Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftar yemeği
Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar
(3 Kişilik) Malzemeler 3 adet mini pancar 1 su bardağı su 1 adet portakal (suyu kullanılacak) 1 adet limon (suyu kullanılacak) 3 diş sarımsak 3 adet arpacık soğan 2-3 yaprak defne yaprağı 1 dal rezene 1 tatlı kaşığı un 3 adet enginar 100 gram çağla Hazırlanışı Sarımsak ve arpacık soğanları kısık ateşte soteleyin. Sotelediğiniz karışıma 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Tavuk Beğendi
Tavuk Beğendi İçin Malzemeler 360 gram tavuk göğsü 150 gram sıvı yağ 5 gram kekik 10 gram tuz 1 diş sarımsak 5 gram pul biber 20 gram salça Beğendi İçin: 4 adet Patlıcan 80 gram un 80 gram sıvı yağ 300 ml. süt 50 gram rendelenmiş kaşar Tuz, karabiber (2 Kişilik) Tavuk Beğendi Hazırlanışı Sıvı yağı bir kaba alıp içerisine …
Devamını oku »Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası Malzemeler 600 gram kırmızı mercimek 1 adet Kuru Soğan 1 adet havuç 1 diş sarımsak 1 adet patates 100 gram sıvı yağ 30 gram un 100 gram salça Pul Biber, nane, tuz, tavuk bulyon (10 Kişilik) Ezogelin Çorbası Hazırlanışı Mercimekleri iyice yıkayarak 2 litre su bulunan tencereye aktarın. Patates, havuç, soğan ve sarımsağı rendeleyerek ilave edin ve haşlayın. …
Devamını oku »Taze Meyve Kompostosu
Taze Meyve Kompostosu İçin Malzemeler 1 adet kivi 1 adet elma 1 adet muz 100 gram çekirdeksiz taze üzüm 1 adet armut 4 adet siyah erik 8 adet çilek Şerbeti İçin: 100 gram şeker 800 gram su 1 yemek kaşığı kızamık şekeri (4 Kişilik) Hazırlanışı Şerbeti için; Malzemeleri karıştırıp kaynatın. Bir süre soğumaya bırakın. Tüm meyveleri doğrayıp kaselerin içine koyun. …
Devamını oku »Limonlu ve Dereotlu Tavuk
Limonlu ve Dereotlu Tavuk İçin Malzemeler: • 4 adet piliç göğüs eti • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker • Birkaç dal dereotu Limonlu ve Dereotlu Tavuk Hazırlanışı: Sıvı yağı, limon suyunu ve şekeri tava’da ısıtın ve iki dilim piliç göğüs etlerini yerleştirin. İyice kızarınca diğer tarafını çevirin. Tuzunu …
Devamını oku »Pastırmalı Nohut
Pastırmalı Nohut İçin Malzemeler • 2 su bardağı nohut • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 3 adet büyük boy domates • 3-4 adet sivribiber • 1 tatlı kaşığı domates salçası • Tuz, kırmızı toz biber • Birkaç adet kurutulmuş kırmızı acı biber • Birkaç dilim pastırma • 2 adet karanfil tanesi Hazırlanışı: Nohutları …
Devamını oku »Tavuklu Billur Kebap
Tavuklu Billur Kebap İçin Malzemeler: • 4 adet karnıyarıklık orta boy patlıcan • 200 gram tavuk eti • 1 adet soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 1 çorba kaşığı domates salçası • 30 gram mantar • 4 adet çarliston veya sivri biber • 20 gram bezelye • 1 adet domates • 1 çorba kaşığı sıvı yağ …
Devamını oku »Tavuklu Kabaklı Çorba
Tavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 2 adet kabak 2 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı margarin Tuz, beyaz biber Üzeri için: Dereotu, pul biber (6 Kişilik) Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın. …
Devamını oku »Bonfilet Dana Antrkot
Bonfilet Dana Antrkot İçin Malzemeler: 2 parça Bonfilet Dana Antrkot Birkaç dal taze kekik 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz, pul biber, kuru nane, tane hardal püresi 1 tatlı kaşığı tereyağı (1 Kişilik) Hazırlanışı: Patatesin kabuğunu soyup bütün bir halde haşlayın. Kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatı bir kapta harmanlayın. Patates haşlandıktan sonra sıcakken kalınca dilimleyin. …
Devamını oku »