Ana Sayfa » Etiket arşivi: İçecek (sayfa 2)

Etiket arşivi: İçecek

Güneşle aranıza mesafe koyun

Güneşle aranıza mesafe koyun

Güneşle aranıza mesafe koyun Güneş, kötü huylu bir sevgili gibi… Onsuz yaşayamıyoruz, onu çok seviyoruz, ama bize zarar veriyor ve yaşlandırıyor. 23 yıllık Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Dr. Levent Türbedar’la bu kötü sevgilinin nedenlerini, nasıllarını ve verdiği zararlardan nasıl kurtulabileceğimizi konuştuk. “DNA hasarlarına neden oluyor” Yaşam kaynağı olan bir şeyin aynı zamanda bu kadar zararlı olması gerçekten ilgi çekici. Türbedar, …

Devamını oku »

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI!

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI!

BAHAR GELDİ, ALERJİ KABUSU BAŞLADI! ALERJİK RİNİTİ ÖNLEMENİN 5 YOLU Bahar mevsimini ve beraberinde getirdiği ılık havaları karşıladık. Isınan havalarla birlikte sokaklarda, parklarda ve bahçelerde geçirilen süre de arttı. Tabii bu durum da bazı alerjik problemlerin yaşanmasına yol açtı. Bilhassa etrafa yayılan bitki polenleri, başta çocuklar ve alerjik rinit hastaları olmak üzere birçok kişiyi olumsuz yönde etkiliyor. Bu polenlerin havaya …

Devamını oku »

Azı karar, çoğu zarar!

RAMAZAN’IN 3 SİMGESİ  Güllacı, hurması, pidesi… Onlar Ramazan’ın simgesi haline gelmiş, üç lezzeti… “Ramazan hiç onlarsız olur mu?” denilenleri… Bu üç simge, lezzetlerinin yanı sıra masum görüntüleriyle de öne çıktığından, kişi hiç farkına varmadan gereğinden fazla tüketebiliyor; farkına varsa bile “Nasıl olsa yılda bir ay yiyeceğim, bir şey olmaz” diyerek zararlarını göz ardı edebiliyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

Şekersiz Mürdüm Eriği Hoşafı Tarifi

Malzemeler: 6 adet mürdüm eriği Yarım litre su 2 yemek kaşığı bal Hazılanışı: 6 adet mürdüm eriğini yıkayıp çekirdeklerini çıkardım ve ikiye ayırdım. Yarım litre suda 7-8 dakikakadar pişirdim. Ilınınca içine 2 yemek kaşığı bal ekledim ve ağzı kapalı kavanoz ile buzdolabına kaldırdım.

Devamını oku »

Horchata

Horchata Tarifi Horchata İçin Malzemeler: 4 su bardağı su 1 su bardağı baldo pirinç (basmati de kullanabilirsiniz.) 1 adet çubuk tarçın 3 adet kakule 1/3 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı vanilya özütü Horchata Hazırlanışı: Pirinci, tarçını ve kakuleyi su ile birlikte pirinç pişene kadar kaynatın. Pirinç pişince içine toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tarçını ve kakuleyi pirincin içinden alın, …

Devamını oku »

Sebze Sıkılaştırıyor, Kilo Verdiriyor!

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla kilo problemi yaşayan kişilerde de çeşitli diyet listeleriyle zayıflama telaşı başladı. Uzmanlar yaza sağlıklı ve formda girmek isteyenlere önemli uyarılarda bulunuyor. Sağlıklı zayıflamak ve cildin güzelleşmesi için salata ve sebze yemeklerin özelliklerinden yararlanılmasını tavsiye ediyor. Diyetlerde yenen salatalara eklenen yağ ve diğer gıdalar hata! Salataya eklenen ceviz, badem, peynir ve havuç gibi besinler salatayı ana yemek haline …

Devamını oku »

Dengeli Beslen, Harekete Geç

Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticisi Şenpiliç & İSMEK işbirliği ile geleceğin sağlıklı bireylerinin yetişmesi amacıyla, beslenme ve egzersiz konusunda bilinçlendirme kampanyası başlatıldı. 500 ev kadınının katılımıyla gerçekleşen ilk etkinlikte uzmanlar, dengeli beslenme ve egzersizin önemini anlattı. Şenpiliç ,“Dengeli Beslen, Harekete Geç” kampanyasını önümüzdeki aylarda Türkiye geneline taşıyacak. Obezite, dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de tehdit ediyor. Son yapılan araştırmalar Türkiye’de …

Devamını oku »

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Malzemeler • 500 gram yoğurt • 2 su bardağı su • Yarım demet dereotu • 3 dal taze reyhan • 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday • 1 çay bardağı haşlanmış nohut • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay kaşığı haspir otu • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu   Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Tarifi: Yoğurda suyu ilave edip …

Devamını oku »