Ana Sayfa » Etiket arşivi: ramazan (sayfa 9)

Etiket arşivi: ramazan

Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da

Yıllardır süregelen uzmanlığı ile etseverlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Nesilden nesile aktarılan, Anadolu’nun kültürel mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan’da Günaydın Kebap Restoranları ve Köfte&Döner Şubeleri eşsiz sunumu ile iftar sofralarını renklendiriyor. Antep peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, kaymak gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. Haşlama …

Devamını oku »

Ramazan Sofranızdan Çorbayı Eksik Etmeyin

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan çorba, Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi.  KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, özellikle Ramazan’da çorbaların sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirterek, “Geleneksel çorbalar veya hazır çorbalar her öğün tüketilebilir. Çorba, besleyici özelliğinin yanı sıra hem tok tutuyor hem de sindirim sistemini rahatlatıyor” dedi. Her mevsim tüketilebilme özelliği ile …

Devamını oku »

Bu yıl iftar sofraları, İkiSatır ve KasapDöner lezzetleriyle şenlenecek!

Farklı konseptlerin markası İkiSatır ve KasapDöner, Ramazan’a özel menüleriyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.   Misafirlerine Türk damak tadına uygun yiyecekler sunmayı ilke edinen Global Restoran Yatırımları, KasapDöner ve İkiSatır lezzetleriyle Ramazan sofralarını da şenlendiriyor. Menüsünde dört çeşit köfte, altı çeşit ızgara et ve salata yer alan İkiSatır, lezzet tutkunları ‘her iftarda farklı bir lezzet denesinler’ diye özel fiyatlarla Ramazan menüleri hazırladı. …

Devamını oku »

Dikkat! Oruç Tutmak Tatlı İsteğinizi Artırıyorsa

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi, aç ve susuz kalınan sürenin uzun olması, oruç tutmayı sıkıntılı hale getirebiliyor. Özellikle kan şekeri çok düştüğü için vücudun tatlı ihtiyacı artıyor. Aşırı tatlı tüketimi ise vücudu yağlandırıyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, ramazanda beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. İftar sonrası uyumayıp, yürüyüşe çıkın İftar …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Çorbası

Pirinçli Tavuk Çorbası İçin Malzemeler: Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye alın. Üzerine 7 bardak …

Devamını oku »

Sağlıklı Bir Ramazan Geçirmek İçin Uygulanması Gereken 5 Önemli Nokta

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, kaliteli ve sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme planlarında uygulanması gereken 5 önemli noktayı açıkladı. Ramazan’da dikkat edilecek en önemli husus fazla miktarda yiyeceği kısa sürede tüketmemektir diyen Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, sağlıklı bir Ramazan geçirmek için beslenme planlarında uygulanması gereken 5 …

Devamını oku »

Carême Restaurant’tan Ramazana Özel Menü

Wyndham Grand İstanbul Levent Carême Rastaurant Ramazan özel menüsüyle özlenen Ramazan coşkusunu size ve sevdiklerinize yaşatmaya hazırlanıyor. Ramazan’a özel açık büfesiyle Wyndham Grand İstanbul Levent Carême Rastaurant, şık atmosferi ile iftar davetleriniz için ilk adresiniz olacak. Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetlerini geleneksel iftariyelikler ile birleştirerek kusursuz bir sunum eşliğinde sizlerle buluşturan Wyndham Grand İstanbul Levent Carême Restaurant Ramazan’a özel …

Devamını oku »