Ana Sayfa » Etiket arşivi: Hamur İşleri (sayfa 14)

Etiket arşivi: Hamur İşleri

Bayramda Tatlı Yemek Zorunda Değilsiniz

Bayram sadece ruhumuzun değil; midemizin de şenlendiği; özellikle sofralarımıza birbirinden güzel tatlıların baş tacı olduğu bir dönem olsa da, bu bayramda bir yenilik yapın ve bayramda tatlı yemek zorunda olmadığınızı; kontrolün ne olursa olsun sizde olması gerektiğini fark edin. Bayramla özdeşleşen tatlıdan neden uzak durulması gerektiğini, Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvarlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık’la konuştuk. Sağlıklı …

Devamını oku »

Sindirimi Kolaylaştırmak İçin Şeftali Suyu İçin

Uzmanlar sağlıklı beslenme için az ama sık aralıklarla yemek yenilmesini önerirken, içilen bir bardak şeftali suyunun sindirimi kolaylaştırdığını söylüyor. İçeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, betakaroten, potasyum bulunan meyve suları, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmenin yanısıra hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı oluyor. Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için A, B3 ve C vitaminlerini barındıran bir bardak şeftali suyunun içilmesini öneriyor. Nuh …

Devamını oku »

Simit

Malzemeler: Hamuru İçin: 1 paket Yuva Simit Karışımı 1 su bardağı ılık su 1 paket Yuva 5 gram Instant Kuru Maya Garnitür İçin: 2 adet yumurta çırpılmış 1 paket pekmezli susam Hazırlanışı: Yuva Simit Karışımı, Yuva Instant Kuru Maya ve diğer hamur malzemelerini karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 5 dakika dinlendirin. …

Devamını oku »

Meyve Suyu Markası Tropicana’ya Uluslararası Ödül

  Tropicana Afyon Vişne ile Tropicana Geyve Ayva Nektarları, gurur veren uluslararası ödüllere layık görüldü. Dünyanın bir numaralı meyve suyu markası Tropicana’nın Türkiye için geliştirdiği yerel meyve lezzetleri arasında yer alan ‘Tropicana Afyon Vişne’ ve Tropicana Geyve Ayva’ Nektarları, Avrupa’nın bağımsız lezzet otoritesi ‘Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (iTQi) düzenlediği ‘Superior Taste Award’ kapsamında iki yıldızla ödüllendirildi. Türkiye’deki ambalajlı meyve …

Devamını oku »

Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep

Malzemeler: 12-15 adet ıspanak yaprağı 5-6 adet mantar 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı krema 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 demet taze soğan (yeşil sapları) Krep Hamuru İçin: 1 su bardağı süt 1 çay bardağı su 1 adet yumurta 1 su bardağı un 1 tutam kabartma tozu 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ (tavayı yağlamak …

Devamını oku »

Sucuklu ve Pastırmalı Börek

Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru İç Malzemesi İçin: 1 paket dilimlenmiş pastırma 5-6 dilim sucuk (ince dilimlenmiş) 1 adet havuç 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy domates 1 dal taze kekik, ince kıyılmış 50 gram tulum peyniri (tercihen sert) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Susam, haşhaş tohumu Hazırlanışı: İç malzemesi için; Pastırmayı ve sucuğu çok …

Devamını oku »

Tencere Ekmeği

Malzemeler: Hamur İçin: 2 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı Yuva Instant Kuru Maya 1’er tatlı kaşığı salça, toz şeker, tuz 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ Salata İçin: 1 demet semizotu 1 adet soğan 2 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı sumak Birkaç dal nane yaprağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 …

Devamını oku »

Vegeta İle Kendi Mutfağınızın Şefi Olabilirsiniz!

Vegeta çeşni çeşitleri, doğal taze sebze, baharat ve otları büyük bir ustalıkla harmanlıyor. Yemeklerinize katacağınız bir tutam Vegeta ile herkes size tariflerinizin sırrını soracak. Uzun yıllar Akdeniz mutfağının meşhur şeflerinin sırrı olan Vegeta çeşni ile siz de mutfağınızın şefi olabilirsiniz. Bahçeden gelen taptaze aromasıyla Vegeta, yemeklerinize lezzetli bir dokunuş katıyor. Et, balık ve sebze yemeklerinizde kullanabileceğiniz Vegeta ile bambaşka bir …

Devamını oku »

Döner Stop, Fast Food Sektörüne Hızlı Giriyor

Döner Stop, farklı lezzetleri ve özgün konseptiyle fast food sektörüne girdi. Marka, deneyimli ekibi ile kalite, hijyen ve standardizasyon konusunda da sektörde fark oluşturmayı hedefliyor. CZK Lokantacılık İşletmeleri A.Ş. Kurucusu Can Köseoğlu, “Döneri yurtiçinde ve yurtdışında markalaştıracak, uluslararası bir restoran zinciri oluşturacağız” dedi. Döner Stop, farklı konsepti ve deneyimli ekibiyle fast food sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Mart ayından bu …

Devamını oku »

Cantık Tava Lokumu Tarifi

Malzemeler: Hamuru İçin: 1 paket Yuva Poğaça Karışımı 500 gram un 140 gram margarin 1 adet yumurta 280 gram ılık su İç malzemesi için: 300 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 2 adet rendelenmiş domates 1 küçük kase doğranmış Frenk soğanı veya maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı …

Devamını oku »