Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 6)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Ceviz Tüketmek İçin En İyi 10 Neden

Ceviz yüksek besinli bir gıda maddesi olarak dünyanın birçok yerinde yüzyıllardan bu yana tüketilmektedir. Kuruyemiş olarak, tatlı çeşitlerinde, salatalarda, keklerde, hatta son zamanlarda ekmeklerde kullandığımız bu besin kaynağı cevizi tüketmemiz için akademik araştırmalara dayanan en iyi 10 neden; 1)Ceviz, Omega 3  (alfa-linolenik asit) açısından en zengin ağaç yemişidir. Yüksek Omega 3 alımının, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı belirlenmiştir.   (PAN 2012) 2)Akdeniz …

Devamını oku »

Hayata Bir Mola: Kahve Diyarı

Her gün yeni bir tat, onlarca seçenek,  benzersiz ve davetkâr taze kahve kokusu… Kahve Diyarı, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan mağazalarında, her damak zevkine uygun zengin menüsüyle misafirlerine hizmet veriyor. Kahve Diyarı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, hedeflerinin 2018’e kadar Türkiye’deki mağaza sayısını 500’e çıkarmak ve Avrupa’ya açılmak olduğunu belirtiyor. Türkiye’de, yeme-içme sektöründe elde ettiği başarı ile her geçen gün …

Devamını oku »

Becel, Arda Türkmen İle Yemek Yarışması Düzenliyor

Becel, ünlü şef Arda Türkmen ile yeni bir işbirliğine imza atıyor. Becel, yeni dijital projesiyle tüketicileri sanal alemde yemek yarışmasına davet ediyor. Yarışmayı kazananlar sürpriz hediyeler kazanma fırsatı yakalayacak. Becel’in Arda Türkmen işbirliğiyle online adresi ardailebecelmutfagi.com üzerinden gerçekleştireceği yeni dijital yemek yarışmasında katılımcılar hem çok keyifli ve bilgilendirici bir deneyim yaşıyor hem de sürpriz hediyeler kazanıyor. Katılımcılar online sitesine girerek …

Devamını oku »

Pirinç Ve Bulgur Birbirinin Alternatifi Değildir

Kamuoyunda bulgurla pirincin birbirinin alternatifi gibi gösterilmesine karşın bakliyat sektörünün öncülerinden Sezon Pirinç’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan “İki gıdanın faydası da yeri de ayrıdır” diyerek, bulgur ile pirincin birbirine karşı gibi gösterilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını savundu. Kamuoyundaki yanlış yönlendirmeye karşın aksine pirincin sağlığa çok faydasının olduğunu hatırlatan ve bu noktada Uzakdoğuluları örnek gösteren Erdoğan, Çin, Japonya, Tayland gibi …

Devamını oku »

Knorr Acisso’nun ‘Büyük Boy’ Acı Biber Yemek Sosu Çıktı

Türkiye’nin bir numaralı acı sosu Knorr Acısso’dan yeni Acı Biber Yemek Sosu, şimdi sıcak & soğuk yemek ve soslarda kullanım için daha yoğun kıvamıyla şeflerin Acısso lezzetini tüm reçetelerinde kullanmalarına imkan sunuyor. Pişirince de acılığını kaybetmeyen Knorr Acısso Acı Biber Yemek Sosu, 1,9 litrelik büyük boy ambalajıyla her şey dahil otel ve cafe-restoran şeflerinin Türk damak tadına uygun acı sos …

Devamını oku »

‘Türk Kadını’ Elinin Hamuruyla Dünyanın En İyi Fırıncılarına Meydan Okuyacak

Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli yarışması Fırıncılık Dünya Şampiyonası kapsamında belirlenen ‘Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın yarışmanın ‘Sanatsal Parça kategorisinde’ ülkemizi temsil edeceği konsept belli oldu. Milli Takım’a seçilen Buket Sisalan, hamurdaki Türk becerikliğini  ‘Türkiye’de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi’ konseptiyle gösterecek. İlk kez bu yıl kadınların yer almasıyla ses getiren Milli Takım’da ‘kadın gücü’ sadece bununla sınırlı değil… Yarışmada …

Devamını oku »

Yudum’dan Kalpleri Hafifleten Lezzet: Yeni Yudum Omega 3

Yudum Gıda, hem sağlığına önem veren hem de lezzeti göz ardı etmeyenler için kalp ve damar dostu olan Omega-3 yağ asitlerini içeren yeni Yudum Omega 3’ü tüketicileriyle buluşturuyor. Türkiye’nin en büyük sıvı yağ üreticisi Yudum Gıda, Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin beslenmeye destek olacak yeni ürünü Yudum Omega 3’ü tüketicileriyle buluşturuyor. Yeni Yudum Omega 3, mutfaklarda fırın yemeklerinden mezelere, salatadan …

Devamını oku »

Shake Shack’den Yeni Bir Efsane “ShackMeister Burger”

NewYork’un ünlü hamburgercisi Shake Shack, yeni sürprizi ShackMeister Burger ile yüzünüzü güldürüyor. 2014 yılında Amerika’nın ünlü Food Network South Beach Şarap & Yemek Festivali ‘nde “en iyi giriş yapan” ve aynı zamanda Juri özel seçimi ‘En iyi Burger’ ödülü ile taçlandırılan ShackMeister Burger, Türkiye’de burger severler ile buluştu. %100 angus dana etinden üretilen ShackMeister cheeseburger üzerine özel sosda bekletilerek hazırlanmış …

Devamını oku »

Türk Zeytin Ve Zeytinyağı Rusya Ve Türkmenistan’da Görücüye Çıktı  

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Rusya’nın Moskova şehrinde 9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında 22.si düzenlenen Prodexpo Gıda Fuarı ile Türkmenistan’ın Aşkabat şehrinde 10-12 Şubat 2015 tarihleri arasında 6.cısı düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarına katılarak tanıtıma devam etti. Rusya’nın en büyük gıda fuarı olan Prodexpo Fuarı’nda ve Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri fuarında Türk …

Devamını oku »

Lay’s Fırından Lezzetler” Yarışması Başlıyor

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül, % 50 daha az yağlı Fırınlanmış Lays’i çok sevdi, “Fırından Lezzetler Yarışması” için fırın başına geçti. Kızartılmadan sadece fırınlanarak hazırlanan, dayanılmaz Lay’s lezzetinde üstelik %50 daha az yağlı Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve …

Devamını oku »