Ana Sayfa » Etiket arşivi: Balık (sayfa 4)

Etiket arşivi: Balık

Levrek Beyti

  Levrek Beyti Tarifi Malzemeler: 400-450 gram levrek 2 dilim bayat ekmek 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz, pul biber, kekik, toz karabiber 1 adet orta boy salçalık kırmızı biber 2-3 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Ekmeklerin kenarlarını kesin, içini çıkartıp ıslattın ve suyunu iyice sıkın. Temizlenmiş levrek etini çukur bir kaba alın. Ekmek …

Devamını oku »

Nohut Yatağında Uskumru

Malzemeler (4 Kişilik)  4 adet uskumru 200 gram haşlanmış nohut 1 baş sağan 3 diş sarımsak 2 adet kırmızı kapya biber 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 3 çorba kaşığı biber salçası 2 adet olgun yaz domatesi 1 çay kaşığı himalaya tuzu 1 çay kaşığı karabiber 4 adet defne yaprağı 1 adet limon 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul …

Devamını oku »

Balık Buğulama

Balık Buğulama Tarifi Balık Buğulama İçin Malzemeler: 4 adet orta boy levrek (temizlenmiş, fileto haline getirilmiş, balık suyunu kullanmak için kemikleri ve kafasını ayrı pakette hazırlanmış) 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 adet küçük boy kereviz 2-3 kereviz yaprağı 1 tatlı kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı balık suyu (tarife bakınız) 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Balık İskender

Balık İskender İçin Malzemeler 60 gram patates 20 gram yoğurt 25 gram domates 100 gram mezgit fileto (1 Kişilik) Balık İskender Hazırlanışı Izgara ettiğiniz mezgitleri ince kibrit şeklinde dilimlediğiniz ve kızgın yağda kızarttığınız patateslerin üzerine dizin. 25 gram domatesi zeytinyağı ile soteleyerek mezgitlerin üzerine dökün. Yanında süzme yoğurt ile servis edin.

Devamını oku »

Levrek Marin

Levrek Marin İçin Malzemeler 1 adet levrek 1 adet elma 1,5 bardak sıvı yağ 2 yemek kaşığı hardal 1 adet limon suyu (5-6 Kişilik) Levrek Marin Hazırlanışı: Levreği kılçıklarından temizleyin ve ince şeritler halinde kesin. Hardal ve yağı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Limon suyu ile tatlandırın. Elma dilimlerini jülyen kesip, levrek şeritleri ile hazırladığınız sosa yatırın. Levrek marini …

Devamını oku »

Sütlü Balık

Sütlü Balık İçin Malzemeler;  1 adet 400-450 gram levrek veya çupra 200 gram kültür mantarı 150 gram kaşar peyniri 600 gram süt 100 gram un 50 gram tereyağı Yarım limon 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Sütlü Balık Hazırlanışı Balığı kılçıklarından ayırın. Fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra derisini çıkarın. Daha sonra bir tencereye koyun.  Ayrıca kılçıklarını da tencereye atın. Üzerini …

Devamını oku »

Çiğ Tüketime Dikkat!

Çiğ balıkta bulunan bir parazitin B12 vitamini eksikliğine neden olduğunu belirten uzmanlar, B12 vitamini eksikliğinin ise insanda bunama benzeri bir tabloya yol açtığını söyledi.  Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, ağır metallerin yüksek olduğu okyanus balıklarının çiğ tüketiminin, seksüel güçsüzlüğün yanı sıra damar yapılarının bozulması sonucu bunamaya (demans) zemin hazırlayabildiğine dikkat çekerek sınırlı tüketimin altını çizdi. Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, …

Devamını oku »

Her Mevsim Sevilen Tat Balık

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’de 1922 yılından bu yana balıkçılık yapan Kocaman Balıkçılık, her mevsim gönül rahatlığıyla yenilebilecek en garantili gıdanın balık olduğunu belirtiyor ve herkesi yaz-kış balık yemeğe davet ediyor. Üç kuşaktır balıkçılık yapan Bandırmalı Kocaman Balıkçılık, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balığın, tavuk ve kırmızı et kadar rahat tüketebileceğini vurguluyor. Besin değerleri açısından da oldukça …

Devamını oku »

Porland’dan Yeni Koleksiyon: “Masal”

Dünyanın önde gelen ressamlarından Mehmet Güleryüz, Porland için yeni bir koleksiyon tasarladı. Masal ismini taşıyan bu yeni ve çok özel koleksiyon İstanbul masallarının benzersiz bahçelerinin zarafetini günümüze taşıyor. Porland, İstanbul masallarının eşsiz büyüsünü yaşatacak yeni bir koleksiyona imza atıyor. Dünya çapındaki önemli ressamımız Mehmet Güleryüz’ün desen çizimlerini yaptığı Masal adındaki yeni koleksiyon üç yıllık bir çalışmanın eseri. Bu özel seriye …

Devamını oku »

Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması Eker İle Lezzetlendi

17- 19 Ekim tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşen Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışmasında Eker, 7 ülkeden 700 aşçıyı lezzet şöleninde yarıştırdı. Yarışmada Malta grubu birinci olurken, Yunanistan ikinci, Dubai grubu ise üçüncü oldu. Uludağ Aşçılar Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması, 17- 19 Ekim tarihleri arasında Bursa’da yapıldı. Süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini 37 yıldır kalite ve tazelikle buluşturan …

Devamını oku »