Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Levrek Balığı Çorbası

Levrek Balığı Çorbası

 Malzemeler

1 adet fileto levrek balığı

1 adet havuç

2 adet orta boy patates

2 adet yeşil soğan

Yeterli miktarda dereotu

Yeterli miktarda maydanoz

50 gram mantar

1 tutam tuz

Yeterli miktarda limon suyu

100 gram margarin

Levrek Balığı Çorbası Tarifi;

Derin bir kapta margarini eritin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip, kavurun. Ardından soğan ve mantarı ekleyin. Suyu kavrulan sebzelere boşaltın. Bu şekilde bir süre kaynattığınız havuç ve mantarlara patatesi ilave edin. Dilimlediğiniz fileto balıkları atıp, çorbayı pişmeye bırakın. Terbiye Sosu için; Yumurta sarısı ve sütü bir kapta çırpın. Yavaş yavaş kıvamını dengeleyerek çorbaya dökün. Sosunu verdiğiniz çorbaya son olarak, tuz, maydanoz ve dereotunu katın. 5 dakika daha kaynattığınız çorbayı, sıcak olarak servise sunun.

OKU ➤  Etli Dovğa

Tavsiye

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir