Kurulduğu günden bu yana 136 yıllık deneyim, bilgi birikimi ve uzmanlığını tüketicilerle paylaşan Komili, tabiatın harikası zeytinyağını değişmeyen Komili lezzetiyle sofralara taşıyor. Çocukların sağlıklı ve lezzetli beslenme alışkanlığını kazanmaları için planlanan “Komili ile Çocuk Şefler Mutfakta” etkinliği sayesinde çocuklar mutfakta harikalar oluşturarak lezzetli yemeklere imza atıyorlar. Sapphire EKS Mutfak Akademisi’nde 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü gerçekleşecek “Sağlıklı&Lezzetli Akdeniz Mutfağı” atölye …
Devamını oku »Etiket arşivi: Basit Yemekler
Uzmanlar Dünya Süt Günü’nde Herkesi Süt İçmeye Çağırıyor
Bu yıl 58’inci kez kutlanan Dünya Süt Günü dolayısıyla sütün sağlık üzerindeki önemine vurgu yapan uzmanlar, herkesi sağlıklı ve ambalajlı süt içmeye davet etti. Her yıl 21 Mayıs’ta Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu’na üye ülkelerde kutlanan ‘Dünya Süt Günü’nde uzmanlar süt içmenin önemine değinerek, günde 2 bardak sağlıklı süt tüketimine davet ediyor. ‘Dünya Süt Günü’ dolayısıyla hayat boyu düzenli süt …
Devamını oku »Semizotlu ve Çağla Bademli Salata
Malzemeler: > 1 demet semizotu > 1 avuç taze çağla badem Salatanın Sosu İçin: > 1 küçük kase taze çilek > 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı balzamik sirke Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi blender yardımı ile sos kıvamına gelene dek ezin. Sosunuz hazırdır. Semizotunu çiçek çiçek ayırıp yıkadıktan sonra iyice süzün. Çağla bademlerle birlikte harmanlayın. Sosunu …
Devamını oku »Deniz Börülcesi
Malzemeler: > 1 demet deniz börülcesi > 3 diş sarımsak > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > Buzlu su Hazırlanışı: Sosu için; Zeytinyağını, üzüm sirkesini ve nar ekşisini kavanozda çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Geniş bir tencereye 2 litre kadar suyu ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Su kaynayınca deniz börülcesini …
Devamını oku »Yüksek Lifli Ekmek ile Zayıflayın
Yuva markasının beslenme Danışmanı Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, ekmeğin bazı yanlış diyetlerde iddia edildiği gibi kilo aldırmadığını belirterek “Aksine kilo verdiriyor. Sağlıklı zayıflamak için beslenme programlarında yüksek lifli ekmeklere yer verilmesi gerekiyor.” diyor. Hayatımızda beslenmeyle ilgili yaptığımız herşeyi dengede tutabilmek önemli. Bilinenin aksine diyetteyken ekmeği hayatımızdan çıkarmak çok yanlış bir inanış. Yalnızca doğru ekmeği doğru miktarlarda tüketmek gerekiyor. B grubu …
Devamını oku »Paşabahçe Mağazaları’dan İstanbul’un Güzelleri Koleksiyonu
Paşabahçe Mağazaları ilgi gören ürünlerine yeni ‘güzellikler’ ekledi. ‘İstanbul’un Güzelleri’ koleksiyonu ile Kız Kulesi’nin romantizmini ve Galata Kulesi’nin ihtişamını yaşam alanlarına taşıyan Paşabahçe Mağazaları, İstanbul’un çok katmanlı ve çok kültürlü mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. İstanbul, tarihi, mimari ve doğal güzellikleriyle Paşabahçe Mağazaları’nın ‘İstanbul’un Güzelleri’ koleksiyonunda hayat buluyor. İstanbul’daki kültürel çeşitlilik ve renkliliğe odaklanan koleksiyonda, İstanbul’un simgelerinden olan Galata Kulesi, …
Devamını oku »Ülker Golf, Gerçek Maraş Dondurmasıyla Liderlik Hedefliyor
Milli tat Maraş dondurması Ülker Golf’le dünya pazarlarına yelken açıyor. Kahramanmaraş’ta faaliyete geçen fabrikasında keçi sütü ve sahlep ile üretilen gerçek Maraş dondurmasını tutkunlarıyla buluşturan Ülker Golf, Türkiye’nin gerçek Maraş dondurması talebini güçlü ve yaygın dağıtım ağıyla karşılamayı hedefliyor. 2003 yılında Bursa fabrikasıyla dondurma pazarına giren Türkiye’nin en büyük yerli dondurma üreticisi Ülker Golf, gerçek Maraş dondurması üretimiyle Maraş dondurma …
Devamını oku »Edebiyat ve Lezzet Tutkunları Koçtaş Mutfağında Buluştu
İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin (İTEF) ‘Mutfakta Edebiyat’ teması sponsoru olan ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lideri Koçtaş, Türkiye’nin ünlü şeflerinden Gabriele Sponza ile edebiyat ve lezzet tutkunlarını bir araya getirdi. Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu Koçtaş, İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin (İTEF) ‘Mutfakta Edebiyat’ teması sponsoru olarak düzenlediği etkinlikte ünlü şef Gabriele Sponza ile katılımcılara lezzetli ve keyifli bir haftasonu …
Devamını oku »Siemens Meyve Sıkacağı İle Yaza Serin Bir Merhaba
Sıcak yaz mevsiminde, vitamin deposu meyvelerin lezzeti ile serinlemek ve zinde kalmak Siemens Ev Aletleri’nin katı meyve sıkacağı ile çok kolay. Birbirinden lezzetli meyve kokteylleri ile yazın tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçemeyeceği Siemens ME200C0TR, misafirlerini serin içeceklerle ağırlamak isteyenler için de özel bir seçenek oluşturuyor. Siemens Ev Aletleri, yazı serin lezzetlerle karşılamak isteyenlere “Siemens ME200C0TR” katı meyve sıkacağını sunuyor. Birbirinden lezzetli …
Devamını oku »“Beyaz Et ve Bilimsel Gerçekler” Paneli Ankara’da yapıldı
Prof. Dr. Rüveyde Akbay onuruna, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ankara Zootekni Derneği ve Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) nin katkılarıyla düzenlenen “Beyaz Et ve Bilimsel Gerçekler” Paneli Ankara’da yaklaşık 250 kişilik katılımcıyla gerçekleştirildi. Beyaz et hakkındaki bilimsel gelişmelerin ve sektör faaliyetlerinin değerlendirilip tartışıldığı “Beyaz Et ve Bilimsel Gerçekler” Paneli Ankara’da gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ankara Zootekni …
Devamını oku »