Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 40 gram yengeç eti Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ana Yemekler
İç Pilav
Malzemeler: • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 2 su bardağı pirinç • 3 su bardağı et suyu • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı tarçın • Tuz, karabiber, yenibahar • 12-15 adet közlenmiş kestane • 1 çay bardağı nar …
Devamını oku »Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı
Malzemeler: • 2 su bardağı pirinç • 1 adet bütün piliç • 200 gram badem • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 3.5 su bardağı piliç suyu • Tuz, Bağdat karabiber Hamuru için: • 125 gram margarin • 2 adet yumurta • 2.5 su bardağı un • 3 kaşık yoğurt • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1.5 çay kaşığı …
Devamını oku »Sake Nigiri
Malzemeler: • 500 gram Carlose pirinç • 150 gram sirke • 20 gram tuz • 90 gram şeker • 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu) • (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!) • 1 adet yosun yaprağı • 50 gram somon füme Hazırlanışı: Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar …
Devamını oku »Patates Gondol Kebabı
Malzemeler: • 4 adet kumpirlik patates • 5 adet domates • 500 gram kuzu eti • 2 adet kuru soğan • 2 diş sarımsak • Taze kaşar, tuz, köri, kekik Hazırlanışı: Kumpirlik patateslerin içini kaşık yardımı ile boşaltın. Yağda kızartın. Soğan ve sarımsak ile berabere kuzu etini soteleyin. Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip bir süre daha soteleyin. Son olarak harcın baharatlarını …
Devamını oku »Fesleğen Soslu Ekmek
Malzemeler: • 200 ml. su • 350 gram un (tercihen hazır ekmek unu) • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1,5 çay kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 2 tatlı kaşığı kuru maya • 1 kahve fincanı hazır pesto sos Hazırlanışı: Unu geniş bir kapta eleyin. Tuzu, şekeri, mayayı ve zeytinyağını ekleyin. Karışıma azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir …
Devamını oku »Peynirli ve Kaymaklı Börek
Malzemeler: • 4 adet hazır yufka • 300 gram ufalanmış beyaz peynir • 100 gram lor peyniri Sosu İçin: • 100 gram kaymak • 2 adet yumurta Hazırlanışı: İç malzemesi için; Peynirleri bir kapta karıştırın. İsteğe göre birkaç dal kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Yumurtalar ile kaymağı çatalla iyice ezin. Yufkalardan bir tanesinin üzerine kaymaklı karışımdan ince bir tabaka halinde spatula ile sürün. Daha sonra …
Devamını oku »Ekmek Pizzası
Malzemeler: • 2 adet hazır ekmek hamuru • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 dal taze kekik Üzeri İçin: • 1 çorba kaşığı ajvar sos • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı • 1 tutam taze kekik • 2 adet sivri biber • 4 adet sosis • 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu zeytinyağı ilave ederek yoğurun. Taze kekiği yaprak …
Devamını oku »Dana Külbastı
Malzemeler: • 400 gram bonfile • 500 gram ıspanak • 2 adet (Haşlanmış) patates • 2 adet kuru Soğan • 1 çorba kaşığı soya sos • 1 çay kaşığı kekik • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Bonfile, ince dilimler halinde hazırlanır. 2 çorba kaşığı sıvı yağ, kekik, karabiber ve soya sosu ile marine edilip dolapta 1 …
Devamını oku »Pınar Süt ve Pınar Et, kurumsal yönetimde çıtayı yükselttiler
Türkiye’de süt sektörünün öncü kuruluşu Pınar Süt, SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan rapora göre, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 8,87’den 9,15’e yükseltirken, Pınar Et de Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 8,77’den 9,16’ya yükseltmiştir. Sağlık, lezzet ve yenilik pınarı Pınar Süt ve Pınar Et, kurumsal yönetim ilkelerine verdikleri önemi bir kez daha kanıtladılar. Pınar Süt ve Pınar Et’in, Türkiye’de …
Devamını oku »