Ana Sayfa » Etiket arşivi: pilav

Etiket arşivi: pilav

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin!

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin! Bu yıl yaz biraz geç de olsa etkisini göstermeye başladı. Yılın bu en sıcak zamanında vücudunuzu daha iyi hissettirmek, korumak için en iyi yardımcınız mevsim sebze ve meyveleri… Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, sizin için özellikle yaz mevsiminde tüketilmesini önerdiği meyve ve sebzeleri seçti. Hepsi hem lezzetli hem de birer …

Devamını oku »

ARTIK ERKEKLER DE EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI

ARTIK ERKEKLER DE EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI BABALARA NEDEN BAKIM HEDİYE EDİLMESİN? Son yıllarda kadınlar kadar erkekler de bakımına özen gösteriyor. Erkeklerin en çok tercih ettiği bakımlar arasında, saç simülasyonu, protez tırnak, cilt bakımları ve göze sürme çekme gibi uygulamalar başı çekiyor. Dış görünümüne önem veren babalar için bu tarz uygulamalar popüler hediyeler arasında yerini almaya başladı. Erkekler giyim …

Devamını oku »

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik)   Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 dal taze nane Çilek Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık …

Devamını oku »

Karne Hediyeleri

Karne Pastası

Karne Hediyeleri Annelerin yediği ama kilo almadığı, çocukların yediği ve kilo aldığı, güneşli, sağlıklı, çok gezmeli, bol dinlenmeli, renkli kahkahalı, güzel yerler görmeli, yeni deneyimler elde etmeli, öğrenmeli, dinginleşmeli, düşünmeli, bol okumalı, çok uyumalı bir yaz tatili olsun mu? Vallahi olsun. Bütün bir sene sağlıklı beslenmişken karnesi ile eve gelen mini gurmeyi de tabi ki sağlıklı bir pasta ve şekersiz …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, Ramazan ayında halsizlik, yorgunluk ve sinirlilik halini en aza indirmek için beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler paylaştı. Ramazan’da oruç tutanların en sık karşılaştığı sorunların başında halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesinin yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik gelmektedir. Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye …

Devamını oku »

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ SALATALIK VE KARPUZ Sıcak havaların yaşandığı Ramazan’ın ortasına geldiğimiz şu günlerde oruç tutanları en çok zorlayan şey vücudun susuz kalması. Bunu önlemenin yolu ise iftar ve sahur sofralarında tüketeceğimiz besinleri iyi seçmekten geçiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi Uzman Diyetisyeni Olcay Barış, salatalık ve karpuzun tam da bu noktada çok etkili olduklarını anlatarak, önemli bilgiler …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Fatih Şef’ten kolay Ramazan lezzetleri…  İftar ve sahur sofralarınıza renk katmak istiyorsanız Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya’nın size sürprizleri var..! Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma (4 Kişilik)   Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprakları 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze …

Devamını oku »

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek (4 Kişilik) Hazırlık Süresi: 1 saat  Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 350 gram kuzu eti 6 bardak su Tereyağı Pul biber Kaya tuzu Hazırlanışı: Kinoayı tel bir süzgeçte iyice ovarak, çok iyi yıkayın. Kinoa ve etleri düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine suyu ekleyip 45 dakika pişirin. Piştiği zaman etlerin yarısını bir kenara ayırın, kinoalı etin suyunu süzün ve …

Devamını oku »

Aila’da Otantik Bir İftar…

Aila’da Otantik Bir İftar...

Aila’da Otantik Bir İftar… Otantik Türk lezzetlerinin yeniden keşfedildiği restoran Aila, zengin menüsü ve canlı fasılıyla Ramazan ayının en keyifli ve lezzetli iftar sofralarına ev sahipliği yapacak. Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan ve ister iç mekanda ister bahçede iftar keyfi sunan Aila’nın menüsünde iftariyelikler, çorba, mezeler, zeytinyağlılar, fırından pide çeşitleri, ocak başından ızgara ve kebaplar ve tatlılar yer alacak. Konuklar meze, …

Devamını oku »