Ana Sayfa » Etiket arşivi: Et Yemekleri (sayfa 34)

Etiket arşivi: Et Yemekleri

Dana Haşlama

Malzemeler: • Yarım kilo kemikli dana eti • 5-6 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 1 adet defne yaprağı • 1 demet maydanoz • Tuz • Birkaç adet tane karabiber • 3 parça brokoli • 3 adet patates • 3 adet havuç • 3 adet dolmalık kırmızıbiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları yıkayıp süzün. Dana …

Devamını oku »

Puratos’dan Dünyada Bir İlk: Ekşi Hamur Kütüphanesi

Dünya çapında ustaların bir numaralı yardımcısı Puratos bir ilke daha imza attı ve dünyanın ilk Ekşi Hamur Kütüphanesi’ni kurdu. Belçika’da bulunan kütüphane, benzersiz bir geleneksel ekşi hamur koleksiyonuna sahip. Geçtiğimiz hafta Belçika’nın Saint-Vint kentinde bulunan Puratos Ekmek Aromaları ARGE Merkezi’nde açılan bu eşi benzeri olmayan kütüphanenin amacı, ekşi hamur bio-çeşitliliğini ve bilgi birikimini korumak. Dünyanın pek çok yerinden ekşi hamurlara …

Devamını oku »

Sebzeli Kuzu Kapama

Malzemeler: • 5-6 dilim kuzu kol (veya but) • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik • 1 dal kekik • 1 adet büyük boy soğan • 5-6 adet arpacık soğan • 2 adet havuç • 2 adet patates • 5-6 yaprak pazı yaprağı • 3 yemek kaşığı yoğurt • 1 adet limonun suyu • 2 yemek kaşığı un (tepeleme) • Tuz Hazırlanışı: …

Devamını oku »

‘Benim Balığım’ Yarışması Sonuçlandı

Denizlerimizin, sucul hayatın ve bağlantılı kültürlerin sürdürülebilirliğine katkı vermeyi amaçlayan Slow Food etkinliği 17-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen; istavritin, izmaritin, sardalya ve hamsinin onur konuğu olduğu “Benim Balığım” yarışmasında dereceye giren ilk üç tarif jüri üyeleri; Nedim Atilla, Ahmet Örs, Tuba Şatana, Vedat Başaran, Müge Akgün, Aglaia Kremezi, Şemsa Denizsel, Didem Şenol ve Nilhan Aras’tan oluşan jüri …

Devamını oku »

Taze Rezeneli Kuzu Eti

Malzemeler: • 700-800 gram kuzu eti • 2 sap rezene • 1 adet soğan • 50 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz • 1 su bardağı su Hazırlanışı: Rezeneleri temizleyip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde kestikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun.Düdüklü Tencereyi ocağa alın. Rezeneyi Düdüklü …

Devamını oku »

Mantarlı ve Kremalı Omlet

Malzemeler: 8 adet yumurta 1 demet kuzu kulağı 1 çay bardağı krema 1 kahve fincanı süt 10 adet mantar 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 5-6 dal dereotu Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silip zar şeklinde doğrayın. Dereotunu ve kuzu kulağını da ufak ufak doğrayıp çukur bir kaba alın. Yumurtaları, kremayı, sütü, tuzu ve baharatını ekleyip çırpın. …

Devamını oku »

Kuzu Etli Shorba

Malzemeler: • 700 gram kuzu eti • 2 adet büyük boy soğan • 2 çorba kaşığı margarin • 1 adet çubuk tarçın • 500 gram yoğurt • 5-6 dal dereotu • 1 dal kereviz sapı Hazırlanışı: Soğanları soyup kıyın. 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritip soğanı iyice eriyene dek pişirin. Eti ilave edin. Suyunu çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Kalan 1 …

Devamını oku »

Hamburger Köfte

Malzemeler: 500 gram kıyma 75 gram kuyruk yağı Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1tatlı kaşığı hardal Hamburger için: 4 adet orta boy hamburger ekmeği 1 adet domates Birkaç yaprak marul 1 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı ketçap   Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Kuyruk yağını (isteğe göre), tuzu, kıyılmış maydanozu, hardalı ve …

Devamını oku »

Carpacio

  Malzemeler: 400 gram temizlenmiş dana bonfile 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak 5-6 yaprak taze fesleğen Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Sunum İçin: Taze roka yaprakları Rendelenmiş parmesan peyniri 4-5 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı balzamik sirke Izgara edilmiş limon   Hazırlanışı: Soğanı soyup çok ince rendeleyin. Sarımsakları …

Devamını oku »

Marie Antoinette Chocolatier’den kışa özel iki yeni tat

  Çikolatayı aşka dönüştüren Marie Antoinette Chocolatier, sonbahara özel olarak üretilen ‘Zencefil bal’ ve ‘Elma tarçın’ çikolatalarıyla lezzet tutkunlarını kışa hazırlıyor. Çikolatayı aşka dönüştüren Marie Antoinette Chocolatier el yapımı çikolatalarına eklediği iki yeni özel tadı lezzet tutkunlarıyla buluşturuyor. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan enerji kaynağı bitki çaylarından esinlenerek tasarlanan ‘Zencefil bal’ ve ‘Elma tarçın’ çikolatalar lezzet tutkunlarını şimdiden kışa hazırlıyor. …

Devamını oku »