Ana Sayfa » Etiket arşivi: Basit Yemekler (sayfa 35)

Etiket arşivi: Basit Yemekler

Çayın Keyfi Emsan’la Çıkar

Kahvaltı sofralarından beş çayına, arkadaş toplantılarından akşam keyiflerine çayın her daim sofralarımızda yeri ayrıdır. Emsan Seylan Çaydanlık seti ile demlenen çay ise tam da tiryakilere göre. Porselen demliğiyle Seylan Çaydanlık, çay saatlerinize lezzet katıyor. Dumanı üzerinde tüten, iyi demlenmiş lezzetli çayın keyfi en güzel porselen demlikle demlenen çayda çıkar. Emsan Seylan Çaydanlığın porselen demliği ile sevdiklerinize en lezzetli çayı ikram …

Devamını oku »

Çocuklara Balı Sevdiren Bal, Anavarza Pepee Krem Bal

Çocuklara balı sevdiren Anavarza, çocukların en sevdiği karakterden biri olan Pepee’yi ambalajlarına taşıdı.  Süzme baldan geliştirilen Anavarza krem bal, kolay sürülebilir özelliği ve zengin içeriği ile çocuklu ailelerin de ilk tercihi. Çocuklara balı sevdirmek ve bal yeme alışkanlığı kazandırmak amacıyla geliştirilen Pepee Krem Bal, çocuklarınıza vereceğiniz en güzel armağan. Zaman içerisinde geliştirilen yeni ürünlerle, tüketiciye farklı damak tatları sunan Anavarza …

Devamını oku »

Avrupalı Öğrenciler Seyidoğlu Fabrikasını Ziyaret Etti

Avrupa Birliği (AB) Comenius projesi kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Fransa ve İtalya’dan öğrencilerin yer aldığı 27 kişilik heyet geleneksel lezzetleri yerinde tatma adına Seyidoğlu Gıda fabrikasını gezdi. Proje kapsamında Büyükçekmece Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte Seyidoğlu’nun Hadımköy’deki tesislerini gezen heyet, Osmanlı sofrasının geleneksel tatlılarını tatma ve üretim hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldu. AB’ye üye 27 ülkenin ve …

Devamını oku »

ISS ‘Sağlığın Renkleri’ Yemek Tarifi Yarışması Başlıyor

Dünyanın lider Entegre Tesis Yönetim Şirketi ISS, catering hizmetleri bünyesinde eğlenceli ve bir o kadar da heyecanlı bir yarışmaya imza atıyor. Katılım tarihleri 01-30 Nisan 2014 olan yarışmada Doğa Koleji ortaokul ve lise öğrencileri yeteneklerini sergileyerek ISS Catering okul menülerine yeni lezzetler ekleme ve sürpriz hediyeler kazanma fırsatı yakalayacaklar. ISS Catering ile Doğa Koleji çok özel bir projede bir araya …

Devamını oku »

Bahar Beslenmesine Dikkat!

Metabolizma kıştan çıkıp yaza geçerken zorluk çekebiliyor. Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan hava değişimleri hormonsal dengeleri de etkileyerek, duygu durumunun depresif bir hal almasına neden olabiliyor. Kişiler ise çoğu zaman duygu durumdaki bu değişikliği bahar yorgunluğu olarak algılayabiliyor. Ancak uzmanlar uyarıyor. Bu yorgunluk kalıcı bir depresyonun başlangıcı olabilir. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, bahar …

Devamını oku »

Kütahya Porselen Annenizin Zevkine Uygun Hediye Önerileri Sunuyor

Kütahya Porselen, Facebook sayfası üzerinden Anneler Günü’ne özel bir uygulama geliştirdi. Annesine ne hediye alacağına karar veremeyenler için tasarlanan “Anneme Ne Hediye Alsam” uygulaması annenizin karakterine uygun hediye seçenekleri öneriyor. Üstelik Kütahya Porselen Anneler Günü’ne özel olarak uygulamayı kullanan dört talihlinin annesinin zevkine uygun sofra takımları hediye ediyor. Kütahya Porselen, annesine ne hediye alacağına karar veremeyenler için özel bir uygulama …

Devamını oku »

Sadece Organik Üretim Yapan Orvital, Ürün Grubuna Bakliyatı Da Ekledi

Türkiye’de organik tavuk eti ve kırmızı et üreten ilk firma olan Orvital Organik Gıda, çocuklar için ürettiği organik şarküteri ürünleriyle anne babaların içini rahatlatmıştı. Mart 2014’te fasulye, nohut, kırmızı mercimek, bulgur, makarna  ve pirinci de organik ürün grubuna dahil eden Orvital Organik Gıda, bakliyat ürünlerinde “organik pahalıdır” algısını yıkıyor. Uluslararası Organik Sertifikasyon kuruluşları ve zincir marketler tarafından denetlenen Orvital Organik …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli Kısır

Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su 1 demet taze soğan 1-2 adet çarliston biber 1 demet maydanoz 1 adet salatalık Yarım demet nane 1 küçük kase kornişon turşu 2 adet büyük boy domates 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Bol Bademli Pilav

Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 4 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu Tuz, karabiber 1 kase badem içi 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar (yarım saat) bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın. Tereyağını ve sıvı yağı pilavı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. Pirinci …

Devamını oku »

SÜGAV 2. Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın İstanbul Swissotel’de düzenleyeceği 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, alanının önde gelen bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşecek. Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof .Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in de bir sunum yapacağı zirvede beslenme ve sağlıklı yaşam arasındaki ilişki tartışılıyor olacak. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV)’ın ev sahipliğinde 7 Mayıs 2014 Çarşamba …

Devamını oku »