Malzemeler 1 su bardağı hazır mantı 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 adet limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber, nane 5-6 su bardağı tavuk suyu Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası Tarifi: Biber ve domatesleri küp küp doğrayın. Orta ateşte ve tencereye koyduğunuz az yağda bunları kavurun. Tavuk suyunu ve haşlanmış mercimekleri …
Devamını oku »Etiket arşivi: Çorbalar
Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası
Malzemeler 300 gram taze veya konserve kuşkonmaz 1 adet soğan 2 su bardağı light süt 2 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı light yoğurt 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kepekli un Tuz, karabiber Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazlar taze ise ayıklayıp, küçük parçalar halinde doğrayın, konserve kuşkonmaz ise suyunu süzüp doğrayın. Kuru soğanı …
Devamını oku »Domates Çorbası
Malzemeler: – 5 adet domates – 1 yemek kaşığı margarin – 1 yemek kaşığı un – 1 bardak süt – 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Domates Çorbası Tarifi : Tencerede yağ hafifçe eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun. Yavaşça sütü ilave edin. 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kabukları soyulmuş domatesleri …
Devamını oku »Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası
Malzemesi: • 1 adet tavuk göğsü eti • 3 adet yumurta • 1 avuç pirinç • 150 gram kıyma • 1 adet küçük soğan • 1 demet maydanoz • 1,5 litre su • 30 gram tereyağı • 1 adet limon • Tuz • Biber Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi : Bir tencerede tereyağını eritip, ince kıyılmış soğanı altın rengi kavurun. …
Devamını oku »Tavuklu Düğün Çorbası
Malzemesi • 2 kaşık un • 1 adet tavuk göğsü • 2 adet limon • 1 adet yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 fiske tuz, karabiber ve kırmızı biber Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi: Tavuğu iyice haşlayın ve suyunu çıkarın. Tavuk etlerini didikleyin. Tavuk suyuna unu ilave ederek topaklanmasına izin vermeden karıştırarak pişirin. İçerisine tereyağını ve tavukları ilave …
Devamını oku »Sağlık Çorbası
Malzemeler 2-3 yaprak beyaz lahana 1 çay bardağı arpa şehriyesi 1 adet kök kereviz Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet soğan 4-5 su bardağı su veya tavuk göğüs eti suyu 1 tatlı kaşığı pul biber Maydanoz Tuz Sağlık Çorbası Tarifi: Tencereye sıvı yağı koyun, 1 baş soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Pembeleşinceye kadar …
Devamını oku »Levrek Balığı Çorbası
Malzemeler 1 adet fileto levrek balığı 1 adet havuç 2 adet orta boy patates 2 adet yeşil soğan Yeterli miktarda dereotu Yeterli miktarda maydanoz 50 gram mantar 1 tutam tuz Yeterli miktarda limon suyu 100 gram margarin Levrek Balığı Çorbası Tarifi; Derin bir kapta margarini eritin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip, kavurun. Ardından soğan ve mantarı ekleyin. Suyu kavrulan …
Devamını oku »Körili Balık Çorba
Malzemeler 30 gram tereyağı 25 gram un 4 gram köri 2 gram sarımsak 5 gram kabak 5 gram havuç 1 filiz dereotu 7 gram somon balığı 6ml. Krema 3 gram kereviz 3 gram tane karabiber Yarım limon Yeteri kadar tuz Körili Balık Çorba Tarifi: Somon balıklarını iyice yıkadıktan sonra bir taşım kaynatın. Üzerinde oluşan kefleri alın, bir saat sonra içerisinde …
Devamını oku »Yeşil Salatalı Yaz Çorbası
Malzemeler 1 su bardağı buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 2 adet salatalık 2-3 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 3-4 diş sarımsak 3 çorba kaşığı sızma yağ Tuz Yeşil Salatalı Yaz Çorbası Tarifi: Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp süzün, salatalıkları alacalı soyun, ikiye bölün ve varsa çekirdeklerini çıkartın. Ardından bir kabın içine salatalıkları …
Devamını oku »Şalgam Çorbası
Malzemeler • 2 adet orta boy şalgam • 1 çay bardağı pilavlık bulgur • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet orta boy soğan • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • 6 su bardağı su • Tuz Şalgam Çorbası Tarifi; Şalgamları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş şalgamı …
Devamını oku »