Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar

Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar

Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar
Puan ver

(3 Kişilik)

 

Malzemeler

3 adet mini pancar

1 su bardağı su

1 adet portakal (suyu kullanılacak)

1 adet limon (suyu kullanılacak)

3 diş sarımsak

3 adet arpacık soğan

2-3 yaprak defne yaprağı

1 dal rezene

1 tatlı kaşığı un

3 adet enginar

100 gram çağla

 

Hazırlanışı

Sarımsak ve arpacık soğanları kısık ateşte soteleyin. Sotelediğiniz karışıma 1 tatlı kaşığı unu ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra sotelediğiniz karışıma su, portakal suyu ve limon suyunu da ilave edin ve kıvamını bulana kadar pişirin. Sonraki aşamada sırasıyla tuz, şeker, enginar ve çağlaları da atarak 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişen enginarları sunum tabağına alın ve kalan harçtan kaşık yardımıyla alarak enginarların içi doldurun. Üzerini portakal dilimleri, rezene ve dereotu yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirerek ılık bir şekilde servis edin.

OKU ➤  BAYRAM SOFRALARINDA SERİNLETİCİ TATLARA YER VERİN

Tavsiye

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN!

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN!Puan ver RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN! Ramazan boyunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir