Ana Sayfa » Tarifler » Havuçlu Bulgur Pilavı

Havuçlu Bulgur Pilavı

havuclu-bulgur-pilaviHavuçlu Bulgur Pilavı Tarifi

Havuçlu Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
2 adet orta boy havuç
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan

Havuçlu Bulgur Pilavı Hazırlanışı:
Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra salatalık soyacağı ile çok ince dilimlere ayırın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte birkaç dakika kavurun. Soğanı ince kıyıp zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. Bulguru ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ayrı bir tavada kavurduğunuz havucu ilave edin. Karıştırıp sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşığı kıyılmış kuru reyhan ekleyerek tatlandırın.

OKU ➤  Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir