Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Havuçlu Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı su 2 adet orta boy havuç Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı kuru reyhan Havuçlu Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra salatalık soyacağı ile çok ince dilimlere ayırın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile …
Devamını oku »Etiket arşivi: pilav
Etli Bulgur Pilavı
Etli Bulgur Pilavı Etli Bulgur Pilavı için Malzemeler: Kuşbaşı Etli Karışım İçin: 300 gram kuşbaşı et 1 adet mandalinanın suyu 1 çay kaşığı kimyon Tuz 1 çorba kaşığı tereyağı Pilav İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 3 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı acı biber salçası …
Devamını oku »Kuzu Etli Bayram Pilavı
Kuzu Etli Bayram Pilavı İçin Malzemeler: 50 gram tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet beyaz soğan 200 gram kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı badem içi 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuşüzümü Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 3 su bardağı et suyu 5-6 dal kıyılmış maydanoz (6-8 Kişilik) …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Tavuklu Pilav İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber (4- 6 Kişilik) Tavuklu Pilav Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar …
Devamını oku »Pilav Üstü Izgara Sebze Video
Pilav Üstü Izgara Sebze İçin Malzemeler; 1 adet Soğan 3 adet Dolmalık Biber 1 adet Kabak 1 adet Domates Sosu İçin; 3 diş Sarımsak 2 çorba kş Zeytinyağ 1/2 Limonun Suyu Maydanoz Karabiber Tuz Pilavı İçin; 2 su bar Pirinç 2,5 su bar Su 1 su bar Haşlanmış Nohut 3 çorba kş Zeytinyağ
Devamını oku »Bayramın Lezzetli Meleği, “Melek Pilavı”
Bu yıl Kurban Bayramı’nın en lezzetli tarifi, birbirinden uzman eğitim kadrosunun workshoplarıyla yemek tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Chefschool”dan. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, uzun yemeklerin yendiği bayram sofralarını zenginleştirmek için küçük damak çatlatan dokunuşlar önemli. Aile fertlerinin bir araya geldiği, özenli sofraların kurulduğu bayrama yakışan birbirinden lezzetli tariflerden biri de “Melek Pilavı”. İşte Kadir Has Üniversitesi bünyesinde hizmet veren, lezzetin uzman …
Devamını oku »Bezelyeli Pilav Video
Bezelyeli Pilav İçin Malzemeler; 2 su bardağı Pirinç 2,5 su bardağı Su 1 su bardağı Bezelye 1 tatlı kş. Toz Şeker Dereotu Karabiber Tuz
Devamını oku »Enginarlı Pilav Video
Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler; 3 adet Enginar 1 su bardağı Pirinç 1 adet Havuç 1 adet Soğan 1 çay bardağı Bezelye 1 çorba kş. Tereyağ 3 çorba kş. Zeytinyağ 3 su bardağı Su Dereotu Tuz
Devamını oku »Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …
Devamını oku »