Malzemeler: 200 gram kurutulmuş domates 1 su bardağı sızma zeytinyağı 1 küçük kase yeşil zeytin 1 küçük kase siyah zeytin 1’er çorba kaşığı kimyon, kişniş tohumu, pul biber, kuru kekik, sumak 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Kurutulmuş domatesleri suda en az 6 saat kadar bekletin. Zamanınız yoksa kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sarımsakları soyup geniş bir bıçak yardımı ile ezin. Kişniş …
Devamını oku »Etiket arşivi: Basit Yemekler
Zouk Balık İlk Kez Trump Cadde’de!
Balık yeme kültürüne yepyeni bir soluk ve ‘kolaylık’ getiren Zouk Balık, lezzetli balık ve zeytinyağlı çeşitleri ile Trump Cadde’de. Açıldığı günden bu yana sosyal hayatın yeni buluşma noktası olan Trump Cadde, en gözde restoran ve markaları İstanbullularla buluşturuyor. Trump Cadde’de açılan Zouk Balık, balıkseverlerin uğrak yeri olmaya başladı bile. Ali Poyrazoğlu, Filiz Akın, Sema Çelebi gibi isimler Zouk Balık’a sık …
Devamını oku »En Lezzetleri Hamur İşlerinin Adresi Emsan Nar Serisi
Emsan Nar serisiyle evlerinizde bu eşşiz lezzetleri pişirmeniz artık çok kolay. Yanmaz yapışmaz seramik iç kaplaması, kolay temizlenebilme özelliği ve daha bir çok fonksiyonel yönüyle Emsan Nar Serisi, benzersiz tatlar oluşturmanızı sağlıyor. Emsan, eşsiz hamur işleri pişirmeniz için çok özel bir seri hazırladı. Pratik kullanımı ve şık tasarımıyla Emsan Nar serisi; klasik kek kalıbından kenetli kek kalıbına, ekmek kalıbından 12’li …
Devamını oku »LAV İle Çay Keyfi Şölene Dönüşüyor
Şık sofraların başrol oyuncusu LAV’ın çay bardakları ve tabaklarından oluşan zengin koleksiyonu ile çay saatleri daha keyifli hale geliyor. Minimal çizgilerin yanı sıra ihtişamlı modellerin de bulunduğu LAV’ın çay bardakları ve tabakları, davetkar görünümü ile çay tutkunlarının favorisi olmaya aday oluyor. Sağlık üzerinde birçok olumlu etkileri olan çay, LAV’ın zarif tasarımları ile hem damak zevkine hem de duyulara hitap ediyor. …
Devamını oku »Tamek, Müşteri Memnuniyetinde Yine Zirvede
Tamek lezzetleri, tüketicilerin ilk tercihi olmaya devam ediyor. KalDer ve KA Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi”nde Tamek, liderliği elden bırakmadı. Konserve, sos ve salça kategorisinde 2013 yılında sektör birincisi olan Tamek, TMME “Gümüş Heykel” ödülüne layık görüldü. Ayrıca, 3 yıldır sürdürdüğü müşteri memnuniyeti liderliği sayesinde “Altın Heykel” ödülü de Tamek’in oldu. Tamek, lezzetleri ile tüketicilerden tam not almaya …
Devamını oku »Fıstıklı Ezmeli Karnabahar
Malzemeler 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet patates 1 adet havuç 100 gram yerfıstığı ezmesi 1 fincan bezelye 1 çorba kaşığı köri Yarım demet maydanoz 1-2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Patates ve havucu temizleyip küp doğrayın. Bir tavada tereyağı ile havuç ve patatesi birkaç dakika kavurun. Karnabaharı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak su, …
Devamını oku »Türkiye’nin Gıda Devi Sunar, Gıda Sektörünün En Önemli Fuarlarına Damgasını Vurdu!
2014 yılı fuar takviminde yurtiçi ve yurtdışı yaklaşık 20 fuar bulunan Sunar Grup, gıda sektörünün en önemli fuarları arasında gösterilen ve İstanbul’da düzenlenen iki fuarın gözdesi oldu. İlk olarak ev dışı tüketim sektörüne bambaşka bir bakış açısı getirmek ve sektör bilincini artırmak amacıyla, CNR Fuar alanında düzenlenen EDT Expo Fuarı’na; ardından ekmek, pasta makine üreticilerini bir araya getiren, sektörün lider …
Devamını oku »NUDO, Türkiye Pazarını 1 Yılda 4’e Katlayacak
Türkiye’de un üretiminde ilk üç firma arasında yer alan ve Türkiye’nin ilk 100 ihracatçısı arasında bulunan Erişler Gıda, perakende sektörüne NUDO markasıyla adım atıyor. Uzak Doğu mutfağının değişmezi noodle, NUDO sayesinde tamamen doğal ve katkısız bir içerikle Türk damak zevkine uygun bir forma kavuşuyor. Pazara iddialı giren Erişler Gıda, 25 milyon adetlik Türkiye noodle pazarını 1 yılda 4’e katlayacak. Dünyanın …
Devamını oku »Kanatlı Beyaz Et Üretimi Hakkında Tüketicilerin Doğru Sandıkları Yanlışlar
Zaman zaman farklı mecralarda yer alan ve tüketicilerin tüketim kararlarını etkileyen, tavuk etinin sağlıklı olmadığına ilişkin iddialar hakkında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akan değerlendirmelerde bulundu. Akan, “Esas sorun ‘Doğru sanılan yanlışlar’. Halkın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor” dedi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akan, piliç eti konusunda tüketicilerin doğru sandığı yanlışlarla ilgili dikkat …
Devamını oku »Çikolata Yapımının Tüm İnceliklerini MSA’da Öğrenin
Türkiye’nin lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), çikolatayı sevmekle kalmayıp mükemmel çikolata yapmanın sırlarını öğrenmek isteyenler için “Artisan Çikolata Yapımı” programını hazırladı. Amatör ya da profesyonel herkesin katılabileceği, 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek program, katılımcılara çikolata yapımının tüm inceliklerini ve farklı çikolata reçetelerini öğrenme fırsatı sunuyor. Türkiye’de 2004 yılında kurulan ve profesyonel eğitim anlayışıyla dünyanın en iyi mutfak okullarından …
Devamını oku »