40 yıldır mutfakların vazgeçilmez markası Emsan, Anadolu’nun güzelliklerini mutfaklarınıza taşıyor. Emsan, ‘Emsan Anadolu’ serisi cam servis takımıyla sofralarında farklılıklara yer vermeyi sevenlerin tercihi. Geçmişten günümüze mutfak ve sofralarımızda yer alan Emsan, 40. yılına özel olarak Anadolu’nun dört bir köşesini çeşitli ürünlerine yansıtıyor. Bu ürünlerinden cam servis takımları,yine aynı konsepte oluşturulan yemek takımlarına uyumlu olacak şekilde geliştirildi. Özenli tasarımlarıyla Emsan, Anadolu …
Devamını oku »Etiket arşivi: Basit Yemekler
Anadolu’nun en gerçek ürünleri için ‘Geleneksel Pazar’ kuruldu
Geleneksel Pazar’da Anadolu’nun ‘organik üstü’ en gerçek ve sağlıklı ürünlerini bulmak mümkün. Günümüz insanı hastalandı, ömrünü ilaç tüketerek hastane köşelerinde geçiriyor. Gıdalar gördüğü işlemler ve eklenen katkılar nedeniyle “şifa” vasfını yitirip adeta birer zehir deposuna dönüştü. Gıdalar şifa vermeyince yılda 2 milyar kutu ilaç tüketmek zorunda kalıyoruz. Gıdalarımıza eklenen tarım kimyasalları, katkı maddeleri, zararlı endüstriyel işlemler, tohumun tabiî yapısının değiştirilmesi, …
Devamını oku »Tazemasa’ya Inventures yatırımı geldi
Inventures, sağlıklı ve doğal alışverişin adresi tazemasa’ya yatırım yaptı. Hedef kısa sürede tazemasa.com’u daha geniş kitleler ile tanıştırmak. İnternet, mobil ve yazılım alanlarındaki girişimler için erken aşama yatırımcısı rolü üstlenme hedefiyle Inveon’un kurucuları tarafından hayata geçirilenInventures, Tazemasa.com’a yatırım gerçekleştirdi. Inventures Kurucusu Yomi Kastro, taze, doğal ve organik ürünleri tüketici ile buluşturan Tazemasa.com’u daha da büyütmek amacıyla yola çıktıklarını ifade ederek, …
Devamını oku »Doygun’dan Ev Dışı Mutfaklara Özel Yeni Lezzet
5 dakikada hazırlanan DUDU meyveli, kremalı, soslu ya da pudra şekerli servis edilebiliyor. Perakende ürünlerinde olduğu gibi endüstriyel ürünlerinde de farklı ve lezzetli seçenekler sunan Doygun Gıda, ev dışı mutfaklara yeni lezzeti DUDU’yu kazandırıyor. Donuk ürün olarak hastane, otel, kafe, restoran ve catering firmaları gibi ev dışı kanallarda satışa sunulmaya başlanan DUDU 5 dakikada hazırlanabilen pratik bir ürün. Kızartılan ya …
Devamını oku »Cevizli ve Peynirli Toplar
Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 1 adet beyaz soğan 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 5 yaprak yarı kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı limon suyu 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi (tercihen tam buğdaylı köy ekmeği) 1 çay kaşığ ıkimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 50 gram sert tulum …
Devamını oku »Ekmek Üstü Baharatlı Peynir
Malzemeler: 100 gram tulum loru 50 gram labne peyniri 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates püresi 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı toz biber Birer tutam pul biber, kişniş tohumu, kimyon 2 adet grissini 3 yaprak taze fesleğen 2 yaprak taze reyhan 4-5 adet ceviz içi Hazırlanışı: Grissiniyi çukur bir kabın içinde ufalayın. Fesleğenleri ceviz …
Devamını oku »Sebzeli ve Çok Peynirli Ravioli
Malzemeler: 1 kase hazır peynirli ravioli makarna 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1’er küçük kase küp doğranmış çeddar, koleti peyniri ve rokfor peyniri 3-4 yaprak yarı kurutulmuş domates 1-2 dal frenk soğanı Birkaç adet ceviz içi 1 adet küçük boy rendelenmiş havuç 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı lor peyniri Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp jülyen doğranmış kurutulmuş …
Devamını oku »Otlu Peynir
Malzemeler: 100 gr rendelenmiş Ezine peyniri 50 gr lor peyniri 20 gr keşpeyniri 3-4 dal taze fesleğen 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6-7 yaprak roka 1 dal taze nane 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Ceviz içini, zeytinyağını ve yeşillikleri mutfak robotunda macun kıvamına gelene dek ezin. Ufalanmış veya rendelenmiş peynirleri ekleyip çatalla ezin. Kızarmış ekmeklerin üzerine bir miktar paylaştırarak servis …
Devamını oku »Bağışıklığınızı Artırmak İçin Bu Gıdaları Sofranızdan Eksik Etmeyin!
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yalancı bahar aldanmışlığı derken hastalıklar; özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları sizi bu ara çok sık ziyaret etmeye başlamış olabilir. Hastalanmanıza rağmen güzel havanın tadını çıkarmaktan vazgeçmem diyorsanız beslenmenizle bağışıklığını güçlendirme yolunu seçmek mantıklı bir tercih olabilir. Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu ile bağışıklık artıran besinleri konuştuk. Düğme Mantarlar Selenyum, B vitaminleri, …
Devamını oku »Emsan’dan Mutfaklara Bir İlk ‘Ceraflame’
Her geçen gün inovatif ürünlerine bir yenisini ekleyen Emsan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor! Emsan’ın yepyeni ürünü Ceraflame; toprak seramik özelliği, çizilmeyen yüzeyi, dayanıklılığı, güvenli ve sağlıklı olmasıyla dikkatleri üzerine topluyor. Emsan, 2014 yılında da yine inovatif ürünler üretmeye devam ediyor. Bu ürünlerden en yenisi ise Mart ayında piyasaya sürülen Ceraflame serisi. Bu seri, özellikleriyle Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Tencere, …
Devamını oku »