Dünyanın önde gelen çikolata, bisküvi, sakız ve şekerleme şirketi Mondelez International bugün Gebze Fabrikasına kapasite arttırımı için 24 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Söz konusu yatırım, şirketin küresel şekerleme işinin büyümesine katkı sağlayacak. Sakız, şeker ve çikolata kategorilerinde First, Falım, Şıpsevdi, Kent, Olips, Missbon, Jelibon, Tofita ve Topitop gibi sevilen yerel markaların ve küresel bir marka olan Milka‘nın üretimi Mondelez …
Devamını oku »Etiket arşivi: Hamur İşleri
Diyabet Sessizce Yakalayabiliyor
Genellikle kalıtımsal bir hastalık olarak bilinen şeker hastalığı yani diyabet hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabiliyor. Toplumda görülme sıklığı giderek artan diyabet hastalığından korunmak için doğru beslenme ve düzenli egzersizleri kapsayan bir yaşam şekli benimsenmesi gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erol Bolu “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” öncesinde, diyabet hastalığı ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Tatlı …
Devamını oku »Osmanlı’dan Günümüze Çikolatanın Lezzetli Tarihi Kitap Oldu
Türkiye’nin ilk çikolata tarihi kitabı ‘ÇUKULATA: Çikolatanın Yerli Tarihi’, Pera Palace Hotel’de düzenlenen tanıtım gecesiyle kamuoyuna tanıtıldı. Kitap, Nestlé’nin desteğiyle Yapı Kredi Yayınları’ndan okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor. Çikolatanın ilk ortaya çıkışı, tahminen MÖ 1500’lere, Meksika Körfezi kıyısında yaşayan halklara dayanıyor. Avrupa’nın eline geçmeden önce çikolata, Güney ve Orta Amerika halkları tarafından yüzyıllardır balla ve çeşitli baharatlarla karıştırılarak soğuk ya da sıcak …
Devamını oku »Tandır’ın En Farklı, En Lezzetli Adresi: Tandır Candır
Tandır Candır, Anadolu’nun geleneksel mirasları arasında yer alan tandırı, farklı konsepti ve özel lezzetiyle Ataşehir’de İstanbullularla buluşturuyor. Alışılagelmiş et restoranlarının aksine tandırı fast food ile buluşturan Tandır Candır, şehir hayatının yoğun temposu içerisinde kısıtlı zamanı olan İstanbullulara eşsiz bir ‘Tandır’ ziyafeti vaat ediyor. Kendine Özgü Teknikle 8 Saatte Pişiriliyor Tandır Candır, tandırı yeniden yorumladığı adresinde lezzet avcılarını buluşturuyor, 8 saatte …
Devamını oku »De’longhi’den Dört Mevsim Izgara Keyfi
Ünlü İtalyan markası De’Longhi, yepyeni elektrikli ızgarasını görücüye çıkarıyor. De’Longhi elektrikli ızgara ile sağlıklı ve lezzetli yiyecekleri zahmetsizce hazırlayacaksınız. Sevdiklerinizle birlikte en keyif aldığınız ve hafta sonlarının vazgeçilmezi olan aktivelerden biri de ızgara yapmak. Izgara keyfini her ortamda ve her koşulda kolaylıkla yaşamak isteyenlerin kurtarıcısı ise elektrikli ızgaralar. De’Longhi’nin yeni elektrikli ızgarası ile mutfakta, balkonda, bahçede dumansız ve kokusuz ızgara …
Devamını oku »Gazlı İçecekler Bağımlılığa Neden Oluyor!
Özellikle hararet giderme konusunda buzdolabımızdan eksik etmediğimiz gazlı içecekler ve meyve sularının, aslında içerdikleri doğal olmayan katkı maddeleri nedeniyle, sağlığımızı nasıl olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz? Meyve suyu yerine, meyvenin kendisini tüketmenin daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvarlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık; ‘Meyveler bütün olarak sindirim sistemimizden düzenli emilir ve vücudumuza daha fazla yarar …
Devamını oku »Türk Kahvesi Arzum OKKA ile Dünyaya Açılıyor
Arzum Elektrikli Ev Aletleri, geleneksel tada uygun, bol köpüklü ve doğrudan fincana servis özelliğine sahip Arzum Okka’yı tanıttı. Türk kahvesinin 500 yıllık hikâyesini yeniden yorumlayan Arzum OKKA, bir veya iki fincan kahve seçeneğinin yanı sıra, közde Türk kahvesi keyfi için ‘yavaş pişirme’ ve kendi kendini temizleme özelliği ile kahve severlerin vazgeçilmezi olacak. Arzum OKKA, dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri …
Devamını oku »Doğanay Fabrikasının Kapılarını Dünyaya Açtı
40 Milyon Euro’luk yatırım ile CamPET teknolojisini Türk tüketicisiyle buluşturan Doğanay Gıda, dünya içecek ve sıvı gıda sektörünün devlerine örnek oluyor. Tüm dünyada FreshSafe-PET®olarak da bilinen CamPET teknolojisi ile sektöründe dünya lideri olan Alman KHS firması, Doğanay’ın Adana’daki üretim tesislerini dünya çapında örnek olarak duyurdu. Sağlıklı ürünler yapmak üzere yola çıkan ve 17 yıllık çalışmayla şalgam suyunu tüm Türkiye’ye tanıtarak …
Devamını oku »Barilla, Ankara’daki Diplomatik Misyonu İtalyan Mutfağıyla Tanıştırdı
Ankara’da görev yapan Diplomatik Misyon mensupları, Barilla’nın gerçekleştirdiği “Masterchef” etkinliğiyle İtalyan lezzetleriyle tanışırken, mutfaktaki hünerlerini de sergilediler. Dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, AB Dönem Başkanı İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği ortak organizasyonuyla Ankara’da görevli Ticari ataşelere yönelik düzenlediği “masterchef” organizasyonuyla farklı bir etkinliğe imza atarken, farklı ülkelerin diplomatik misyonlarının mensupları da mutfaktaki hünerlerini sergileme olanağı buldular. 18 Ekim akşamı Ankara Chef …
Devamını oku »Bitki Çaylarıyla Kış Aylarında “Ev İlacınızı” Hazırlayın
Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, kış mevsimi yaklaşırken hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltarak, vücudumuzu rahatlatacak basit ama yararlı formüller öneriyor. Sezik, bitki çaylarının yer aldığı “ev ilacı” olarak adlandırdığı bu karışımların yapılışında, bilinen firmaların gerekli analizleri yapılmış poşet çaylarının kullanmasını tavsiye ediyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, çeşitli nedenlerle yaşanan rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı …
Devamını oku »