Ana Sayfa » Etiket arşivi: Hamur İşleri (sayfa 28)

Etiket arşivi: Hamur İşleri

Kurabiye Cenneti…

İstanbul Çalışlar caddesinde yeni açılan Minik Kurabiyem halkın büyük ilgisini görüyor. Hünerli ustaların ellerinden üretilen çeşit çeşit mis gibi kurabiyelerin lezzeti tam ağzınıza layık… Kahveli mantar, vişneli sarma, fıstıklı mantar, elmalı sarma, un kurabiyesi, kavala, börekitas, çikolatalı sarma, frambuaz cookies, mango cookies, fıstıklı çikolatalı cookies, Bursa kurabiye ve ekler mutluluk topu, petifur, tek pastalar, cup cakeler mekanda öne çıkan lezzetler.

Devamını oku »

Sebzeli Çiğbörek

Malzemeler: • 2.5 su bardağı elenmiş un • 1 çorba kaşığı sirke • 1 tatlı kaşığı tuz • Aldığı kadar un İçi İçin: • 350 gram kıyma • 2 adet soğan • 2 adet domates • 2-3 adet taze biber • Yarım demet maydanoz • Tuz, karabiber Kızartmak İçin: • 2 su bardağı sıvı yağ Sebzeli Çiğbörek Tarifi:  İçi için; …

Devamını oku »

Peynir Aktı, Makine Kirlendi Derdine Son!

Ekmek sektörünün inovatif firmalarından Doygun Ekmek’in ilklerinden biri de gözeneksiz tost ekmeği… Özel teknoloji ile Türkiye’de ilk defa üretilen Doygun’un gözeneksiz tost ekmeği, kaşar peynirinin ekmeğin gözeneklerinden taşmasını önlüyor. Böylece tost makinasına yapışan ve yanan kaşar peyniri tarih oluyor ve tost keyfi hiç bozulmuyor. Kusursuz görünümlü, lezzetli ve doyurucu tostlar için üretilen Doygun’un gözeneksiz tost ekmekleri 500 gramlık “Doygun Tost” …

Devamını oku »

Mantı

Malzemeler: • 2 su bardağı tepeleme un • 3/4 su bardağı su • 1 çay kaşığı tuz • 150 gram kıyma • 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan • Kimyon, karabiber • Kızartmak için sıvı yağ Mantı Tarifi; Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu sonra da suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra iki …

Devamını oku »

Tavuklu Siron

Malzemeler: • 1 tepsi siron hamuru • 2 adet büyük tavuk budu • 750 gram yoğurt • 2 diş ezilmiş sarımsak • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, tuz • 1 yemek kaşığı salça Tavuklu Siron Tarifi; Siron hamurlarını tepsiye dizin. Tavuk butlarını su dolu bir tencerede haşlayın. Tavuklar pişince küçük parçalara bölün. Tavuk suyunu …

Devamını oku »

Enginarlı Patlıcan Böreği (Patlıcanlı Melitzanopita)

Malzemeler: • 8 adet patlıcan • 1 su bardağı sıvı yağı • 3 adet soğan • 4 diş sarımsak • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 adet yumurta • 2 çorba kaşığı un • 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek • Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane • 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık …

Devamını oku »

Aradığınız Her Şey Burada…

Tüketiciye sunduğu yerli ve yabancı ürünler ile beğeni toplayan ve İstanbullar için vazgeçilmez lezzetler sunan Gourmet Garage, hizmet kalitesi ile de beğeni toplamaya devam ediyor. Açık mutfak, yerli-yabancı içecek, unlu mamuller ve birbirinden lezzetli mezeyi “şarküteri- restoran” konsepti ile şık ve konforlu restoranında tadabilir ya da mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Hem mağaza ürünlerinin, hem de restoran mönülerinin evlere servisini de (online alışveriş …

Devamını oku »

Pastırmalı Mücver Krep

Malzemeler • 1 su bardağı un • 1 çay bardağı su • 1 çay bardağı süt • 2 adet yumurta • 1 adet orta boy kabak • 1 kase kıyılmış karışık ot (nane, dereotu, maydanoz) • 1 kahve fincanı zeytinyağı • Tuz Sunum için: • 1-2 çorba kaşığı krem peynir • Birkaç dilim pastırma • Birkaç yaprak roka Pastırmalı Mücver …

Devamını oku »

Simit Sarayı tatlı tutkunlarının başı döndürüyor

Lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden hem damaklara hem gözlere hitap eden Simit Sarayı, yoğun bir güne keyifli bir mola vermek isteyen tatlı tutkunlarına sunduğu seçenekleriyle baş döndürüyor.  Türkiye genelinde yaygın mağazaları ile lezzetli anların vazgeçilmez adresi Simit Sarayı, ürün yelpazesindeki tatlı seçenekleriyle çay, kahve molalarına damgasını vurarak taçlandırıyor. Simit Sarayı’nda dilim olarak satışa sunulan Tiramisu, Ekler, Çiko Pasta, Profiterollü Pasta, …

Devamını oku »

Otlu Mısır Ekmeği

Malzemeler: • 1 kilo karışık ot (pazı, pırasanın yeşil kısmı, ıspanak, ısırgan otu gibi) • 1 adet soğan • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı tuz Ekmek hamuru için: • 5,5 su bardağı mısır unu • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı tuz • 3 kahve fincanı soğuk su • 6 kahve fincanı sıcak …

Devamını oku »