Ana Sayfa » Etiket arşivi: Çorbalar (sayfa 3)

Etiket arşivi: Çorbalar

Lebeniye Çorbası

Malzemeler: 500 gram parça et 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı pirinç 500 gram süzme yoğurt 2 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Nane, pul biber 3 adet damla sakızı (her biri en fazla nohut büyüklüğünde) Hazırlanışı: Nohudu bir gün öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi günü yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Eti ve üzerini …

Devamını oku »

Yoğurtlu Soğuk Avokado Çorbası

Malzemeler: – 3 adet orta boy doğranmış avokado (Doğradıktan sonra limonlu suda bekletin.) – 300 ml. krema – 1 adet acı biber – 3-4 adet tane karabiber – 1 adet limonun suyu – 3 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Limon suyunu ve doğranmış avokadoları püre haline getirin. Acı biberi, tane karabiberi, tuzu ve suyu da ekleyin. İyice karıştırın. Diğer …

Devamını oku »

Soğuk Bahçe Çorbası

Malzemeler: – 5 su bardağı su – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – 1 adet soğan – 1 adet havuç – 500 gram pazı – Yarım demet taze soğan – 1 çay bardağı pirinç – 1 su bardağı taze bezelye içi – 1 adet çarliston biber – Tuz, karabiber – Maydanoz Hazırlanışı: Küp doğranmış havucu, soğanı, çarliston biberi ve bezelyeyi zeytinyağında …

Devamını oku »

Kimyonlu Soğuk Mercimek Çorbası

Malzemeler: – 1 su bardağı kırmızı mercimek – 5 su bardağı su – 4 diş sarımsak – 1 adet limonun suyu – 1 çorba kaşığı kekik – Yarım demet taze nane – 1 tatlı kaşığı pul biber – 1 tatlı kaşığı kimyon – 5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Mercimekleri yıkadıktan sonra 5 bardak su ile haşlayın. Ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, …

Devamını oku »

Ayranlı Aş

Malzemeler: – 2 su bardağı yoğurt – 4 su bardağı su – 1 su bardağı haşlanmış buğday – 1 demet taze nane – 2 çorba kaşığı sirke – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – Tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Ebru Omurcalı’nın Notu: 1 …

Devamını oku »

Pazılı Soğuk Çorba

Malzemeler: – 500 gram pazı – 1 su bardağı bulgur – 2 su bardağı süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak – 1 çorba kaşığı pul biber – 6 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın. Bulgurla beraber pazıyı tencereye aktarın ve suyu ekleyerek, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezilmiş sarımsağı, baharatları ve yoğurdu çırpın. Çorba …

Devamını oku »

Soğuk Kekikli Kabak Çorbası

Malzemeler: – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – 1 adet soğan – 2 adet patates – 4 adet patates – 1 tatlı kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı biberiye – 1 tatlı kaşığı fesleğen – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 çorba kaşığı limon suyu – Yarım demet dereotu – 1 su bardağı süt – 4 su bardağı su Hazırlanışı: Yemeklik …

Devamını oku »

Shake Shack İstanbul’daki 1.Yılını Kutluyor

NewYorklu ünlü ‘yol üstü hamburgercisi’ Shake Shack, leziz hamburgerleri, hot dogları, eşsiz dondurmaları custard ve concrete ile sıcak yaz günlerini şölene çeviriyor. Dünyanın en lezzetli hamburgerini ‘Yolüstü hamburgercisi’ konsepti ile Türkiye’ye taşıyan NewYorklu Shake Shack, İstanbul’ a gelişinin 1.yılını doldurdu. Yüzde 100 Angus dana etinden yaptığı hamburgerlerle 2004‘te New York’ta başladığı hikayesine İstanbul’da devam eden Shake Shack, gurme hamburgerlerin İstanbullular …

Devamını oku »

Reyhanlı Patates Çorbası

Malzemeler: – 4 adet patates – 1 adet kereviz – 1 adet kuru soğan – 1 adet defne yaprağı – 1 çay bardağı kıyılmış reyhan – 1 adet limonun suyu – 5 su bardağı su – 1 tatlı kaşığı karabiber – Yarım çay kaşığı muskat rendesi > Tuz – 4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Küp doğranmış sebzeleri zeytinyağında kavurun. Suyu …

Devamını oku »

Etli Çorba

Malzemeler: > 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği) > 1 adet limon > 1 adet soğan > 1 baş sarımsak > 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen) > 3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı tahin > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı yoğurt …

Devamını oku »