kullanabilirsiniz. …

Devamını oku »