Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 17)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Mondelez International Türkiye’deki Fabrikasına 24 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

Dünyanın önde gelen çikolata, bisküvi, sakız ve şekerleme şirketi Mondelez International bugün Gebze Fabrikasına kapasite arttırımı için 24 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Söz konusu yatırım, şirketin küresel şekerleme işinin büyümesine katkı sağlayacak. Sakız, şeker ve çikolata kategorilerinde First, Falım, Şıpsevdi, Kent, Olips, Missbon, Jelibon, Tofita ve Topitop gibi sevilen yerel markaların ve küresel bir marka olan Milka‘nın üretimi Mondelez …

Devamını oku »

Diyabet Sessizce Yakalayabiliyor

Genellikle kalıtımsal bir hastalık olarak bilinen şeker hastalığı yani diyabet hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabiliyor. Toplumda görülme sıklığı giderek artan diyabet hastalığından korunmak için doğru beslenme ve düzenli egzersizleri kapsayan bir yaşam şekli benimsenmesi gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erol Bolu “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” öncesinde, diyabet hastalığı ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Tatlı …

Devamını oku »

Osmanlı’dan Günümüze Çikolatanın Lezzetli Tarihi Kitap Oldu

Türkiye’nin ilk çikolata tarihi kitabı ‘ÇUKULATA: Çikolatanın Yerli Tarihi’, Pera Palace Hotel’de düzenlenen tanıtım gecesiyle kamuoyuna tanıtıldı. Kitap, Nestlé’nin desteğiyle Yapı Kredi Yayınları’ndan okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor. Çikolatanın ilk ortaya çıkışı, tahminen MÖ 1500’lere, Meksika Körfezi kıyısında yaşayan halklara dayanıyor. Avrupa’nın eline geçmeden önce çikolata, Güney ve Orta Amerika halkları tarafından yüzyıllardır balla ve çeşitli baharatlarla karıştırılarak soğuk ya da sıcak …

Devamını oku »

Aralık Soğuklarında İnat Cinnamon Hazelnut Mocha

Lezzetli anların vazgeçilmez markası Özsüt, Aralık ayında kahve tutkunlarını baştan çıkaracak bir teklif sunuyor. Kış aylarının vazgeçilmezi tarçın, soğuk havalarda inat özenle seçilmiş fındıklar, Varlhona çikolatası ve espresso ile bir araya geliyor ve herkesin içini ısıtıyor. Özsüt’ün kış lezzetlerinden Cinnamon Hazelnut Mocha, güne zinde başlamak ya da yorgunluğunu atmak isteyen kahve tutkunlarının Aralık ayındaki tercihi oluyor. İnsanlık tarihinin en eski …

Devamını oku »

De’longhi’den Dört Mevsim Izgara Keyfi

Ünlü İtalyan markası De’Longhi, yepyeni elektrikli ızgarasını görücüye çıkarıyor. De’Longhi elektrikli ızgara ile sağlıklı ve lezzetli yiyecekleri zahmetsizce hazırlayacaksınız. Sevdiklerinizle birlikte en keyif aldığınız ve hafta sonlarının vazgeçilmezi olan aktivelerden biri de ızgara yapmak. Izgara keyfini her ortamda ve her koşulda kolaylıkla yaşamak isteyenlerin kurtarıcısı ise elektrikli ızgaralar. De’Longhi’nin yeni elektrikli ızgarası ile mutfakta, balkonda, bahçede dumansız ve kokusuz ızgara …

Devamını oku »

Çocuklar, Jamie’s Italian’da ‘Pizza’ Yapmayı Öğreniyor

Jamie Oliver ve Gennaro Contaldo’nun 2008 yılında kurduğu Jamie’s Italian, rahat ve eğlenceli ortamı, iyi gıda, dengeli tarım ve serbest dolaşan hayvanlar felsefesini 2014 yılında Türkiye’ye taşıdı. Zorlu Center’da ‘İyi Gıda’ konsepti ile hizmet vermeye devam eden Jamie’s Italian, çocuklar için her hafta bir ‘İyi Yemek Atölyesi’ düzenliyor. “Herkes iyi yemek yemelidir” diyen Jamie’s Italian, her pazar günü, 6 -10 …

Devamını oku »

Pakmaya’dan Sofranıza Yepyeni Bir Ekmek Karışımı: Altın Sarısı Rüşeymli Ekmek

Dünyanın en büyük 3 maya üreticisinden biri olan Pakmaya, fırıncılık sektörüne yönelik yeni bir ekmek karışımı hazırladı. 20 kilogramlık ambalajda sunulan rüşeymli ekmek karışımı, lezzetinin yanı sıra faydalarıyla da dikkat çekiyor. 250.000 ton yaş maya kapasitesiyle dünyanın 130 ülkeye ihracat yapan sayılı büyük üreticileri arasında yer alan Pakmaya, fırıncılık sektörüne yönelik yeni ekmek karışımı hazırladı. Sağlık açısından oldukça faydalı bir …

Devamını oku »

Sağlıklı Mutfakların Tek İhtiyacı Philips Buharlı Pişirici Ve Yoğurt Ustası

Sağlıklı beslenmek için mutfakta uzun saatler geçirme veya lezzetsiz yemekler yeme devri sona erdi. Philips Buharlı Pişirici ve Yoğurt Ustası ile buharda cheeseburger’den Uzakdoğu usulü somona ve yeşil çaylı keke kadar birbirinden farklı, lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı yiyecekler hazırlayabilir; kendiniz, sevdikleriniz ve çocuklarınız için sağlıklı beslenme alternatifleri oluşturabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek demek artık seçeneklerin az olduğu bir beslenme diyetinde lezzetsiz …

Devamını oku »

Doygun Tam Buğday Unu İle Leziz Tatlardan Mahrum Kalmayın!

Sağlığına ve formuna dikkat eden aynı zamanda pasta, kek, çörek gibi lezzetlerden vazgeçmek istemeyenler için Doygun Tam Buğday Unu, gönül rahatlığı ile beslenmenin kapılarını aralıyor. Türkiye’deki katkısız ambalajlı tam buğday ekmeğinin ilk üreticisi olan Doygun, iştah kontrolünü sağlayan en önemli besinlerden olan tam buğdayı sadece ekmeklerinde değil tam buğday unu ile de tüketicilerin beğenisine sunuyor. Doygun Tam Buğday Unu ile …

Devamını oku »

Ayvalık’ta “Bir Yudum Gençlik” Hasat Edildi

Türkiye’nin zeytinyağı üretiminde en uzman kurumu Yudum Gıda, 10. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ni “Bir Yudum Gençlik Hasadı” konseptiyle gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı. Medya mensupları ve bloggerları “Bir Yudum Gençlik Hasadı” kapsamında Ayvalık’ta ağırlayan Yudum, tüketicilerle de Zeytinyağı Pazarı’nda kurulan Yudum standında buluştu. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’nin zeytinyağının faydaları konusundaki farkındalığın artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirten Yudum Gıda Pazarlama Müdürü Burcu …

Devamını oku »