Ana Sayfa » Haber Turu » Edebiyat ve Lezzet Tutkunları Koçtaş Mutfağında Buluştu  

Edebiyat ve Lezzet Tutkunları Koçtaş Mutfağında Buluştu  


İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin (İTEF) ‘Mutfakta Edebiyat’ teması sponsoru olan ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lideri Koçtaş, Türkiye’nin ünlü şeflerinden Gabriele Sponza ile edebiyat ve lezzet tutkunlarını bir araya getirdi.  

Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu Koçtaş, İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin (İTEF) ‘Mutfakta Edebiyat’ teması sponsoru olarak düzenlediği etkinlikte ünlü şef Gabriele Sponza ile katılımcılara lezzetli ve keyifli bir haftasonu yaşattı.

Edebiyat ve lezzet tutkunlarının buluştuğu Koçtaş’ın ‘Mutfakta Edebiyat’ etkinliğinde 2 gün boyunca değerli konuşmacıların katıldığı 12 oturum gerçekleşti. Nedim Atilla, Maksut Aşkar ve Mario Levi gibi ünlü isimlere ev sahipliği yapılan etkinlikte, farklı konularda farklı konuşmacılar Koçtaş çadırında okuyucularıyla buluştu. Kahve Kültürü’nden Mevlevi Mutfağı’na kadar bir çok farklı konunun ele alındığı söyleşilerde diğer öne çıkan konu başlıkları ise,  Batılı Seyyahlar Gözünden Osmanlı’da gündelik Hayat ve İstanbul Sofraları, Eski İstanbul Kahvehaneleri ve Kahve Kültürü, Osmanlı Dönemi Yemek Kitap ve Yazılarından Anadolu Yemekleri oldu.

Gastronomi meraklılarını yemek kültürü yazarları ve alanında öncü Türk ve yabancı şeflerle buluşturarak yemek kültürünü edebiyat ile birleştiren etkinliğin  ‘Mutfakta Edebiyat’ temasına sponsor olan Koçtaş’ın mutfağında Türkiye’nin ünlü şeflerinden
Gabriele Sponza Koçtaş ve festival misafirlerine lezzetli saatler yaşattı.

Yetişkinlere yönelik ‘Mutfakta Edebiyat’ teması altında kurulan çadırda kurulan Koçtaş mutfağında, lezzet tutkunları ile buluşan şef Gabriele Sponza, Akdeniz Mutfağı’ndan en güzel tarifleri pişirdi. Serbest gazeteci Elif Tanrıyar ise, bu mutfağın sırları ve özel tarifler hakkındaki sorularıyla Gabriele Sponza’ya eşlik etti. Yemek kültürü ile lezzetli tatları bir araya getiren buluşma, katılımcılara Koçtaş mutfağından sunulan ikramlarla son buldu.

 

OKU ➤  Yaz Aylarının Hafif Lezzeti ‘Buzzz Gibi Tost’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir