Ana Sayfa » Tarifler » Kuzu Etli Bayram Pilavı  

Kuzu Etli Bayram Pilavı  

KUZU-ETLI-BAYRAM-PILAVKuzu Etli Bayram Pilavı  İçin Malzemeler:

50 gram tereyağı

2 su bardağı pilavlık pirinç

1 adet beyaz soğan

200 gram kuzu eti

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı badem içi

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çay bardağı kuşüzümü

Tuz, taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

3 su bardağı et suyu

5-6 dal kıyılmış maydanoz

(6-8 Kişilik)

Kuzu Etli Bayram Pilavı Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve birkaç damla limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Yıkayıp süzün. Üzümleri küçük bir kasede ılık suda yumuşaması için bekletin.

Kuzu etini zar şeklinde doğrayıp haşlayın. Badem ve dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada kavurun.

Soğanı soyup çok ince kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanı ve pirinci kavurun. Sırasıyla nohudu, kuşüzümünü, haşlanmış eti, tuzu ve baharatını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin. Ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu üzerine serpin. 10 dakika demlendikten sonra servise sunun.

OKU ➤  Zeytinyağlı Barbunya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir