Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 34)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Bahar Beslenmesine Dikkat!

Metabolizma kıştan çıkıp yaza geçerken zorluk çekebiliyor. Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan hava değişimleri hormonsal dengeleri de etkileyerek, duygu durumunun depresif bir hal almasına neden olabiliyor. Kişiler ise çoğu zaman duygu durumdaki bu değişikliği bahar yorgunluğu olarak algılayabiliyor. Ancak uzmanlar uyarıyor. Bu yorgunluk kalıcı bir depresyonun başlangıcı olabilir. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, bahar …

Devamını oku »

Tariş Zeytinyağının ‘Nüfus Kağıdı’ Var

Sizin damak tadınıza hangisi uyuyor? Kuzey Ege’nin taze çimen kokusu ve ipeksi yumuşaklığı mı, Güney Ege’nin meyve kokulu baskın karakteri mi? Türkiye’nin köklü zeytinyağı markası Tariş bir ilke imza attı ve zeytinyağı şişelerinin üzerine, o şişedeki zeytinin bölgesini, kökenini ve türünü yazdı. Yani tüketici ne yediğini bilsin, sevdiği lezzete de ulaşabilsin diye, zeytinyağına kimlik kartını verdi. Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nin kalite …

Devamını oku »

Sadece Organik Üretim Yapan Orvital, Ürün Grubuna Bakliyatı Da Ekledi

Türkiye’de organik tavuk eti ve kırmızı et üreten ilk firma olan Orvital Organik Gıda, çocuklar için ürettiği organik şarküteri ürünleriyle anne babaların içini rahatlatmıştı. Mart 2014’te fasulye, nohut, kırmızı mercimek, bulgur, makarna  ve pirinci de organik ürün grubuna dahil eden Orvital Organik Gıda, bakliyat ürünlerinde “organik pahalıdır” algısını yıkıyor. Uluslararası Organik Sertifikasyon kuruluşları ve zincir marketler tarafından denetlenen Orvital Organik …

Devamını oku »

Yiyecek Yemek Bulamadılar, Meal Box’ı Kurdular

İstanbul’da istedikleri gibi yemek hizmeti bulma konusunda sıkıntı çeken, çalışan, bekar ve şehirli 3 iş adamı; Cüneyt Gürbüz, Murat Demirhan ve Bülent Demirhan, bu doğrultuda çıktıkları yolda en lezzetli ve güvenilir alternatifi yaptılar. Evde yemek yapmayı bilmeyen ya da tercih etmeyenlerin eve sipariş verme seçeneklerinde ise aradıkları lezzet, sunum ve servisi bulamayışlarından şikayetçi olan 3 deneyimli isim, bu noktada yalnız …

Devamını oku »

Güllüoğlu Süt, Üretime Başladı

  Geleneksel Türk baklavasının dünyadaki en büyük temsilcisi Baklavacı Güllüoğlu, Şanlıurfa’da kurduğu süt işleme tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Tesis, günlük 35 ton üretim yapacak.                Baklavacı Güllüoğlu’nun Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve AB İPA fonunun teşvik destekleriyle birlikte toplam 8 milyon TL’lik bir yatırımla Şanlıurfa’da kurduğu Güllüoğlu Süt ve Hayvancılık Entegre İşletme Tesisleri, 24 Nisan Perşembe günü gerçekleşen açılış …

Devamını oku »

Közde Patlıcanlı Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler 5 adet enginar 5 adet arpacık soğanı 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Yarım portakalın suyu 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 adet közlenmiş patlıcan 3 yemek kaşığı çiğ krema 3 tatlı kaşığı tahin 1 çay kaşığı sebze tozu Yeterince tuz Hazırlanışı Limon suyu, portakal suyu, un, su, tuz ve şekeri bir tencerede çırpın. …

Devamını oku »

Barbekü Uzmanı Weber Stephen’in Futbol Elçisi Thomas Müller

Dünyanın en çok tercih edilen barbekü markası Weber Stephen, Thomas Müller ile dünya standartlarında bir anlaşmaya imza attı. Alman milli oyuncu Müller, marka elçisi olarak bütün pazarlama aktivitelerinde Weber Stephen’ın yüzü oldu. Bayern Münih’in yıldız oyuncusuThomas Müller, Weber Stephen ile sponsorluk anlaşmasına imza attı. Tüm dünya genelinde markanın yeni yüzü olan Müller, Weber Stephen için objektiflerin karşısına geçti. Brezilya’da yapılacak …

Devamını oku »

Nestlé, Çocukların Ebeveynleri İle Yemek Hazırlarken Daha Fazla Sebze Tükettiğini Saptadı

Nestlé bilim insanları, anne ve babaları ile birlikte kendi yemeklerinin hazırlanmasına yardımcı olan çocukların, yemek yapma işlemine katılmayan çocuklara oranla daha fazla sebze tükettikleri sonucuna ulaştı. Merkezi Lozan’da bulunan Nestlé Araştırma Merkezi’nde çalışan bilim insanlarının, çocukların beslenme alışkanlıkları üzerine yaptığı kapsamlı araştırmadan çarpıcı sonuçlar elde edildi. Appetite Dergisi’nde yayınlanan araştırma haberine göre; ebeveynleri ile birlikte yemek hazırlama sürecine dahil olan …

Devamını oku »

Nar Gourmet’ye Bir Altın Ödül De New York’tan!

NAR Gourmet “Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı” zeytinyağı konusunda dünyanın en önemli organizasyonlarından 2014 New York Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’nda Altın Madalya’nın sahibi oldu. NAR Gourmet’nin ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödüle sahip “Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı” geçtiğimiz günlerde 2014 New York Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’da (NYIOOC) Altın Madalya’nın sahibi oldu. Uzman zeytinyağı tadımcılarından oluşan tadım paneli tarafından dört gün …

Devamını oku »

Nar Gourmet Zeytinyağı Altın Değerinde!

  Nar Gourmet 2013 hasadı “Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı” 7. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda ALTIN Madalya ödülüne değer bulundu. Doğal ve Bölgesel lezzetleri seçici damaklarla buluşturan Nar Gourmet’nin, Ayvalık’taki kendi bahçesinden, olgunluğa henüz erişen ve yeşilden mora çalan rengiyle fark edilen, tek bir bahçenin tek çeşit zeytininden elde ettiği zeytinyağı için Şişedeki Altın son derece uygun bir …

Devamını oku »