Ana Sayfa » Etiket arşivi: Basit Yemekler (sayfa 65)

Etiket arşivi: Basit Yemekler

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler 6 adet enginar 2 avuç arpacık soğan 1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Yarım paket mısır 1 adet limon 3 çay kaşığı şeker Tuz 1/4 tabaka parşömen kağıdı Zeytinyağlı Enginar Tarifi: Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal …

Devamını oku »

Kroken-Patates Püresi

Malzemesi: 6 adet patates Yarım kilo lahana 150 gram biftek 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar karabiber, tuz, fesleğen Kroken-Patates Püresi Tarifi: Patatesleri haşlayıp süzdürün. Sütünü ilave edip püre yapın. Tuzlu suda ince kesilen lahanaları haşlayıp süzün. Tereyağında kuşbaşı kesilen etleri kavurun. Patates ve lahana ilave edin. Devamlı karıştırın. Bir kepçe lahana suyu katarak et yumuşayıncaya …

Devamını oku »

Ali Paşa Pilavı

Malzemesi: • 3 su bardağı pirinç • 1 adet soğan • 250 gram köftelik kıyma • 2 dilim bayat ekmek • Yarım su bardağı un • 3 çorba  kaşığı margarin • 3 adet patlıcan • 2 çorba  kaşığı dolmalık  fıstık • 1 adet büyük domates • 4.5 su bardağı et suyu • Kızartmak için sıvı yağ • 6 dal dereotu Ali Paşa Pilavı Tarifi; Bayat …

Devamını oku »

Kahvaltı Tabağı (Azimü’ş Şan Kahvaltısı)

Kahvaltı Tabağı Malzemeleri; • 520 gram domates • 100 gram yeşil biber • 540 gram salatalık • 90 gram sele zeytin • 80 gram Ege kırma yeşil zeytin • 80 gram Kars kaşarı • 100 gram taze Çerkez peyniri • 100 gram İzmir tulum peyniri • 140 gram Ezine Peyniri • 80 gram lor • 50 gram dil füme • …

Devamını oku »

Enginarlı Meze

Malzemeler 2 adet enginar 1 su bardağı yoğurt 5 çorba kaşığı konserve mantar 2 diş sarımsak 5-6 adet biberli yeşil zeytin 2 yemek kaşığı mayonez 2 dilim salam 1 yemek kaşığı mısır 4 dal dereotu Zeytinyağı Tuz 1 yemek kaşığı bezelye Enginarlı Meze Tarifi: Enginarları temizleyip, limonla ovun. Haşlayıp küçük küçük doğrayın. Mantarları ince ince kıyın. Zeytinleri birkaç parçaya ayırın. …

Devamını oku »

Hingel

Malzemeler; İç malzeme; •2 adet orta boy patates •2 adet kuru soğan •Tuz, karabiber Hamur malzemesi; •1 adet yumurta •1 çay bardağı su •Tuz, aldığı kadar un Hingel Tarifi; 1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. 3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı bir …

Devamını oku »

Patatesli Ayçiçeği Ezmesi

Malzemesi: 2 kilo patates 250 gram ıspanak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörekotu 1 çay kaşığı süt 1 tatlı kaşığı tuz Patatesli Ayçiçeği Ezmesi Tarifi: Patatesleri haşlayın. Ezerek püre haline getirin. Süt, tereyağı ve tuz ilave ederek koyulaşana kadar ağır ateşte karıştırın. Kalıplara pürenin ¾’ünü dökün. Ispanakları yıkayın. Ocakta bir taşım kaynatıp robotta çekin. Kalıba döktüğünüz patates püresinin …

Devamını oku »

Renkli Peynir Topları

Malzemesi: 250 gramorta sert beyaz peynir Yarım kutu labne peyniri 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım demet maydanoz 1 kahve fincanı ince kıyılmış ceviz içi 1 yemek kaşığı zeytinyağı Renkli Peynir Topları Tarifi: Beyaz peyniri bir kaseye ufalayın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp incecik doğrayın. Ceviz içi, maydanoz, pul biber ve labneyi ufalanmış peynire ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan küçük parçalar …

Devamını oku »

Bayram kahvaltılarında peynir şöleni

Tüm ailenin bir araya geldiği, özenle hazırlanan bayram kahvaltılarında birbirinden lezzetli peynirler başkahramanları oluşturur. TEKSÜT’ün yumuşacık kıvamı ve mis gibi süt kokusu ile simitlerinizi zenginleştirecek krem peyniri ve 3 farklı yöresel lezzeti tek pakette buluşturan 3 Lezzet’i enfes bayram kahvaltıları için ideal seçenekler.   Ailenin kalabalık bir masada toplandığı, keyifle yenilen bayram kahvaltıları, yılın en heyecanla beklenen anlarındandır. Bu sofrada …

Devamını oku »

Taze Baklalı Fava

Malzemesi: Yarım kilo bakla Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 adet kesme şeker 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Taze Baklalı Fava Tarifi: Baklaları üzerini geçecek kadar su ile 1 gece önceden bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp, baklaları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, 4 su bardağı su ve doğranmış soğanı ilave edip, tencereyi …

Devamını oku »