Ana Sayfa » Etiket arşivi: Çorbalar (sayfa 8)

Etiket arşivi: Çorbalar

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler 250 gram yeşil kuşkonmaz 1-2 sap taze soğan 100 gram tereyağı 100 ml. krema 500 ml. tavuksuyu Tuz, karabiber Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi; Kuşkonmazları yıkayıp ayıklayın. Saplarını kesip tencereye koyun. Tavuksuyu ile haşlayın. Çiçeklerini (tomurcuklarını) kesip ayırın. Kalan gövdeyi kuşbaşı doğrayın. Yeşil soğanı ince ince kesin. Tavuk suyu kaynayınca altını kısıp 10 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip suyunu ayırın. Bir …

Devamını oku »

Kıtırlı Balık Çorbası

Malzemeler: + 1 adet levrek + 1 baş soğan + 3 diş sarımsak + 2 çorba kaşığı un + Yarım çay bardağı sıvı yağ + 1 adet yumurtanın sarısı + 1 adet limon + 1 adet havuç + 1 çay kaşığı tuz + 1 tutam maydanoz + 5 adet milföy hamuru Kıtırlı Balık Çorbası Tarifi; Balığı 2 bardak su ile …

Devamını oku »

Meksika Usulü Bakla Çorbası

Malzemeler 350 gram iç bakla 10 gram konserve mısır 5 adet domates 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kabak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 150 gram kıyma 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber 1 çorba kaşığı salça 2 tablet et suyu 1 tatlı kaşığı kişniş 1 adet ince doğranmış kereviz sapı Tuz, karabiber Meksika Usulü Bakla Çorbası …

Devamını oku »

Erişteli Yoğurt Çorbası

Malzemesi • 1 su bardağı erişte • 2 su bardağı süzme yoğurt • 3 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın sarısı • Tereyağı • Tuz, pul biber, nane • Yeteri kadar et suyu Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi: Tencerede et suyu ve erişteyi kaynatın. Yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. Çorba suyundan alıştırarak çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ardından tuz …

Devamını oku »

Yoğurtlu Yarma Çorbası

Malzemesi: • 1 su bardağı yarma (akşamdan ıslatılmış) • 2 su bardağı süzme yoğurt • 1 su bardağı haşlanmış nohut • 75 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 1 çorba kaşığı kuru nane • 3 diş sarımsak • Tuz Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi; 1. Tencereye yarmaları koyun. Üzerine yeteri kadar su ilave edin. Yarmalar dağılana kadar kaynatın. 2. …

Devamını oku »

Bamyalı Soğuk Çorba

Malzemeler 250 gram bamya 200 gram süzme yoğurt Bir kase haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak Kuru nane 1 adet limon Tuz Bamyalı Soğuk Çorba Tarifi : Bamyaları yarım limon ile haşlayın. Bamyaları küçük küçük kesin. Süzme yoğurdu biraz su ile açıp bamyaları, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, soya sosu, nane ve …

Devamını oku »

Gemici Çorbası

Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 avuç erişte 1 yemek kaşığı bulgur Tuz, karabiber, reyhan, pul biber 2 su bardağı et suyu 4 su bardağı su 1 adet limonun suyu Gemici Çorbası Tarifi: Yeşil mercimekleri siyah suyu çıkana kadar kaynatın. Süzülmüş mercimekleri, 2 su bardağı et suyunu ve …

Devamını oku »

Portakallı Havuç Çorbası

Malzemeler 1 kilo havuç 3 adet portakal Bir su bardağı süt Bir su bardağı krema Bir su bardağı un Tuz-karabiber 1 fincan sıvı yağ   Portakallı Havuç Çorbası Tarifi: Havuç ve portakalı rendeleyin. Tencerede yağ ile birlikte soteleyin. Üzerine un ilave edin. Süt, krema ve portakal suyunu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.  

Devamını oku »

Pazılı Ayran Çorbası

Malzemeler 1 su bardağı buğday( ben arpa şehriye kullandım 1 çay bardağı kadar) 500 g yoğurt 3 – 4 pazı yaprağı, (ya da ıspanak) 2 tepeleme çorba kaşığı un 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 yumurta sarısı7 su bardağı et suyu ya da su tuz, tereyağı ve nane Pazılı Ayran Çorbası Tarifi: Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir …

Devamını oku »

Sütlü Tavuk Çorbası

Malzemeler • 100 gram tavuk eti • 300 ml. süt • 1 adet soğan • 30 ml. sıvı yağ • 750 ml. tavuk suyu • 1 adet yumurta sarısı • 30 gram un • Yarım demet dereotu • Tuz, karabiber Sütlü Tavuk Çorbası Tarifi; Tavuğu haşlayıp küçük küçük kesin. Soğanı soyup küp doğrayın. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu ekleyin. …

Devamını oku »