Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 5)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Sebze Sıkılaştırıyor, Kilo Verdiriyor!

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla kilo problemi yaşayan kişilerde de çeşitli diyet listeleriyle zayıflama telaşı başladı. Uzmanlar yaza sağlıklı ve formda girmek isteyenlere önemli uyarılarda bulunuyor. Sağlıklı zayıflamak ve cildin güzelleşmesi için salata ve sebze yemeklerin özelliklerinden yararlanılmasını tavsiye ediyor. Diyetlerde yenen salatalara eklenen yağ ve diğer gıdalar hata! Salataya eklenen ceviz, badem, peynir ve havuç gibi besinler salatayı ana yemek haline …

Devamını oku »

Dengeli Beslen, Harekete Geç

Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticisi Şenpiliç & İSMEK işbirliği ile geleceğin sağlıklı bireylerinin yetişmesi amacıyla, beslenme ve egzersiz konusunda bilinçlendirme kampanyası başlatıldı. 500 ev kadınının katılımıyla gerçekleşen ilk etkinlikte uzmanlar, dengeli beslenme ve egzersizin önemini anlattı. Şenpiliç ,“Dengeli Beslen, Harekete Geç” kampanyasını önümüzdeki aylarda Türkiye geneline taşıyacak. Obezite, dünyayı olduğu kadar Türkiye’yi de tehdit ediyor. Son yapılan araştırmalar Türkiye’de …

Devamını oku »

Mehmet Erdoğan: Gıda Üretimini Arttıracak Tarımsal Politikalar Gözden Geçirilmeli

Tamamen ithalata bağlı ve ithalatla gıda sorununu çözmeye yönelik bir politikanın tehlikeli olduğunu söyleyen Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan;  “Gıda fiyatlarını düşürmek için, tüketiciye yansıyan boyutlarıyla fiyatları kontrol etmek gerekebilir. Ancak bunu yapmak için, yapay yöntemler yerine üretimsel çözümler bulunmalıdır. Yapılan tüm projeksiyonlara göre 2050 yıllarına doğru bir gıda krizi yaşanması hep beklenen ve muhtemel olan bir şeydir. …

Devamını oku »

Metro ‘Kasap Okulu’ Açtı

Metro Toptancı Market, başta et kategorisinde çalışan personeli olmak üzere tüm çalışanlarını, et konusunda eğitmek amacıyla Kasap Okulu açtı. İstanbul’da başlayan eğitimler, zamanla diğer şehirlerdeki Metro çalışanları için de tekrarlanacak. Metro Toptancı Market, başta et satışı konusunda çalışanlar olmak üzere tüm personelini et konusunda bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla Kasap Okulu’nu hayata geçirdi. İlk eğitim İstanbul’daki bir tedarikçiye ait tesiste gerçekleşirken, …

Devamını oku »

Çayın Muhabbeti Kadar Lezzeti De Çok Olsun

Sohbet ortamlarının ve kahvaltıların olmazsa olmazı çayın, kültürümüzde yeri ve önemi büyük. Çayın lezzetli olması için demleme usulü kadar demliğin özelliği de önem taşıyor.  Muhabbetin yanında çayın lezzeti de tam olsun diyorsanız, Emsan, porselen Mona Rosa Çaydanlık Takımı ile tanışın. İyi ve lezzeti yerinde çay demlemenin sırrı; malzeme kalitesi, ustalık ve içme suyu kullanımının yanı sıra iyi bir demlikten de …

Devamını oku »

Puratos’tan Lif Kaynağı Yeni Tahıllı Ekmek Miksleri

Lezzetten ödün vermeden sağlıklı beslenmeye yardımcı ürünlere imza atan dünya markası Puratos, yeni ekmek miksi Tegral Puravita Grubu’nu sektörün beğenisine sundu. Puratos uzmanlığıyla Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak geliştirilen Tegral Puravita ekmek miksleri tahıldan gelen sağlıkla doğal ekşi hamurun geleneksel tadını bir arada sunuyor. Zengin lif içeriğiyle Tegral Puravita, Türk yemek kültürünün vazgeçilmezi olan ekmeği kolayca hazırlamaya olanak tanıyor. Tegral …

Devamını oku »

Sıra Dışı, El Yapımı ve Tamamen Doğal Çikolata Deneyimi

Giano Chocolate’ın kurucusu ve çikolata şefi Mehmet Yücel’in çikolataya olan tutkusu ve tecrübesiyle ortaya çıkan Giano Chocolate, artisanal bir çikolata markası. Marzipan, Salep-Tarçın, Boz Antep gibi geleneksel tatların yanı sıra Wasabi, Rakı, Lavanta ve Rokfor gibi beklenmedik tatları da çikolatayla ustalıkla bir araya getirerek tamamen el yapımı, sıra dışı lezzetler oluşturuyorlar. Trüf ve pralinleriyle çikolata severlerin kalbini kazanan Giano Chocolate, …

Devamını oku »

Kilonun Nedeni Ekmek Değil!

Kilonun tek suçlusu ekmek değil. En büyük suçlu ekmek inancı yanlış, diyetlerinden ekmeği çıkaranlar beslenme hatası yapıyor. Çünkü suçlu olan ekmek değil, ekmek yanında yenilen kalorisi yüksek gıdalar. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme Uzmanı Diyetisyen Gizem Köse, ekmeğin değil, ekmek yanında yenilen kalorisi yüksek gıdaların suçlu olduğuna dikkat çekiyor. Köse, 1 dilim ekmeğin 70 kalori olduğunu ancak ekmeğin yağa …

Devamını oku »

PARE Baklava Bar’da ‘İki Tek Baklava Atmaya’ Var Mısınız?

Nişantaşı Şakayık Sokak’ta yepyeni bir lezzet adresi açıldı. Türkiye’nin ilk ve tek ‘Baklava Bar’ı PARE, sizi ‘İki tek baklava at’ sloganıyla Gaziantep’e tatlı bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Türk ve Gaziantep Mutfağı’nın şüphesiz en önemli tatlısı olan baklavayı yapmak da yemek de ayrı bir sanattır. Dekorasyonundan mekan tasarımına, yeme adabından servise kadar, artık Türk tatlılarının efendisi olan baklavaya hakkını veren bir …

Devamını oku »

Baklava tartışmasına Güllüoğlu son noktayı koydu

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) esnafa gönderdiği uyarı yazısında, ‘Antep Baklavası yöre dışında imal edilemez’ ifadesine Türkiye’yi baklava ile tanıştıran Güllüoğlu Aliesi’nin beşinci kuşağının en büyük temsilci Nejat Güllü sert yanıt verdi. Nejat Güllü, “Baklava üzerinden gündem yönetmeye çalışılmasını şaşkınlıkla izliyoruz. GSO’nun bölgenin ekonomisi, istihdam ve ihracat oranları ile 2023 hedeflerine ilerleyen Türkiye’de kalkınma yolundaki çalışmalara katkısı ile gündemi yönetmesi gerekir” …

Devamını oku »