Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar menüsü (sayfa 2)

Etiket arşivi: iftar menüsü

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’…

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’...

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’… Bu seneki Ramazan menüsünde, odun ateşinde pişen “yaprak döner”inden, kendine has “dana lokum” ve eşsiz “zırh kebabı”na kadar geniş yelpazede verecek olan Mihver Et & Kebap, misafirlerini en güzel şekilde ağırlamayı hedefliyor… İstanbul Bayrampaşa’da, yeşilliklerle dolu Türkiye’nin en büyük doğal parkı içinde yer alan Mihver Et & Kebap, doğayla baş başa göl manzaralı …

Devamını oku »

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISINDAN KORUNMANIN YOLLARI

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISINDAN KORUNMANIN YOLLARI

ORUÇ TUTARKEN BAŞ AĞRISINDAN KORUNMANIN YOLLARI Beslenme düzeninin değişmesi, uykusuzluk, uzun süre aç ve susuz kalınması gibi birçok neden Ramazan ayında baş ağrılarını tetikleyebiliyor. Ramazan’da baş ağrılarını önlemek için başta tetikleyici gıdalardan uzak durmak ve bir dizi koruyucu önlem almak gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hayal Ergin Toktaş, Ramazan’da baş ağrılarını önlemenin yolları hakkında bilgi verdi. Ramazan’da …

Devamını oku »

UN

UN Yemek Stilisti ve Gastronomi Danışmanı Aydan Üstkanat, buğdaya karşı açılan savaşa karşı çıkıyor ve Anadolu topraklarındaki atalık buğdaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekiyor. Üstkanat, buğdayı zehir olarak nitelendirip yerine bulgur yenmesi gerektiğini söyleyenlere bulgurun buğday kırığı olduğunu hatırlatarak meselenin buğday değil, buğday seçimi olması gerektiğinin altını çiziyor. Neolitik çağdan bugüne kadar gelerek unun tarihini anlattığı son kitabı Un’da Üstkanat, …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 12-15 adet kurutulmuş domates 1 adet kapya biber Arzuya göre 100 gram kavurma 1 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kasesi kurutulmuş evelik Yarım yemek kaşığı domates salçası 2 …

Devamını oku »

Soğanlı Mahlepli Çörek         

Soğanlı Mahlepli Çörek İçin Malzemeler: 1 adet yumurta 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Ay çekirdeği içi (1 Tepsi İçin) Soğanlı Mahlepli Çörek Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, tuzu, mahlebi ve …

Devamını oku »

Türlü 

Türlü  İçin Malzemeler:                                      300 gram dana veya kuşbaşı et 2 adet orta boy havuç 200 gram taze fasulye 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 150 gram bamya 3 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy soğan 4 …

Devamını oku »

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar Malzemeler: 4-5 adet enginar 350 – 400 gram kuzu kuşbaşı 2 adet kırmızı biber 2 adet tatlı sivri biber Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri Limon Tuz, karabiber Çoban Kavurmalı Fırında Enginar Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış kuzu kuşbaşı etleri ince kıyılmış biberlerle birlikte teflon tavaya koyun. Eti, kendi yağı ile birlikte biberlerle arada bir çevirerek kavurun. Tuz, …

Devamını oku »

Tavuklu Pirinç Eriştesi

Tavuklu Pirinç Eriştesi Malzemeler: 200 gram pirinç eriştesi (rice vermicelli) 300 gram tavuk göğsü 3-4 sap yeşil soğan 1 adet orta boy havuç 1 kase haşlanmış bezelye Yarım küçük kavanoz haşlanmış mantar Soya sosu, Tereyağı, Tuz, karabiber Tavuklu Pirinç Eriştesi Hazırlanışı: Bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip ateşe koyun. Kaynayınca ocağı kapatıp pirinç eriştelerini içine atın. 10-15 dakika bekletip süzün. …

Devamını oku »

İslim Kebabı     

İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …

Devamını oku »

Pastırmalı Nohut

Pastırmalı Nohut İçin Malzemeler • 2 su bardağı nohut • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 3 adet büyük boy domates • 3-4 adet sivribiber • 1 tatlı kaşığı domates salçası • Tuz, kırmızı toz biber • Birkaç adet kurutulmuş kırmızı acı biber • Birkaç dilim pastırma • 2 adet karanfil tanesi Hazırlanışı: Nohutları …

Devamını oku »