Ana Sayfa » Etiket arşivi: Basit Yemekler (sayfa 68)

Etiket arşivi: Basit Yemekler

Radikalı Kuzu Kulağı Salatası

Malzemeler: • 1 demet kuzukulağı • 1 demet radika • 2 su bardağı zeytinyağı • 1 kase lor peyniri • 50 gram ceviz içi • 3 diş sarımsak • 1 dış muskat Radikalı Kuzu Kulağı Salatası Tarifi: Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Kuzukulağı ile radikayı temizleyip birkaç kez yıkadıktan sonra süzün. Su kaynayınca otları ilave edin. 3 dakika kadar haşlayıp süzün …

Devamını oku »

Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi

Malzemeler: • 500 gram taze fasulye • 3-4 adet domates • 2 adet soğan • 2 diş sarımsak • 4-5 yaprak fesleğen • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi Tarifi: Fasulyeleri ayıklayıp kılçıklarını temizledikten sonra yıkayın ve süzün. Fasulyeleri çok ince jülyen kesin. Birkaç …

Devamını oku »

Domates Soslu Kuzu Tandır

Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 …

Devamını oku »

Yumurta Dolması

Malzemesi: 6 adet yumurta 2 çay kaşığı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yumurta Dolması Tarifi: Yumurtaların içini bir kaba boşaltın. Yukarıdaki malzemeleri iyice harmanladıktan sonra yumurtaların içine doldurun. Üzerini zeytin içi ve maydanoz ile süsleyip servise sunun.  

Devamını oku »

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler: • 10 adet taze kuşkonmaz • 30 gram margarin • 2 yemek kaşığı un • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 4 su bardağı su • 1 adet sebze bulyon Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzüp sütle birlikte blenderde ezin. Margarini eritip unu kavurun. Azar azar kaynar su ilave ederek …

Devamını oku »

Tavuklu Salata

Malzemeler: • 300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı • 1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin • 1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem • 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı mayonez Tavuklu Salata Tarifi: Pirinci …

Devamını oku »

Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Malzemeler: • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 su bardağı kuru üzüm • 1çay bardağı ceviz içi (doğranmış) • 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber • 1adet büyük boy beyaz soğan • 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu için: • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet limonun suyu …

Devamını oku »

Körpe Sebzeli Pirinç Salatası

Malzemeler • 3/4 su bardağı Amerikan pirinci • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz • 10 adet mini havuç • 10 adet mini kabak • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı yoğurt • Tuz Körpe Sebzeli Pirinç Salatası Tarifi: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları …

Devamını oku »

Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler: • 1 paket büyük boy tost ekmeği • 1 litre vişne suyu • 500 gram toz şeker • 100 gram taze kaymak Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Malzemeler: • 100 gram keçi peyniri • 30 gram pastırma • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet çeri domates • 5 adet susamlı grisini Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri Tarifi: Pastırmaları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kadar sote edin. Keçi peynirlerini dilimledikten sonra ızgarada kızartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine sote ettiğiniz pastırmaları gezdirin. İsteğe göre kiraz domates …

Devamını oku »