Malzemeler 3 adat enginar 3 adet portakal 50 adet vişne 5 adet karanfil Hazırlanışı Enginarları fırın poşetine yerleştirin. 2 adet portakalın suyunu poşete sıkın. Diğer portakalı 4’e bölün. Portakallarla birlikte, vişneleri ve karanfili de poşete ekleyip, ağzını bağlayın. Fırın tepsisine bir miktar su koyduktan sonra poşeti de bırakın. 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip servise sunun.
Devamını oku »Etiket arşivi: Ana Yemekler
Müşterisi En Mutlu Meyve Suyu Markası Bir Kez Daha Pınar Seçildi
Pınar, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde meyve suyu kategorisinde üç yıl üst üste birincilik ödülünü kazanarak, sürdürülebilir başarı ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin lider ve öncü gıda markası Pınar, meyve suyu kategorisinde müşteri memnuniyeti en yüksek marka seçildi. Pınar, KalDer tarafından 9 yıldır düzenlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde meyve suyunda en yüksek puanı alarak, 2013 yılının sektör birincisi oldu. Pınar, üç yıl …
Devamını oku »Porland’ın Yeni Koleksiyonu Secret Garden, Sunumlarınızın Vazgeçilmezi Olacak!
Renkleri ve desenleri ile sofranıza baharı taşıyacak Secret Garden, her türlü ikramınız için Porland tasarım ekibi tarafından özel olarak tasarlandı. Porselende tasarım ve üretim lideri Porland, dekorasyonda fark oluşturan koleksiyonlarına bir yenisini daha ekledi. Rengârenk çiçekleri ve cıvıl cıvıl kuşları ile baharı müjdeleyen Secret Garden Serisi, sıcacık ve keyifli sohbetlerinize eşlik edecek, y emeklerinizin lezzetine lezzet katacak. Doğanın tazeliğini ve …
Devamını oku »Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş: “Sağlıklı Yaşam Ürünlerine Odaklanacağız”
Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, 2014 hedefleri ve yeni ürünlerini paylaştığı basın buluşmasında, “2013’te ürün gamımıza sağlıklı yaşam ürünlerimiz başta olmak 24 yeni ürün ekledik. 2014’te de sağlıklı yaşam ürünlerine odaklanarak yeni ürünlerimizi tüketicilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi. İttifak Holding’in gıda sektöründe faaliyet gösteren çeyrek asırlık markası Selva Gıda’nın Genel Müdürü Mehmet Karakuş, basına yaptığı sunumda Selva Gıda’nın 2013 …
Devamını oku »Kurutulmuş Kayısılı Kabak Çiçeği Dolması
Malzemeler: 12-15 adet kabak çiçeği 1 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay bardağı pirinç Yarım demet kıyılmış nane Yarım demet kıyılmış dereotu Tuz, taze çekilmiş karabiber 10-12 adet kurutulmuş kayısı Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Kurutulmuş kayısıları da sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar yumuşaması …
Devamını oku »Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler: 4 adet temizlenmiş enginar 12 adet arpacık soğan 1 adet patates 1 adet büyük boy havuç 4 dal dereotu 1 su bardağı portakal suyu 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 4 çay kaşığı toz şeker Tuz, yenibahar Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp arpacık soğanları, irice küp doğranmış havucu ve patatesi kavurun. Tuzu ve yenibaharı ekleyip tatlandırdıktan …
Devamını oku »Kanatlı Beyaz Et Üretimi Hakkında Tüketicilerin Doğru Sandıkları Yanlışlar
Zaman zaman farklı mecralarda yer alan ve tüketicilerin tüketim kararlarını etkileyen, tavuk etinin sağlıklı olmadığına ilişkin iddialar hakkında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akan değerlendirmelerde bulundu. Akan, “Esas sorun ‘Doğru sanılan yanlışlar’. Halkın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor” dedi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akan, piliç eti konusunda tüketicilerin doğru sandığı yanlışlarla ilgili dikkat …
Devamını oku »Sağlıklı Tariflerle Yaza Sağlıklı Girin
Güneşin kendisini göstermeye başladığı ve yazın yaklaştığı şu günlerde, giysiler incelirken aynı inceliği bedenlere de taşımak herkesin arzusu. Kilo kontrolünün mevsimsel değil sürdürülebilir olduğuna dikkat çeken TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, yaza girerken daha formda bir görünüm için çeşitli önerilerde bulundu. Aksoy ayrıca diyet peynirlerle yapılabilecek bazı pratik tarifler de paylaştı. Metabolizmamız kış aylarında soğuğa bağlı olarak, mevsime özgü savunma …
Devamını oku »Baharda Kelebekler Sofranızda Uçuşacak!
Porland, ömürleri çok kısa olan ama güzellikleri ile doğaya ve hayatımıza renk katan kelebekleri porselende ölümsüzleştirdi. Fethiye Ölüdeniz’den 5-6 km uzaklıkta, etrafı 300 metre yükseklikte dağlarla çevrili Kelebekler Vadisi Kanyonu, adını Temmuz ve Eylül ayları arasında görülen ‘’Jarsey Tiger’’ adlı kelebeklerden aldığı, duvarlarının cennete dokunduğu söylenir. Vadide ki doğanın gizemini, heyecan ve mutluluğunu porselene yansıtan Porland, Kelebekler Vadisi Koleksiyonunu tüm …
Devamını oku »Algida ile Yaz Rekor Sayıda Yeni Ürünle Başlıyor
Algida, 2013 yılında 200 milyon litrelik hacme ulaşan Türkiye dondurma pazarındaki pazar payını %73’e çıkararak liderliğini sürdürüyor. Dünya dondurma trendlerine Türkiye’den yön verecek Ar-ge merkezini kuran Algida, bu yaz bir rekora imza atarak 26 yeni ürünle yazı karşılıyor. Algida, yeni dönemde sadece ürünleriyle değil, dondurma severler için “gökten yağan dondurmalarla” da pazara hareket katmaya hazır. Dünya genelinde 16,6 milyar litrelik …
Devamını oku »