Ana Sayfa » Tarifler » Turşulu Pilav

Turşulu Pilav

tursulu-pilavTurşulu Pilav Tarifi

Turşulu Pilav İçin Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
200 gram lahana turşusu
1 su bardağı turşu suyu
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz ( turşulu olduğundan mümkün olduğunca az)
3-4 adet tatlı biber turşusu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Turşulu Pilav Hazırlanışı:
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ince kıyım soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış lahana turşularını ekleyin, bulguru ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Tavuk suyu, tuz ve tatlı biber turşularını da katıp kısık ateşte demlendirin. 15 dakika demlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Havuçlu Bulgur Pilavı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir