Ana Sayfa » Etiket arşivi: Basit Yemekler (sayfa 69)

Etiket arşivi: Basit Yemekler

Saray’dan bayrama özel yeni ürün

Saray, bayrama özel ürettiği yeni ürünü Choco Almondue ile Ramazan Bayramı’nda raflarda yerini alıyor. Gerçek çikolata içerisinde akışkan karamel dolgulu Choco Almondue, 200 gramlık ambalajlarda tüketicilerin beğenisine sunuluyor.  Bisküvi ve çikolata sektörünün önde gelen markalarından Saray; Cevher, Sazende ve Seyr-i Sefa bayramlık markalarına bir yenisini daha ekliyor. Bayrama özel ürettiği yeni ürünü “Choco Almondue” ile Ramazan Bayramı’nda ağızları tatlandırıyor. Saray …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Rulo Köfte

Malzemeler • 9-10 adet hazır baklava yufkası • 500 gram köftelik kıyma • 1 adet soğan • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon • 1 adet yumurta Üzeri İçin: • 1 kase sıvı yağ ve su karışımı • 1 adet yumurtanın sarısı • Susam ve çörek otu Baklava Yufkasında Rulo Köfte Tarifi; Köfte için kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş soğanı, …

Devamını oku »

Amerika’nın dünyaca ünlü hamburger zinciri Fatburger, Tünel Meydanı’nda

Hollywood’la özdeşleşmiş hamburger markası Fatburger’in ilk restoranı, Türkiye’nin yiyecek-içecek sektörünün kalbinin attığı İstanbul’da hizmete girdi. Sevilen fast-food markası, Türkiye’ye, franchise ortağı Universal Food Company (UFC) tarafından getirildi. Taksim’deki Tünel meydanında bulunan restoran, Fatburger’in Türkiye’deki ilk restoranı olma özelliğini taşıyor. Firma, hizmet vermeye başlayan bu restoranıyla, markasıyla özdeşleşmiş olan “daha da lezzetli” konseptini Türkiye’deki hamburger tutkunlarıyla buluşturuyor. Türkiye’ye 10 yeni restoran …

Devamını oku »

Sağlıklı Et Pişirmek İçin Doğru Pişirme Taktikleri

Her mevsim tutkunlarının keyif kaynağı olmayı başaran barbeküler havaların iyiden iyiye ısındığı şu günlerde popülaritesini artırmaya devam ediyor. En özel anlara eşlik eden barbekülerin keyfini çıkarmanın en önemli yolu ise doğru kullanım ve doğru pişirmeden geçiyor. Dünyada barbekü sektörünün öncüsü Weber, barbekünün doğru ve sağlıklı yapılma kurallarını anlatıyor. Yazın gelmesiyle, barbekü tutkunları piknik alanlarını  doldurmaya, teras ve balkonlar ise konuklara …

Devamını oku »

İstanbul Dünyanın “Yemek Başkentleri” Arasında

Dünyanın en iyi sofra ve şehirlerini tanıtan “Top Tables, Top Cities” programı Türkiye’ye konuk oldu. Ünlü oyuncu Ishai Golan’ın sunduğu programın İstanbul’daki çekimlerine 24Kitchen’ın lokal şeflerinden Maksut Aşkar da eşlik etti.   Türkiye’nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı 24Kitchen’ın global ekibi, dünyanın en iyi lezzetlerini sunan şehirlerin tanıtılacağı 13 bölümlük “Top Tables, Top Cities” programına Türk mutfağını ve …

Devamını oku »

Sultanahmet Kötecisi’nde lezzet kuyruğu

Sultanahmet Meydanı Ramazan dolayısıyla büyük kalabalıklara ev sahipliği yaparken, iftar için en çok ilgi gören adres 94. hizmet yılına giren Sultanahmet Köftecisi oluyor. İftar saatinde ünlü köftecinin önünde oluşan uzun kuyrukta,  ağırlıklı olarak gençlerin yer alması dikkati çekiyor. Tarihi yarımadanın merkezi Sultanahmet’te Ramazan ayı dolayısıyla büyük bir yoğunluk yaşanıyor. İstanbul’un dünya mirası bölgesinde Ramazan ayının coşkusunu en güzel şekilde yaşamak …

Devamını oku »

Unilever, UNIPRO’yu AAK şirketine satmak üzere anlaşma imzaladı

Unilever, Türkiye’deki UNIPRO pastacılık ve endüstriyel yağlar işini AAK’ya satmak üzere anlaşma imzaladı. Dünyanın önde gelen hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden Unilever, pastacılık ve endüstriyel yağlar alanında faaliyet gösteren UNIPRO’yu, dünyanın en büyük bitkisel yağ üreticilerinden İsveçli AAK şirketine satmak üzere anlaşma imzaladı. Unilever, ana işine odaklanma stratejisi doğrultusunda, Türkiye’deki UNIPRO pastacılık ve endüstriyel yağ işini, dünyanın önde gelen yüksek katma …

Devamını oku »

Fairy Türkiye’nin köfte haritasını çıkardı!

“Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan ve mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyen Fairy, bu kez Yiyecek İçecek Danışmanı Osman Serim ile birlikte bir kısmı anonim bir kısmı yöresel özellikler taşıyan Türkiye’nin 7 bölgesine ait 50’ye yakın köfte tarifini “Türkiye’nin Köfteleri” kitabında buluşturdu. Fotoğraflardan tasarımına kadar profesyonel bir ekip tarafından titizlikle hazırlanan “Türkiye’nin Köfteleri” kitabı, Türkiye’nin köfte envanteri niteliği taşıyor. …

Devamını oku »

Arçelik’ten İndüksiyonlu ve Vitroseramik Ocaklarda Ücretsiz Hizmet Başladı

Arçelik, indüksiyonlu ve elektrikli ocaklarda pazarda ilk kez kapsamlı ücretsiz keşif hizmeti uygulaması başlattı.  Ankastre cihazlarda en çok tercih edilen ve en çok sevilen marka olan Arçelik, bir ilke daha imza attı, indüksiyonlu ve vitroseramik ocaklarda yerinde ücretsiz keşif hizmeti vermeye başladı. Ücretsiz keşif hizmeti, ocak montajının yapılacağı mutfak tezgahı ile ilgili bilgilendirme, ocağın bağlanacağı tesisat ile ilgili gerekler, keşif yeri …

Devamını oku »

ABALIOĞLU Türkiye’nin en büyük 60. şirketi

Türkiye yem, tarım-hayvancılık ve gıda sektörünün öncü kuruluşu ABALIOĞLU Grubu, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun belirlendiği ISO 500 listesinde bu yıl, 12 sıra birden yükselerek 60. sırada yer aldı. ABALIOĞLU’nun 72.’likten 60.’lığa yükselmesindeki en büyük itici güç, 2006 yılı itibariyle gıda sektörüne kazandırdığı Lezita markası oldu. ABALIOĞLU Grubu, 2012 yılında yüzde 50’si gıda grubundan olmak üzere toplamda 1 milyar …

Devamını oku »