Ana Sayfa » Etiket arşivi: Balık (sayfa 7)

Etiket arşivi: Balık

Kristal Yağları, 9. Zeytin Hasat Şenlikleri’nde Büyük İlgi Gördü

Her yıl Ayvalık’ta düzenlenen Zeytin Hasat Şenlikleri’nin 9. su bu yıl da 01 ile 03 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Muhtar Kent, Tuncay Özilhan gibi iş dünyasının önemli isimlerinin de katıldığı ve Egeliler’in yoğun bir ilgi gösterdiği şenliğe Kristal Yağları çeşitli aktivitelerle büyük renk kattı. Kristal Yağları etkinlik kapsamında bu yıl, geçen yıl olduğu gibi “Sokak Şenlikleri” düzenledi. Türkiye’nin ilk …

Devamını oku »

Aluminalı Porselen Sahanlar İle Bu Sonbahar Kahvaltılar Sıcacık Geçecek

Ateşe dayanıklılığı tarafsız, akredite laboratuvarlarda test edilen Aluminalı Porselen Sahanlar; sağlıklı,  hijyenik yapısının yanı sıra estetik ve şık tasarımı ile kahvaltı sofralarını süslüyor. Her tip ocak üzerinde gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz Aluminalı Porselen Sahanlarında pişirdiğiniz lezzetleri, direk olarak ocaktan aldığınız gibi masanıza taşıyabilir, şıklığı ile göz kamaştıracak sahanınızda sofranızın uyumunu bozmayacak şekilde servis edebilirsiniz. Aluminalı Porselen Sahanlarının, 10 dakikalık pişirme …

Devamını oku »

g2m, Üniversiade 2013 Aşçılık Şampiyonası’nın Ana Sponsoru

Ürün tedariğinde mutfak profesyonellerinin bir numaralı çözüm ortağı g2m, yeni çağın mesleği olarak tanımladığı aşçılığı desteklemeye devam ediyor. Bu yıl ilki yapılacak olan 1. Ulusal Üniversiteler arası Aşçılık Şampiyonası’nın ana sponsorluğunu üstlenen g2m, genç aşçılara ve aşçılık mesleğine verdiği önemi bir kez daha kanıtlıyor. Adnan Menderes Üniversitesi, Dünya Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve MCF Ajans ve Tanıtım’ın …

Devamını oku »

Hamsili Noodle

  Malzemeler: • 500 gram hamsi • 1 paket noodle • 1 adet kırmızı biber • 5-6 adet çeri domates • 3-4 sap yeşil soğan • 1 diş sarımsak • 5 çorba kaşığı zeytinyağı.   Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra kılçığını çıkarın. Tavaya dizip üzerini geçecek kadar su, tuz koyarak hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Noodle ’ı kaynamış sıcak suda 5 …

Devamını oku »

Her Gün İki Bardak Süt Çocuklarda Zekâyı Geliştiriyor

Beyin gelişiminin anne karnında başladığına dikkat çeken uzmanlar, bu gelişimin doğumdan sonraki ilk iki yılda hızlı bir gelişim gösterdiğini belirtiyor. Yetersiz beslenmenin, beyin yapısına etki ederek hafıza ve öğrenme yeteneğini etkilediğini vurgulayan uzmanlar, beyin gelişiminde etkili olan mineral ve vitaminlerin vücuda alınabilmesi için çocukların düzenli olarak süt içmesi gerektiğini ifade ediyor.  Uzmanların bir diğer vurguladıkları nokta da anne sütüyle geçen …

Devamını oku »

Izgarada İstiridye Mantarı

Malzemeler: • 500 gram istiridye mantarı • 1 adet kırmızı soğan • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 adet kapya biber • 3-4 dal taze kekik • Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını yaprak yaprak olacak şekilde ayırdıktan sonra nemli bir bezle silin. Tereyağını Tavada eritip halka halka doğranmış soğanı kavurun. Mantarları, taze kekiği, tuzu ve zar şeklinde doğranmı kapya biberi de ekleyin. …

Devamını oku »

Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

Malzemeler: • 500 gram temizlenmiş hamsi balığı • 3 dilim bayat ekmek içi • 2-3 çorba kaşığı nar tanesi • 3-4 dal dereotu • 5 adet salamura asma yaprağı • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Bayat ekmek içlerini ufalayıp çukur bir kaseye aktarın. Nar tanelerini, kıyılmış dereotu ve …

Devamını oku »

Vestel Ankastre Fırın ile sofralar şenleniyor

Vestel AFB 902 VT Ankastre Fırın, 9 farklı pişirme fonksiyonu ile zengin sofralara imza atıyor. Vestel Ankastre Fırın, piliç çevirme, pizza pişirme ve combo ızgara fonksiyonlarıyla kalabalık sofraları herkesin damak tadına uygun lezzetlerle süslüyor. Buz çözme özelliğine de sahip Vestel Ankastre Fırın, uzun akşam yemeklerine giden yolu kısaltıyor. Vestel Ankastre Fırın ile fırın temizliği tarih oluyor Vestel Ankastre Fırın, yan …

Devamını oku »

Ülker Damla Sakızlı Toffe ile bayram daha keyifli olacak

Geleneksel tatlarımızdan damla sakızını toffe şeker ile birleştiren Ülker, Kurban Bayramı’nda da ikramlarınıza lezzet ve şıklık katacak. Benzersiz damla sakızı aroması ve yumuşak dokusu ile Ülker Damla Sakızlı Toffe, lezzetli bir bayram ikramı olacak. Ülker, Damla Sakızlı Toffe ile geleneksel tatlarımızdan damla sakızını şekerle birleştiriyor. Akdeniz’in geleneksel lezzetlerinden damla sakızı; Ülker Damla Sakızlı Toffe şekeri ile Kurban Bayramı’nda eşsiz bir …

Devamını oku »

Carte d’Or Meyve Tatlısı Karışımları ile meyve tatlıları artık tam kıvamında

Carte d’Or Tatlı serisinin merakla beklenen yeni üyesi “Carte d’Or Fırında Meyve Tatlısı Karışımları” raflarda yerini aldı. Türkiye’de ilk kez, geleneksel meyve tatlılarından vazgeçemeyenler için özel olarak geliştirilen Carte d’Or Fırında Meyve Tatlısı Karışımları, paketin içinden çıkan şeker karışımı ve fırın torbası ile kısa sürede pişirme ve her seferinde aynı kıvamı tutturma imkânı sağlıyor. Farklı lezzetleri sunan Carte d’Or, tatlı …

Devamını oku »