Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 29)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Kimler İyotsuz Tuz Tüketmeli?

Uzmanlar nodüler guatrı olan hastaların iyotsuz tuz tüketmeleri gerektiğini belirtiyor. Tiroid bezi çok çalışanlar veya zehirli guatrı olanlar (hipertiroid) ile tiroid bezi az çalışanlar (hipotiroid) iyotlu tuz yedikleri takdirde hastalıkları şiddetleniyor. Bu nedenle yemeklerimizde kullanılan tuzun iyotlu veya iyotsuz olması bazı kişiler için büyük önem taşıyor. Estuz, tüketicileri tuz tüketimi konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Estuz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat …

Devamını oku »

Yenilenen Harmanıyla Doğuş Filiz Çay, Yeni Ambalajı Ve Çeşitleriyle Raflarda

Hayatı güzelleştiren, lezzetiyle fark oluşturan Doğuş Çay’ın Karadeniz’in en kaliteli yapraklarını kullanarak ürettiği Filiz Çay, yeni ambalajı ve farklı kullanım seçenekleriyle raflardaki yerini aldı. Doğuş Filiz Çay’ın lezzetinden vazgeçemeyenler artık dökmenin yanı sıra demlik ve poşet versiyonlarını da tercih edebilecekler. Karadeniz’in en kaliteli yapraklarından özenle seçilerek elde edilen Doğuş Filiz Çay, yeni ambalajı ve çeşitleriyle raflarda yerini aldı. Poşet ve …

Devamını oku »

Teppenyaki Bonfile

Malzemeler: > 180 gram dana bonfile > 2 adet taze mantar > 80 gram sebze karışımı (kabak, havuç, dolmalık biber) > Tuz, taze çekilmiş karabiber > Soya sosu > Acı sos > Susam yağı     Hazırlanışı: Sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayıp susam yağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Mantarları da bütün olarak ızgarada kızartın. Bonfileyi de susam yağı ile fırça …

Devamını oku »

Muratbey, Üç Nesli Babalar Günü’nde Buluşturdu

Babalar Günü’nün bu yıl daha özel, farklı ve unutulmaz bir gün olarak hafızalarda kalması amacıyla Muratbey Gıda’nın üç kuşak temsilcileri, mutfağa girerek inovatif ürünleri Burgu ile lezzetli menüler hazırlayıp kendilerine ziyafet sundu.  Sektörünün yenilikçi markası Muratbey Gıda, Babalar Günü’nde üç nesli bir araya getirdi. Her yıl Haziran ayının üçüncü haftası olarak kutlanan Babalar Günü’nün bu yıl daha özel, farklı ve …

Devamını oku »

Anavarza Bal’dan Doğal Bir Enerji Ve Vitamin Deposu

Krem bal, polen ve arı sütü karışımıyla elde edilen doğal bir enerji ve vitamin deposu olan Viva, sağlığına özen gösterenler için birebir. Bal dendiğinde akla gelen süzme bal ve petek balın yanı sıra tam bir şifa kaynağı olan krem bal, arı sütü ve polen karışımı Anavarza Viva, hem sağlıklı hem de enerji deposu! Özellikle çocukların gelişiminde önemli olan arı sütü, …

Devamını oku »

Emsan Nar Ekmek Kalıbıyla En Lezzetli Ekmekler Sofralarınızda

Sağlıklı, pratik, lezzetli ekmekler yapabilmek Emsan’ın yepyeni Nar kek kalıbıyla artık çok kolay. Yanmaz yapışmaz seramik iç kaplaması, kolay temizlenebilme özelliği ve daha bir çok fonksiyonel yönüyle Emsan Nar ekmek kalıbı, kısa sürede lezzetli ekmekler yapmanıza yardımcı oluyor. Evlerinde sağlıklı ve lezzetli doğal ekmek yapmak isteyenler için özel olarak tasarlanan Emsan Nar ekmek kalıbı, ergonomik yapısı ve şık tasarımıyla mutfakların …

Devamını oku »

Maden Suyu “Vücudun Tüm Mineral İhtiyacını Karşılıyor”

Yazın gelmesiyle birlikte doğal maden suyu tüketimi de aynı oranda artıyor. Uzmanlar doğal maden suyunun ihtiva ettiği minerallerin birçok hastalığa derman olduğunu vurgulayarak 7 den 70’e her bireyin tüm mineral ihtiyaçlarının sağlanması için günde en az 2 şişe doğal maden suyu tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş en önemli maden suyu üreticilerinden Beypazarı Maden Suyu, litresinde 2767 …

Devamını oku »

ISS ‘Sağlığın Renkleri’ Yemek Tarifi Yarışmasında Renkli Final

Dünyanın lider Entegre Tesis Yönetim Şirketi ISS’in, catering hizmetleri bünyesinde gerçekleştirdiği  ‘Sağlığın Renkleri Yemek Tarifi’  yarışması için geri sayım başladı. 9 Haziran 2014 Pazartesi günü Doğa Koleji Çamlıca kampüsünde bir araya gelinecek organizasyonda, finale kalan 10 yarışmacının tarifi jüri tarafından değerlendirildikten sonra sonuçlar açıklanacak. ISS Catering ve Doğa Koleji iş birliği ile 01 Nisan 2014 tarihinde başvuruları başlatılan ‘Sağlığın Renkleri …

Devamını oku »

Petek Bal Mı Süzme Bal Mı Tercih Etmeliyiz?

Doğanın gıdası bala, el değdirtmeden, içine bir şey ekletmeden ve içinden bir şey eksiltmeden insanlara aynı kusursuzluk ile sunmayı misyon edinen Anavarza Bal, petek balın risklerini ve arıcılıkta hasat zamanının önemini açıklıyor. İlkbahar bitip yaz aylarına girildiğinde, büyük bal mevsimi de başlamış oluyor. Bal toplama mevsiminin başladığı arıların kovana girişlerinden belli olurken, lezzet açısından da hasat zamanı büyük önem taşıyor. …

Devamını oku »

Ramazan Ayına Özel 30 Tarifi Doygun’la Hayata Dair’de

Doygun Ekmek’in sosyal medyada hayata geçen Doygun’la Hayata Dair projesi, Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar’ın Ramazan’a özel tarifleriyle temmuz ayında dolu dolu devam ediyor. Uzun yaz günlerine denk gelen Ramazan döneminde iftar ve sahur için tok tutan, sağlıklı, çorba, ana yemek ve tatlı tariflerinden oluşan 30 farklı lezzet Ramazan sofralarını şenlendiriyor. Elvan Odabaşı Kanar bu aya özel yazısıyla Ramazan dönemi beslenmesinde …

Devamını oku »